Hava Durumu

Aktaş'ın Bursa hayali ve fidan dikme çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2019 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2019 09:03

Evliya Çelebi, 'Velhasıl Bursa sudan ibarettir' cümlesiyle bitirdiği seyahatnamesinde, uzun uzun kentin ağaçlarını ve yeşilliğini anlatır. Su olan yerde hayat da vardır.
Yeşil Bursa, bu özelliğini yüzyıllar boyu sürdürür. Göçle birlikte başlayan betonlaşma kentin üzerinden bir silindir gibi geçince Yeşil Bursa, maalesef beton Bursa'ya dönüşür.
Bu dönüşüm herkesin içini acıtır.

***
ASTV'nin Yerel Yönetimler programına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a 'Nasıl bir Bursa hayali' olduğu sorusunu yönelttiğimizde o da, herkesin bu soruyu kendisine sorması gerektiğini söyleyerek, başladı anlatmaya;
Gence sorarsanız spor sahaları oyun alanları, turizmciye sorarsanız akın akın turistin geldiği Bursa hayali var. Çeşitli kesimlerin ortaya koyduğu vizyon Bursa'nın ortak hayali.
Aktaş'a göre, tüm bunların ötesinde ister bu şehirde doğsun ister farklı tarihlerde gelsin Bursa herkesin. Ve Bursa herkese yeter. Yeter ki birey olarak herkes kente sahip çıkıp kurallara uysun.
Yeşil Bursa için kentin dört bir yanında ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını anlatan Aktaş, program aracılığıyla Bursalılara da çağrı yaptı:
'Herkes bahçesine, dükkanının önüne bir ağaç diksin. Seferberlik yapalım. Üç milyonluk kentte herkes 3-5 ağaç dikerse şehrin nasıl değiştiğini göreceğiz'
Sonbahar ağaç dikme mevsimi ve o yüzden Aktaş'ın yaptığı çağrı anlamlı. Ancak bunun desteklenmesi ve vatandaşa fidan ulaştırılması için kampanyalar da gerekli.

TURİZM MASTER PLANI İKİNCİ KEZ İHALE EDİLDİ

Bursa, son yıllarda hem kent yöneticileri hem de sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte turizme odaklandı. Bursa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra 4 mevsimin yaşandığı ender kentlerden biri olmasına rağmen turizm pastasından hala istenilen pay alınamıyor.
Aktaş'ın stratejik planının en önemli maddelerinden biri de turizm. Bursa markası ve değerleri öne çıkarılıp, tanıtım ve pazarlama yapılırsa pastadan alınacak payın artacağına inanıyor. O yüzden Ulaşım Master Planı'nın ardından Turizm Master Planı için kolları sıvamıştı.
Programda, Turizm Master Planı ile ilgili son gelişmeyi de öğrendik. Daha önce yapılan ilk ihale iptal olmuş. 15 gün önce gerçekleştirilen ikinci ihalenin ise önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor. BEBKA'nın finansmanının yüzde 75'ini karşıladığı plan 2,5 yıl içinde hazırlanacak. Yurtdışı orijinli olan firma Bursa markasını öne çıkaracak plan yapacak. Bunun benzerlerini Londra ve yurtdışındaki başka şehirlerin yanı sıra Gaziantep, gastronomi konusunda yaptı.
Planın bir ilçenin ya da bir bölgenin planı değil, Bursa'nın planı olacağı vurgusu yapan Aktaş,turizm için Singapur, Güney Kore, Malezya gibi hedef ülkeler belirleneceğini açıkladı. Master planın yanı sıra bu hedef ülkelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Güney Kore'yi ziyaret edecek olan Aktaş, Seul'de Bursa turizm ofisi açılışı yapacak.
Bu arada, konu turizme gelince Aktaş'a Soğanlı bölgesindeki termal yatırımla ilgili son durumu soruyoruz.
Ekonomik olarak durağan bir dönemden geçildiği vurgusu yapan Aktaş, ille de yabancı bir yatırımcı olacak diye beklentileri olmadığının altını çizdi. Gelir ortaklığı, yap-işlet-devret, kiralama modelleri üzerinde çalıştıklarını ifade eden Aktaş'ın kendi geliştirdikleri 3 proje olduğunu söyledi.

PES ETMEMEYİ ÖĞRETTİ VE GİTTİ

Kansere karşı verdiği mücadele ile binlerce kişiye umut olan Neslican Tay, dediğini yaptı ve gitti.
Son günlerinde bile 'Belki kaybedeceğim ama savaşarak kaybedeceğim' mesajıyla insanları gözyaşına boğan Neslican, bizlere en zor durumda dahi mücadeleden vazgeçilmemesi ve pes edilmemesi gerektiğini ders olarak bıraktı.
Neslican'ın kaybı sonrası siyasetten sanat dünyasına birçok mesaj paylaşıldı ama bana göre anlamlı olanlardan biri Haluk Levent'ten geldi. Bandırma ve Ankara konserlerini iptal edemeyeceğini yazan Levent, aldığı kararı şu cümleyle anlattı:
'Bu iki konserin gelirinden Neslican'a bir anıt mezar yaptıracağım. Kanser illeti ile savaşan tüm canlara örnek olsun onun mücadelesi. Ailesine de sözünü verdim. Siz de şahitsiniz!'
Amansız hastalığa karşı bacağını kaybetse de dimdik durmayı başaran Neslican'ın kısacık yaşamına sığdırdığı mücadele azmi ve yaşam sevinci Haluk Levent'in bu girişimiyle uzun yıllar boyunca unutulmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.