Hava Durumu

AK Partili vekiller Bursa lobisi oluşturuyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 07:33

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yürütme ve yasamanın görev alanlarını neredeyse tamamen değiştiriyor.
Yeni kabinenin ardından sistemin Cumhurbaşkanlığı'na bağlı yönetim birimlerinin oluşturulması ise devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçildikten sonra sürecin yerine oturmasıyla ilgili '100 artı 100 ve 6 ay' şeklinde bir süre açıklaması yapmıştı.
Yürütmedeki yapılanma hızla devam ederken, Meclis'teki vekiller de yeni döneme uygun stratejiler geliştiriyor. Bunlardan biri de milletvekillerinin toplu olarak bakanlıkları ziyaret etmesi.
AK Parti Bursa vekilleri Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Vildan Yılmaz Gürel, Osman Mesten, Zafer Işık, Müfit Aydın ve Mustafa Esgin ilk hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u ziyaret ettiler. İlk ziyaretlerin olumlu meyvesi ise Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un Bursa raporu istemesi oldu.
Eski meclisteki toplantıda ayağı kırılan Emine Yavuz Gözgeç ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın katılamadığı ikinci hafta ziyaretleri ise sırasıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya gerçekleştirildi.
Bu ziyaretler aslında yıllardır dile getirilen 'Bursa lobisi'nin oluşturulmasının en önemli adımı. Çünkü eski sistemde bakanlar Meclis'ten geldiği için görüşmeler genelde parlamentoda ve çoğu zaman bireysel olarak ve ayaküstü yapılıyor, talepler böyle iletiliyordu.
Yeni dönem vekilleri ise toplu ziyaretlerle kentin ihtiyaçlarını ilgili bakana doğrudan iletme şansını yakalıyor. Tüm vekillerin aynı talepleri dile getirmesi de sonuç açısından fayda sağlıyor.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olan Hakan Çavuşoğlu, ziyaretlerin toplu olarak gerçekleştirilmesini birlik ve beraberliği gösterme açısından önemli olduğunu vurgulayarak, 'Aynı hedefe vurulması halinde oradan netice alırsınız' şeklinde değerlendirmişti.
Meclis uzun süreli bir tatile girdi. Önümüzdeki günlerde vekillerin Bursa mesaisi başlayacak. Ekim ayından sonra da vekiller bakan ziyaretlerini sürdürerek, Bursa'nın taleplerini iletmeye devam edecekler.

Soylu'dan atama müjdesi

Emniyet Teşkilatı'ndaki personel sıkıntısı hizmetlerin yürütülmesinde zorluklara neden oluyor. Bursa da personel sıkıntısı çeken illerden biri. Bursalı vekilleri kabul eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'ya 300 polis ve 200 bekçi ataması yapıldığı müjdesini verdi.
Görüşme hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, atamaların Bursa'da çekilen personel sıkıntısının giderilmesine imkan sağlayacağını belirterek, Bakan Soylu'nun önümüzdeki günlerde 200 polis atamasının daha gerçekleştirileceği bilgisini de aktardığını söyledi.

Gözlem Kulesi'nin gündemi tekstil

Bursa'nın asırlara dayanan geçmişe sahip geleneği olan tekstil sektörü, 'bitti bitiyor, küresel rekabete dayanamaz' denilirken, son yıllardaki atılımla neredeyse küllerinden doğmayı başararak ihracatın yıldızı haline geldi. Tekstil sektöründeki kilogram başı ihracat değeri Türkiye'nin 2023 hedeflerini bile aşarak 8,5 dolara ulaştı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da son yıllarda 40'a yakın projeyle Bursalı firmalara vizyon kazandırarak bu atılıma destek oluyor.
AS TV'de bu akşam yayınlanacak Gözlem Kulesi'nde tekstil sektörünü BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ile masaya yatıracağız. İsmail Kuş, programda geçen hafta ziyaret ettiği Londra tekstil fuarındaki izlenimlerini ve yeni projeleri de anlatacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.