Hava Durumu

Aktaş, Acil Eylem Planı'nı 27 Kasım'da açıklıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 07:57

Bursa, seçim dönemleri dışında yerel siyasette en hareketli günlerini yaşıyor.
Recep Altepe'nin istifasının ardından göreve hızlı başlayan Alinur Aktaş'ın önünde yerel seçimlerin yapılacağı 2019 yılı mart ayına kadar yaklaşık 15 aylık bir süre var.
O yüzden hızlı hareket ediyor.
Bürokrasiyle ilgili atama-görevden alma süreçleri neredeyse sona ermek üzere.
Başkan Aktaş, atamaların yanı sıra 18 günlük süreçte devam eden veya yeni başlayacak tüm projeler hakkında bilgi aldı.
En önemli konu elbette ki ulaşım sorunu...
Sadece trafik sıkışıklığı da değil, toplu ulaşımın kalitesi, hızı, fiyatı şikayet konuları arasında.
Ulaşım sorununu yakından görmek için metroya bindi, T2 hattı inşaatını gezdi. Yetmedi Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte helikopterle de Bursa'yı havadan inceledi.
İlk karar, Kent Meydanı ile Otobüs Terminali arasında sefer yapacak T2 hattında verildi. Projenin neredeyse yüzde 70'i tamamlandığı için devam kararı alındı. Bana göre hattın hafif raylı sisteme entegresi daha isabetli olacaktı ama sanırım belediyenin mevcut ekonomik durumu buna elvermediği için böyle bir yol seçildi.
Aktaş, 2018 yılı sonunda bitmesi beklenen projenin ağustos ayına çekilmesini istedi. Keşke ışıklandırma yapılarak gece mesaisiyle daha erkene alınabilse. Hiç olmazsa bu yoldaki inşaattan kaynaklanan eziyet sona ererdi.
Su fiyatlarındaki indirim konusunda henüz işaret yok. Aktaş, mali müşavir olduğu için sanırım ince eleyip sık dokuyor.
Yoksa kendisinden sonra göreve başlayan Balıkesir'in yeni büyükşehir belediye başkanı kent merkezinde yüzde 25, kırsal bölgeler için ise yüzde 50 indirim yaptı bile. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla, konutların su tarifesinde 1 Ocak 2018'den itibaren yüzde 5 indirim yapılacak.
Bizdeki oranın da İstanbul'un düzeyinde kalacağına inanıyorum.
Tüm hazırlıkların ardından Başkan Aktaş, 27 Kasım Pazartesi günü 16 aylık ' Acil Eylem Planı'nı açıklayacak. Ardından Beştepe ziyareti var. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hem onay hem de destek isteyecek.

Kentiçi teleferik ihalesi iptal edilebilir

Bugünlerde Alinur Aktaş ve ekibinin en çok ilgilendiği proje Gökdere Metro İstasyonu ile Teferrüç arasında yaklaşık 1 yılda tamamlanması hedeflenen teleferik hattı. Proje için Bursa Teleferik AŞ ile Altepe döneminde protokol imzalanmıştı.
2 bin 130 metrelik güzergahta hatta 10 kişilik 56 kabinin çalışması planlanıyor. Bir sefer süresi ise yaklaşık 7,5 dakika sürecek. Hat tamamlandığında Teferrüç-Kadıyayla-Sarılan ve Oteller bölgesi arasındaki teleferik hattıyla entegre olacak.
Projenin yer teslimi de ağustos ayında yapıldı. 30 Eylül 2019'da ise tamamlanacak projenin 64 milyon 500 bin liraya mal olması planlanıyor.
Aktaş'ın projeyi inceletme amacı ihalenin iptaliyle ilgili hukukçular konuyu inceliyor. Acil eylem planı açıklandığında teleferik projesinin iptal kararı çıkarsa şaşırmayın.

Atatürk Stadyumu Meydanı ne olacak?

Bursa'da bir zamanlar en çok tartışılan konulardan biri Atatürk Stadyumu'nun geleceğiydi. Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeyi beton yığınına dönüştürecek planı yargıdan döndükten sonra Altepe de Bursalıların istediği projeye yeşil ışık yakınca hem Atatürk Stadyumu'nun adı hem de buradaki yeşil alan korundu. Hatta Altepe o dönemde tarihi tribünün korunarak festival müzesi yapılacağını açıklamıştı. Ancak ardından her ne hikmetse dayanıksız olduğu gerekçesiyle bir gece iş makineleriyle yerle bir edildi.
Stadyumun Bursa için anlamı büyük. Çünkü yapımı için bizzat Atatürk bin lira vermiş, bunun yanı sıra ikinci Anadolu Devrimi olan Bursaspor'un şampiyonluğuna da ev sahipliği yapmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya en son yaptığı gezide vatandaşlara burada hitap etmiş ve yeşil alan sözünün yerine getirildiğini söylemişti.
Aldığımız bilgiye göre, önceleri yıkıldıktan sonra birebir aynısı yapılacak denilen tribünden vazgeçilmiş. Hazırlanan projede sadece burada çeşitli ihtiyaçların giderilmesi için bir bina yapılması planlanıyor.
Oysa burada, adı gibi Bursaspor'un tarihinin de yaşatılacağı müze daha iyi olmaz mıydı? Başkan Aktaş'ın acil eylem planında yer alıyor mu almıyor mu bilemiyorum ama beklentilerin karşılanması ve bölgenin daha cazip hale gelmesi için müze projesi bir daha düşünülmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.