Hava Durumu

AK Parti'nin yerel seçim projeleri hazır

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 08:18

Cemalettin Torun'un istifasının ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevine atandığında Ayhan Salman'ı parti çevresi dışında kimse tanımıyordu. Hatta siyasi kulisleri sıkı takip edenler dahi ismini, atama gerçekleştikten sonra öğrendiler.
Salman, göreve başladıktan sonra zorlu bir dönemde görev yaptı. Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe başkanları değişti. Tam rahat bir nefes alayım derken erken seçim sınavı başladı. Salman, 24 Haziran'daki seçim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra ikinci ve genel seçime göre daha zorlu bir sınava hazırlanıyor.

Temayülle başlayan adaylık sürecinin ardından şimdi gözler belediye meclis üyeliklerine ve Bursa'nın karşısına hangi projelerle çıkılmasına çevrildi. Milletvekilleri, başkanlar, başkan adaylarıyla ilgili tüm koordinasyon onun yönetiminde devam ediyor. Seçim süreciyle birlikte trafiğin çok hızlı işleyeceğinin farkında olan Salman, il başkan yardımcısı koordinatörlüğünde daha adaylar belirlenmeden ilçelerin sorunları ve vatandaşların beklentileriyle ilgili bağımsız bir ekibe çalışma yaptırmıştı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan aday tanıtım toplantısının ardından milletvekilleri, adaylar ve ilçe başkanlarıyla ilk toplantıyı yapan Salman, ardından birkaç kez daha adaylarla bir araya geldi.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu olan Ayhan Salman, bu toplantılarda, seçim bildirgesinde yer alacak büyükşehir projeleri ile ilçelerin projelerinin masaya yatırılarak yol haritasının belirlendiğini söyledi.

'İşin kabaca omurgası ortaya çıktı' diyen Salman, bundan sonraki sürecin projelerin görsel hale getirilmesi olacağını söyledi. Ay sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim manifestosunun açıklanacağını kaydeden Salman, Bursa projelerini önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ardından da ilçelerin düzenleyecekleri toplantılarda açıklayacağını ifade etti.

'Bursa halkı ne istiyor, neyi bekliyor' konusunda uzun yıllardır hazırlık yaptıklarını ve bunun bir havuzda toplandığını anlatan Salman, Şehrim 2023 ve Bursa Tasavvuru çalışmalarının projelerin ana gövdesini oluşturacağına işaret etti.

'BİZ BİRİNCİ OLDUKTAN SONRA KAÇ KİŞİYİ GEÇTİĞİMİZ ÖNEMLİ DEĞİL'

Cumhur İttifakı ile Bursa'daki tüm belediye başkanlıklarını kazanacaklarını savunan Salman, diğer partilerin adaylarıyla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçındı.
AK Parti olarak en önde koştuklarını ve performanslarını önceki döneme göre yaptıklarını ifade eden Salman, ' Kaç kişiyle yarıştığımız çok önemli değil, biz birinci olduktan sonra bir kişiyi mi beş kişiyi mi geçmişiz çok önemli değil' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'da yaptığı konuşmada işaret ettiği ' Bazı partililer trenden indiler. Bir daha binemeyecekler' sözleriyle ilgili soru üzerine de Salman, partiden ayrılanları ana gövdeden kopartılmaya çalışan dallara benzetti. Salman, 'Az çok bitkilerle uğraşanlar bilir. Dalların kopartılmış olması gövdeyi daha güçlendirir' yorumunda bulundu.
AK Parti olarak herkesin oyunu alamayacaklarını ama insanların gönlüne girmek istedikleri vurgusu yapan Salman'a göre, bazı vatandaşlar ideolojik veya dünya görüşü sebebiyle oy vermiyorlar ama AK Parti'nin iktidarının devamını arzuluyorlar.
Salman, bu görüşünü de şu sözlerle tamamladı: 'Seçimlerde büyük çoğunluğun oyunu, kalanların da rızasını alıyoruz.'

'TARLADA İZİMİZ, HARMANDA YÜZÜMÜZ VAR'

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, parlamento çalışmaları olmadığı günler, hemen seçim bölgesini ziyaret ediyor. Kimi zaman Nilüfer'in kimi zaman Mustafakemalpaşa veya Karacabey'in köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşuyor.
Geçtiğimiz gün Nilüfer'in Kuruçeşme Mahallesi'ni ziyaret eden Dr. Esgin, bir sürprizle karşılaştı.
2014 yılında Nilüfer Belediye Başkan adayı olduğu dönemde aynı köyü ziyaret eden Dr. Esgin, eline malayı alarak caminin istinat duvarını örmüştü. Aradan geçen 5 yıla rağmen Dr. Esgin'in duvar örmesini unutmayan bir vatandaş, o günü hatırlattı. Dr. Esgin de sosyal medya ile ilgilenen danışmanından o fotoğrafı bulmasını istedi ve iki fotoğrafla hazırlattığı kolajı sosyal medya hesabından 'Tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var' yazısıyla paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.