Hava Durumu

AK Partili vekil ve CHP'li başkanın işbirliği iki sorunu nasıl çözdü?

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2020 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 09:02

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve CHP'li Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan çocukluk ve okul yıllarından beri iki iyi arkadaş.
İş hayatının ardından siyasete atılan Işık ve Sertaslan'ın arasındaki dostluk farklı partilerin ilçe başkanlıklarını yürütmelerine rağmen hiç bozulmadı. Işık, yıllar sonra Gemlik'in çıkardığı milletvekili Sertaslan da belediye başkanı oldu.

Sertaslan'ın seçilmesinin ardından belediye borçlarını AVM'ye asması sonrası Zafer Işık'ın yaptığı, 'Milletvekili olarak, önceliğimi Gemlik için çalışmak olarak belirledim. 'Çalışalım mı çatışalım mı?' Gemlik'te yaşanan polemikler ve algı yönetimi çatışma getirir. Bu çatışma ortamı da Gemlik'e verilecek hizmetlerin önüne geçer. Gemlik'in değer kazanması adına vermemiz gereken karar beraber çalışıp çalışmayacağımız yönünde olacaktır. İlçe hizmet bekliyor, kısır çekişmelere ayıracak zamanımız yok' açıklaması iki arkadaşı farklı partilerde de olsa Gemlik'e hizmet paydasında buluşturdu.
Bu diyalog ortamı birçok problemin aşılmasını da sağladı. En son örneklerden biri Kurşunlu'ya doğalgazın getirilmesi, diğeri de belediyenin yaptığı konutlarla ilgili düzenleme.
Kurşunlu ile başlayayım;
Işık, seçim kampanyasında Kurşunlu, Gencali ve Engürücük'e doğalgaz bağlanması sözünü vermişti. Seçilince de takipçisi oldu. Geçen yıl EPDK ile görüşme sonrası ilgili firma çalışma başlattı.
Geçtiğimiz günlerde de Işık ve Sertaslan firma yetkilileri ile bir araya geldi. Doğalgazın geçeceği güzergahla ilgili sıkıntı vardı. Kurşunlu girişine kadar karayollarının kıyısından doğalgaz geçebiliyor. Kurşunlu'ya girildikten sonra sorun başlıyor. Hattın yolun içinden geçmesi lazım. Fakat bu da karayolları mevzuatına uygun değil.
Bu noktada Gemlik Belediyesi elini taşın altına koyarak, Kurşunlu içindeki yolların sorumluluğunu aldı. Zafer Işık geçen hafta yeniden EPDK ile görüştü. Yolun devrinin ardından projeler hazırlanacak ve mart ayında çalışmalar başlayacak.
Çözülen ikinci konu ise Cihatlı'da belediyenin yaptırdığı konutlar. Buradaki konutların sosyal konut statüsünden Işık ve Sertaslan'ın birlikte yaptıkları girişimler sonucu çıkarıldı.

'CHP SİYASETİNİN DEĞİL GEMLİK BELEDİYESİ'NİN YANINDAYIZ'

Zafer Işık'a ASTV'deki programda Gemlik Belediyesi ile ilişkileri sormuştum. O da 'CHP siyasetinin yanında değiliz. Çünkü CHP siyaseti bize uymuyor. Fakat Gemlik'in ve Gemlik Belediyesi'nin yanındayız' sözleriyle yanıt vermişti.

Gemlik'in yararını gördükleri her noktada katkı koyduklarını ve yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Işık, şu sözlerle Sertaslan ile ilişkilerini anlatmıştı:
'Sertaslan benim çocukluktan beri arkadaşımdır. Aramızda herhangi bir tatsız durum söz konusu değildir. Olmaz da. İkimiz de birbirimizi anlarız. Ama siyasetle belediye yönetimi ayrı bir şey konu siyaset olduğunda herkes kendi siyasetini yapar. Gemlik'i siyasete malzeme edip Gemlik'e zaman kaybettirmeyiz. Gemlik'in yıllarını çalmayız. Yani orada bir CHP'li belediye başkanı var diye ben beş yıl sonra Gemlik'e zaman kaybettiren Gemlik Belediyesi'nin önüne ket koyan, çalıştırmayan bir insan olarak anılmak istemem. Bize de büyüklerimiz böyle bir şey öğütlememiştir.' Farklı siyasi görüşlerde de olsa Işık ve Sertaslan arasındaki bu diyalog sürecinden kazanan Gemlik olacak. Keşke diğer belediyelerde de aynı sağduyu hayata geçirilebilse...

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLA ÇAĞRI YAPTI

Halk Sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, başta hava ve elektromanyetik alan kirliliği olmak üzere insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen konularda araştırmalarıyla tanınıyor.
Hava kirliliği kadar elektromanyetik alan kirliliğinin de ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Önceki hafta Nilüfer Belediyesi'nde düzenlenen araştırma sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda 10 yıldan beri bu konuda çalışma yapan Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci, Dünya Sağlık Örgütü elektromanyetik kirliliği sigara kullanımı ile aynı kategoride değerlendirerek, kanserojen olduğu uyarısında bulunmuştu.

Dün, Prof. Dr. Pala, Nilüfer 100'üncü Yıl Mahallesi'nde üzerinden yüksek gerilim hattı geçen spor alanının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, yetkililere seslendi.
'Yüksek gerilim hatlarına yakın yaşamanın sağlık açısından risk oluşturduğunu bir çok kez dile getirdik, makale hatta kitap yazdık, basın toplantıları ile açıkladık. Ancak yerel yönetimler bilim insanlarına kulak vermek yerine, yüksek gerilim hatlarının altına çocuk oyun alanları ve erişkinler için spor alanları yapmaya devam ediyor... Yerel yönetimlerdeki meclis üyeleri, lütfen bu konuyu meclis toplantılarının gündemine aldırın, yüksek gerilim hatlarının altındaki ve yakınındaki oyun alanları ve spor alanlarının kaldırılmasını ve toplumun uyarılmasını sağlayın'

BURSA'NIN BEYAZI DAHA GÜZEL

Kısa süreli de olsa kar yağışı Bursa'ya ayrı bir güzellik kattı. Bursalıların da kar yağışını ne kadar özlediğini sosyal medya paylaşımlarından da gördük. Geçtiğimiz günlerde gittiği Mardin'den karlı fotoğraflar paylaşan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih de özlemini paylaşanlar arasındaydı.

Güzelliği bir yana tıpkı güneş gibi kar yağışı da bereket getiriyor. Yer altı suları yavaş yavaş beslenirken, barajlar ve kaynak suları için de Uludağ kar stokunu tazeliyor. En güzel taraflarından biri de bugünlerde bazımıza türlü isimlerle bela olan virüslerden de bir derece olsun kurtulmamızı sağlıyor.
Yeşil Bursa'nın beyazı da bir başka güzel...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.