Hava Durumu

AK Partili vekillerden Bakan Varank'a davet

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2018 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 08:40

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte büyük çoğunluğu parlamento dışından oluşan yeni kabinenin dikkat çeken isimlerinden biri Mustafa Varank oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na getirilen Varank, 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı, 2014 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini üstlenmişti. ODTÜ mezunu olan ve ABD'de yüksek lisans yapan Varank'ın danışmanlık görevlerinin yanı sıra yüksek teknoloji, savunma sanayii ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendiği biliniyor.
Hem bu özellikleri hem de bakanlık görev alanı itibarıyla Bakan Varank, Bursa'nın ileriye dönük proje ve yatırımları açısından çok önemli. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa konuşmasında açıkladığı mega endüstri bölgesi olacak TEKNOSAB, Yenişehir Otomotiv Test Merkezi ve savunma sanayii ile ilgili projeler Bakan Varank'ın görev alanında yer alacak.
24 Haziran'da Bursa'dan seçilen AK Partili vekillerden Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık, Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Osman Mesten ve Vildan Yılmaz Gürel, heyet olarak ilk ziyareti Bakan Mustafa Varank'a gerçekleştirdiler. Efkan Ala ve Emine Yavuz Gözgeç'in mazeretleri dolayısıyla katılamadığı ziyarette, Hakan Çavuşoğlu, Bursa projelerini anlatarak, Bursa'ya önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vekillik öncesi sanayi ve ticaret odalarında görev yapan Mustafa Esgin, Zafer Işık ve Refik Özen, Bursa'nın potansiyelini aktararak, beklentileri dile getirdi.
Bakan Varank'ın Bursa'yı bildiğini ve kente karşı sempatisi olduğunu kaydeden Mustafa Esgin, 'Bir nezaket ziyareti oldu. Sayın Bakan'ı Bursa'ya davet ettik' dedi.
9 milletvekilliğiyle gerçekleştirilen ziyarette oluşan fotoğrafın birlik ve beraberliği için önemli olduğuna dikkat çeken Esgin, bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin Bursa'ya değer katacağını sözlerine ekledi.

Gözgeç'in ayağı kırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısını 13 Temmuz'da Birinci Meclis binasında yapmıştı. Bu toplantıyı izleyenler arasında bulunan Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, talihsiz bir kaza sonucu ayağını kırdı. Tören sırasında yürürken ayağının ters döndüğünü ve 'çat' diye ses geldiğini anlatan Gözgeç, "İncinmiştir zannetim ancak üzerine basamayınca hastaneye gittik. Çekilen filmde tarak kemiğinin kırıldığını söyleyip, alçıya aldılar. 20 gün sonra kontrole gideceğim" dedi.

İki komisyonda başkanvekilliği

TBMM'de komisyonlara seçilen Bursalı vekiller, önceki akşam ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Milli Savunma Komisyonu'nda yapılan seçimde eski Bakan İsmet Yılmaz komisyon başkanı olurken, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, başkanvekili oldu. Geçen dönem Çevre Komisyonu Başkanvekili olan Müfit Aydın, yapılan oylamada yeniden aynı göreve getirildi.

Çekirge Meydan Projesi, trafik düzenlemesi bekliyor

Osmangazi Belediyesi'nin Çekirge Meydan Projesi için uzun süre emek harcandı. Yarışma düzenlenen, akademik odalar ve bölgedeki vatandaşlardan görüş alınarak şekillenen proje henüz başlamadı.
MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, dün projenin neden başlamadığını sorarak, yaklaşan seçimler nedeniyle askıya alınması endişesi taşıdıklarını gündeme getirdi.
Biz de konuyu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a sorduk. Çekirge Meydan Projesi'nin hemen uygulamaya geçmesinin kolay olmadığını ifade eden Dündar, projenin önceliğinin bölgedeki trafik sorununun çözülmesi olduğunun altını çizdi. Dündar, 'Burası şehir içinde önemli bir kavşak. Uludağ'a gidiş-gelişler de bu bölgeden yapılıyor. Bu trafiği geleceğin şehirciliği noktasında rahatlatacak bir proje yapmak lazım' dedi.
Trafikle ilgili yeni çalışmalar yapıp görüş aldıklarını da kaydeden Dündar, trafik sorunu çözüldüğü anda projenin uygulanacağını söyledi. Projelerin seçim dönemine sıkıştırıldığı zaman işe yaramaz hale gelebileceğine de dikkat çeken Dündar, 'Seçimle derdimiz yok. Bizim derdimiz Bursa' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.