Hava Durumu

Aktaş'ın önceliği ulaşım ve tasarruf

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2017 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 09:02

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki oylamanın ardından AS TV için yaptığımız canlı yayının konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ile ilgili talimatlarını aldığını ve önümüzdeki günlerde acil eylem planı hazırlayacaklarını söylemiş, ancak ayrıntı vermemişti.
Seçildiğinin ertesi günü belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Emirsultan Türbesi'ni ziyaret eden Aktaş, makama oturduktan sonra yaptığı çalışmalarla bu talimatların neler olduğu konusunda ilk sinyalleri verdi.
Dün, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle başlayan kabuller bir yana Aktaş, Büyükşehir'in tüm bürokratları ve bağlı kuruluşların yöneticilerinden brifing almaya başladı. Her kurum yetkilisi, bu brifinglerde çalışmalarını ve projelerini anlatıyor.

Brifingler devam ederken ilk talimatlar da peş peşe geldi.
Önceki akşam Başkan Aktaş'ın talimatıyla birimlerde özellikle yöneticiler tarafından kullanılan şoförsüz kiralık araçların parka çekilmesi istendi. Amaç, tespit yapmak. Ardından başkanın talimatına göre araçlar yeniden kullanıma verilebilir.
Tasarrufla ilgili ikinci talimat Büyükşehir'in katılacağı fuarlarla ilgili geldi.
Ankara'da 16-18 Kasım'da yapılacak Trafik, Karayolu, Trafik Güvenliği ve 15-18 Kasım'da Antalya'da yapılacak Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri fuarlarına katılım programları iptal edildi.
Tasarrufla ilgili yeni tedbirler önümüzdeki günlerde açıklanabilir.

Su ve ulaşım fiyatlarında indirim

Bu brifinglerin ardından Aktaş, Acil Eylem Planı'nı Bursa'ya açıklayacak. Bir nevi 100 günlük program. Aktaş'ın önceliği su ve ulaşım fiyatlarında indirim yapmak. Bunun için hazırlıklar şimdiden başladı. Nasıl formüle edileceği konusunda hem bürokratlardan hem de uzmanlardan görüş alınıyor. Uygulamaya konulan ve konulması beklenen tasarruf tedbirlerinin amacı da indirimler için kaynak yaratmak.

T2 tramvay hattının geleceği

Bursalıları canından bezdiren ulaşımdaki sıkıntılar konusu da en az taşıma ücretleri kadar önemli. En çok tartışılan konu ise Kent Meydanı ile Otobüs Terminali arasında yapımı devam eden T2 tramvay hattı. Bu çalışmanın geleceği konusunda da kararı Alinur Aktaş verecek.
Zor bir karar olacağı kesin. İhale aşamasından beri tartışmalar devam ediyor. Tüm kesimlerin beklentisi, yeraltından metro sisteminin kurulmasıydı. İkinci öneri ise yeraltından raylı sistem yapılıncaya kadar metrobüs hattı kurulmasıydı. Ancak, eleştirilere rağmen İpekböceği'nin çalışacağı tramvay hattı inşaatı başladı. İnşaat şu anda devam ediyor. İnşaatı durdurup böylesine radikal bir karar alınır mı bilemiyorum ama bir söz vardır hatanın neresinden dönülürse kârdır.

Çavuşoğlu'ndan Altepe'ye teşekkür

Görevinden istifa ettiği gün yanında bürokratlarından başka kimse bulunmayan Recep Altepe, hem kırgın hem de üzgündü. Çünkü yanında yıllarca birlikte hizmet ettiği siyasetçi arkadaşlarından hiç kimse yoktu.
Ancak, Alinur Aktaş, mecliste seçildiği gün siyasete başlamasına vesile olan Hikmet Şahin'i 'Büyüğüm, hocam' , Recep Altepe'ye de 'ağabeyim, büyüğüm' vurgusuyla teşekkür etmişti.

Dün Alinur Aktaş'ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da, ortaya çıkan değişikliğin tamamen milletin talepleri doğrultusunda oluştuğunu ve yapılan istişareler sonucunda gerçekleştirildiğinin altını çizdikten sonra "Buradan Sayın Recep Altepe'ye 'Bursa'ya yapmış olduğu hizmetleri nedeniyle' teşekkür ediyorum' dedi.
Hem Aktaş hem de Çavuşoğlu'nun sözleri Altepe'nin üzüntü ve kırgınlığını giderir mi bilemiyorum ama 24 yıllık belediyecilik hizmeti için teşekkür gerekiyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.