Hava Durumu

Aktaş'a 'acelemiz var' dedirten projeye ilk kazma temmuzda

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2020 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2020 08:17

Koronavirüs, yaşamın neredeyse her alanına darbe vurdu, yatırımlardan sosyal hayata kadar tüm planları altüst etti.

Pandemi nedeniyle belediyeler, bir yıllık icraat toplantılarını bile gerçekleştiremedi. Salgın başlamadan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birçok konuda yapacağı açıklamalar için nisan ayının ilk günlerindeki toplantıya hazırlık yapıyordu. Önemli yatırım ihaleleri ve yeni projeler yerine salgının önlenmesi ve sosyal yardımlara ağırlık verildi. Bu arada sokağa çıkma yasakları fırsata çevrilerek yollar yenilendi.

Aktaş'ın dün Dünya Çevre Günü dolayısıyla dijital ortamda gazetecilerle bir araya gelmesi sorular sayesinde bir yıllık icraat toplantısına dönüştü.

Alt yapı yatırımlarından yollara, festivalden ulaşım sorununa kadar birçok konudaki yeni gelişmeleri kamuoyuna açıklayan Aktaş, Mudanya ve Gemlik belediyelerinin eleştirilerine de yanıt verdi. Tüm detayları gazetemizin haber sayfalarında bulacağınız için ayrıntılara girmeyeceğim.

Aktaş'ın en çok heyecanlı olduğu anlar Hanlar bölgesinin çevresinin açılması ve ulaşımdaki sıkıntıların giderilmesi için mesai saatlerinde değişiklik talep ettiği bölümler oldu.

Onları anlatayım.

Hanlar Bölgesi için Anıtlar Kurulu ile yaptığı görüşmede onayların hızlandırılmasını isterken 'Acelem var, acelemiz var' diye sitemde bulunduğunu anlatan Aktaş, şöyle devam etti:

'Acelemiz var. 40 senedir konuşuluyor. Elimize fırsat geçti. Tarihi han ve çarşı civarı önemli 7-8 konudan birisi. Cumhuriyet Caddesi'nde de T3 kalkarsa, burası daha güzel yaşayan bir merkez olacak. Yurt içinden ve yurtdışından insanlar sürekli gelecek. İlk binayı temmuz ayında yıkıyoruz. Kızılay ve İşkur'u yıkıyoruz. İşkur çok para istedi. O işi bakanlık takas veya başka bir yöntemle çözecek. Bizim projede akamete uğrama şansımız yok. 2021 sonuna kadar işi bitireceğiz. Çevresindeki yıkımı 2020 sonuna kadar tamamlanacak. İmalata 2021'de geçeceğiz. 50 milyon geldi. Daha da gelecek Kaynakta problem yok'

Gerçekten de UNESCO Dünya Mirası listesine girmeyi başaran bölgenin çevresinin açılması tüm belediye başkan ve başkanlarının hayalini süslüyordu. Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun belediye başkan adaylığı döneminde ortaya attığı projenin hayata geçmesi için daha sonra merhum Hikmet Şahin ve ardından Recep Altepe büyük çaba göstermişti.

Ankara'nın desteği alınmışken Bursa adına fırsatı kaçırmamak gerekiyor.

'AYNI SAATTE MESAİ ALLAH'IN EMRİ DEĞİL, DEĞİŞMESİ LAZIM'

Koronavirüs salgınında yeni normalleşmeye geçilirken en büyük sıkıntılardan birinin şehir içi ulaşımda yaşandığını dünkü yazımda anlatmış, Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar da, yeni normal kurallarının uygulanmasına otobüs yetişmeyeceğini belirterek, farklı mesai saatleri uygulamasına geçilmesiyle ile ilgili çözüm önerisini yazmıştım.

Toplantıda da bu konu gündeme gelince Aktaş ayrıntıları da anlattı. 1 Haziran sonrası toplu ulaşımda yüzde 30 seviyelerine ulaşıldığını kaydeden Aktaş, Bursa trafiğinin rahatlaması için mesai saatlerinin değişmesi konusunda toplumun tüm kesimlerinden destek istedi.

'10 katlı yol da yapsak Bursa'ya yetmez' diye Aktaş şöyle devam etti:

'3 milyon nüfusun yüzde 80'e yakını 2 milyon 200 bin kişi 5 bitişik ilçede yaşıyor. Allah'ın emri değil, okul fabrika aynı saatte. Belirli saatlerde hayata geçirebiliriz. Mavi yakayla alakalı saatleri farklı yapmamız lazım. Uygulama hayata geçerse bu kadar çok S plakaya da talep kalmayacak. Bu değişim trafiği de rahatlatacak. Bursa'nın bu konuyu acilen masaya yatırması lazım. Vali bey ve yetkililere ifade ettim. Mesai saatlerini çeşitlendirmemiz lazım.'

Aktaş, ayrıca BUDO'nun 8 Haziran pazartesi günü seferlerine başlayacağını da kaydederek, 'T1 ve T3 kapalı durumda. Belki Cumhuriyet Caddesi'ndeki T3 belki de hiç geriye dönmeyecek. Anket yaptırdık. Esnaf da bölge insanı da istemiyor. T1 ile ilgili 21 Haziran'a kadar bakım süreçleri var. O muhtemelen dönecek. T2'yi bağlantılı yapacağımız için o hat önemli. T2 hattını da bakanlık kaynaklarıyla yapacağız' dedi.

ALTIN KARAGÖZ İPTAL, FESTİVAL BELKİ EYLÜLDE

Bursa son yıllarda rotasını turizme çeviren kentlerin başında yer alıyor. Koronavirüs salgını olmazsa bahar ayları yoğun tanıtım kampanyaları ile geçecekti.

Aktaş, toplantıda turizm ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bursa'nın bu süreci güzel karneyle geçeceğini bildiren Aktaş, yakında bakanlıkla birlikte Türkiye çapında yeni dönem için tanıtım kampanyasının başlayacağını açıkladı.

Koranavirüs nedeniyle Fotofest dijital ortama taşınmıştı. Festivalle ilgili bir soru üzerine Aktaş, 'Altın Karagöz yapılmayacak. Uluslar arası Bursa Festivali'ni de eylül ayında düzenlemeyi planlıyoruz' dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Millet Bahçesi'nin ile ilgili de bilgi veren Aktaş, spor salonu ve eski yüzme havuzunun da bölgeye dahil edilerek Kültürpark'la bütünleşmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.