Hava Durumu

Aktaş, Erdoğan'a Bursa dosyasını 21 Ocak'ta sunacak

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 07:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son Bursa gezisini referandum öncesi 5 Nisan'da yapmıştı. Geçen 9 aylık süre içinde, Bursa'da, özellikle AK Parti cephesinde büyük değişiklikler yaşandı.
Her görev değişikliğinde adres Beştepe oldu ama Cumhurbaşkanı Bursa'ya gelmedi.
Dün AK Parti İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Ocak Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak 5'inci Olağan Kadın Kolları Kongresi'ne katılacağını duyurdu.
Bu gezi hem İl Başkanı Ayhan Salman hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için büyük önem taşıyor.
İkisi de görevi Beştepe'den almış, hem il teşkilatında hem de Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni yapılanma süreci bu talimata göre belirlenmişti.
Göreve gelir gelmez kentin röntgenini çeken Alinur Aktaş yaşanan aksaklıkları ve beklentileri brifing şeklinde Beştepe'de Erdoğan'a sunmayı planlıyordu. Beklenen gelişme ve rapor sunumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Ocak'taki gezisinde gerçekleşecek.
Başkan Aktaş'ın Acil Eylem Planı ve daha sonraki demeçlerinde, Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili açıklaması, 'Peki yatırımlar nasıl gerçekleşecek' sorusunu akla getirmişti.


Aktaş'ın bu soruya verdiği yanıtlardan çıkan sonuç şuydu: 'Tasarruf Bursa'dan vizyon projeler Ankara'dan' Aktaş'ın en büyük beklentisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği destekle yeraltından yapılacak Yıldırım Metrosu ve Güney Çevre Yolu projelerini hayata geçirmeye yönelik sözü almak olacak.
Bu arada, Aktaş'ın görev alırken Erdoğan'ın kentsel dönüşümle ilgili 'Bu rezalete son verin' talimatıyla işaret ettiği Doğanbey sorununa yönelik merkezi hükümetin bir tasarrufu olursa şaşırmamak gerekir!
21 Ocak'ta AK Parti Kadın Kolları Kongresi, Bursa'nın mevcut durumu ve beklentilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasına vesile olacak.
Erdoğan'ın Bursa programında şimdilik sadece kongre görünüyor ama görüşmeler sonrası bazı kamu yatırımlarıyla ilgili çalışmalar da eklenebilir.

Bebe ve çocuk konfeksiyonunun en büyük fuarı

Ticarette girişimcilik ve fırsatların nasıl değerlendirilmesi gerektiğinin en güzel örneklerinden biri de, Bursa'da bebe ve çocuk konfeksiyonunda, son 25 yıl içinde yaşanan gelişmeler.
1990 yıllarda dokumacılık sektöründe yaşanan sıkıntı Bursalı girişimcilere bebe ve çocuk konfeksiyonunun kapılarını açtı.
Şimdiki adliye binasının bulunduğu çevredeki birkaç atölyede başlayan bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimi, 90'lı yılların sonunda, şimdi tüm dünyanın tanıdığı Vişne Caddesi'ne kaydı. Buradaki üretim ilk yıllarda Laleli'ye oradan da bavul ticareti yoluyla Rusya'ya yapılan ihracat, bugün uluslararası nitelikte fuar düzenleyecek büyüklüğe ulaştı.


Dün resmi açılışı yapılan Junioshow'a 50 ülkeden 1000'e yakın yabancı iş insanı geldi. 200'e yakın firmanın stant açtığı fuarda, ilkbahar ve yaz kreasyonu ürünleri görücüye çıktı.
Bu nedenle her zaman tekrar ettiğim gibi başarı öyküsü aranacaksa, Bursalı girişimcilere bakmak lazım.

Dünya devleriyle rekabet ediyor

Fuarda, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş'la sohbet imkanı buldum. İsmail Kuş, hem sektörün içinde hem de BTSO ayağında sektörün en büyük destekçilerinden. Geçtiğimiz aylarda İran'a yaptıkları gezi sırasında bebe ve çocuk konfeksiyonuna bu ülkede gösterilen ilgiyi anlattı. Bu yüzden fuara çok sayıda İranlı işadamının geleceğini kaydeden Kuş, "Rusya ile yaşanan sıkıntının ardından yeni pazar arayışları olumlu sonuç getirdi.
Hâlâ dünyadaki payımız yüzde 4 düzeyinde. İtalya ve İspanya'nın dünya devi üreticileriyle rekabet ediyoruz ama Türk mallarına ilgi artıyor. Amerika'dan Güney Afrika'ya kadar bebe ve çocuk konfeksiyon ürünleri satılıyor' dedi.
Suriye'deki iç savaşın da Bursa'ya olumlu katkısı olmuş. Savaş öncesi Suriye'de ciddi bir bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimi varmış. Buradaki üretim durma noktasına gelince Arap pazarı da Bursalı üreticilere açılmış.
Bebe ve çocuk konfeksiyonunun Türkiye'deki üretim üssü olan Bursa bu ivmeyi sürdürürse önümüzdeki yıllarda sektörün dünyadaki merkezi haline gelebilir. Buna da kimse şaşırmasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.