Hava Durumu

AK Parti sahaya indi, vatandaş ne sordu, vekiller ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2022 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 08:12

AK Parti Bursa teşkilatı, önceki gün ‘Yüz yüze Gönül Gönüle’ sloganıyla başlattığı programla sahaya indi. İlk gün Gürsu’nun 11 mahallesi milletvekilleri tarafından karış karış gezildi, vatandaşlar dinlendi.    Ziyaretlerin ardından akşam Gürsu Atatürk Caddesi'nde bulunan Millet Bahçesi - Celal Bey Parkı'nda vatandaşlarla buluşma gerçekleştirildi. Enflasyon rakamlarının açıklandığı gün böylesine bir siyasi çıkarma önemliydi.

ASTV’de yayınlanan Gözlem Kulesi’nin konuğu olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti’nin sahaya inmesini, seçim anketlerini ve ekonomiyle ilgili beklentileri konuştuk.

Çavuşoğlu, parlamenter sistemin son kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu yönüyle iç siyaseti, iki dönemdir yürüttüğü İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı dolayısıyla da özellikle Avrupa’da yükselen ırkçılık ve göçmen politikalarıyla yakından ilgilenen bir parlamenter.

 Çavuşoğlu, önceki gün Merinos AKKM’deki startın ardından tıpkı seçim kampanyalarında olduğu gibi makam aracını bir tarafa bırakarak, parti minibüsünün ön koltuğunda Gürsu’ya gitti.

Gürsu’da esnaf, sivil toplum kuruluşları ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Çavuşoğlu’na vatandaşın taleplerini sorduk o da yanıtladı:

‘Vatandaşın iki konuda görüşü var; bunlardan bir tanesi yaşadığı bölgeyle ilgili yol, okul, kamu tesisleriyle ilgili talepleri. Başat faktör ise ekonomi. Yerel sorunlarla ilgili notları alıp, en kısa sürede çözümü için belediyeler devreye giriyor.

Ekonomiyle ilgili olarak milletimizin bizden genel olarak beklentisi fiyatlardaki istikrarsızlığın sona ermesi. Aslında Sayın Cumhurbaşkanımız 2022’nin başından beri vatandaşın enflasyon karşısında mağdur edilmemesi için adımlar atıyor. Asgari ücret, emekli zamları, 3600 ek gösterge ve asgari ücretten vergi alınmaması adımları atıldı. Sırada kamuda sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi ve EYT konusu var. Yılsonuna doğru bu çalışmaların tamamlanacağını anlatıyoruz’

‘Enflasyon baskısı altında zorlanan vatandaşların alım gücünü arttırmaya devam ederken, vatandaş fiyat istikrarı adımları atmamızı bekliyor’ diyen Çavuşoğlu, ‘Ocak ayında yine vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak şekilde iyileştirmeleri yapmış olacağız. Enflasyonun da mayıs ayında yüzde 30 düzeyine indirilmesi öngörülüyor’ dedi.  

ÇAVUŞOĞLU: EN GERÇEKÇİ ANKET SANDIK, KARARSIZLAR AK PARTİ’YE YÖNELİYOR

Son haftalarda siyasetin gündemini anket sonuçları belirliyor. Bu anketlerde Cumhur ve Millet ittifakları karşılaştırmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimi vatandaşa soruluyor. Gelen yanıtlar üzerinden de yorumlar yapılıyor.

Çavuşoğlu’na anketleri ve seçmen tercihlerinin değişip değişmediğini sorduk.

Türkiye’de çok sayıda anket şirketi bulunduğunu ve AK Parti’nin de anketleri iyi kullanan bir siyasi parti olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Ak Parti’nin şimdiye kadar elde ettiği başarıların da bu yöntemleri kullanmasının etkisi olduğunu söyledi.

Bununla beraber sahibine göre sonuç yayınlayan anket şirketleri olduğunu savunan Çavuşoğlu,  buna adını vererek, İYİ Parti ile ilgili çalışmayı örnek gösterdi:

‘İYİ Parti’nin CHP ile olan çekişmesinde ikinciliği ön plana çıkarmak için bir kısım anketleri özellikle manipüle ettiği söylentileri ortaya çıktı.  2018’de aynı parti ile ilgili uçurulan anketler vardı’

‘En gerçekçi anket sandıktır’ diyen Çavuşoğlu, Afyon ve Çankırı’da yapılan seçimlerinde bunun görüldüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, oy verirken seçmenin kuyumcu titizliği ile karar verip oyunu sandığa attığını ve 1950’den beri seçmenin bu ferasetinin sandığa yansıdığını da ifade ederek, şöyle devam etti:

‘Son dönemde aldığımız bilgiler kararsızların azalmaya başladığı, seçim sathı mailine yaklaştığında bunların daha fazla azalacak. Kararsızlar gün geçtikçe AK Parti’ye güvenlerini ifade etmeye başladılar. Çünkü canhıraş bir şekilde gecesini gündüzüne katarak, gerek dış politikada gerek ekonomide gerekse, sair meselelerde adeta canını ortaya koyan bir cumhurbaşkanı var. Milletimiz bunu görüyor sonuç itibarıyla kararını bu şekilde verecek.

Vatandaş şunu bekliyor;  Burası Türkiye önemli bir kavşak noktası, bir tarihi arka planı, uluslar arası platformlarda yaşananlar var. Siyasi partileri ve aktörleri dikkate alıp değerlendiriyor.  Sonuçta bizim vatandaşımız Anadolu coğrafyasında yaşadığının farkında buranın bir İzlanda bir Norveç olmadığını biliyor. Burası ateş çemberi.  Vatandaş bunu görüyor; o zaman bakıyor dış politikada Türkiye’nin çıkarına yapılan işleri görmeye çalışıyor. Değerlendirdiğinde bir tarafta güçlü bir lider var. Öbür tarafta 6’lı masanın etrafında toplananlar.  Birisi İstanbul sözleşmesi için başka bir şey söylüyor birisi başka şey söylüyor. Birisi Suriye’ye askeri operasyona tezkere konusunda hayır diyor. Biri evet diyor. Yarın iktidara geldiklerinde neye karar verecekler belli değil’

KIŞ AYLARINDA BU KEZ DOĞALGAZ İÇİN TÜRKİYE’NİN KAPISINI ÇALACAKLAR

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dünyadaki birçok dengeyi altüst etti. Türkiye’nin devreye girmesi sonucu tahıl koridorunun açılmasıyla birçok ülkekıtlık sorunun kıyısından döndü.

Önümüzdeki Rusya’nın vanaları kapatmasıyla Avrupa’da doğalgaz konusunda büyük sıkıntılar yaşanması bekleniyor. AB ülkeleri de buna karşılık kömür ocaklarını yeniden devreye almak gibi önlemlerle çözüm arıyor.

Programda olası enerji kriziyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Hakan Çavuşoğlu, Ukrayna savaşıyla birlikte ABD’nin kendisinden uzaklaşmaya başlayan Avrupa’yı NATO üzerinden daha bağımlı hale getirme projesinde başarı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu,  Türkiye’nin bu krizde oynadığı rolün önümüzdeki yıllarda tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacağını söyledi.

Türkiye’nin tüm taraflarca güvenilir bir aktör olarak göründüğünü vurgulayan Çavuşoğlu şöyle devam etti: 

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle tahıl krizi sona erdi.  Şimdi Rusya şalteri indireceğim dediğinde alternatif arayışları başladı. Gözler havalar soğuyunca yeniden Türkiye’ye dönecek. Çünkü ABD’den taşıma gazla sorun çözülmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile kurduğu diyalog süreci bir çok zorluğun aşılmasını sağladı. Avrupa bu açmazdan çıkmak için yine Türkiye’nin kapısını çalacak’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.