Hava Durumu

Aktaş, projelerini ilk kez partililere açıkladı

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2019 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 08:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Memleket işi gönül işi' ana temalı seçim manifestosunun ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı kendi stratejisini oluşturmak için Kızılcahamam'da toplandı.
Kampa, milletvekilleri, belediye başkanları ve adayları, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticilerinin yer aldığı 400 kişi katılıyor.
Yerel seçim öncesi istişare ve değerlendirme toplantısı İl Başkanı Ayhan Salman, TBMM Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala'nın konuşmalarıyla başladı.
Dr. Ayhan Yasan'ın AK Parti seçim manifestosu ile Bursa 2026 şehir tasavvurunun ilişkilendirilmesi sunumunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019-2024 dönemi Bursa projelerini anlattı.
Bursa Tasavvuru'nda belirlenen ana çerçeveye göre 12 kişilik bir uzman ekibinin 7 aylık çalışması sonucu oluşturulan projeler ilk kez partililere anlatıldı. Ulaşımdan şehirleşmeye, kültürel projelerden tarihi mirasa, spor tesislerinden gençlik yatırımlarına kadar uzanan geniş yelpaze içinde hangi ilçeye hangi projelerin yapılacağı sunumla partililere aktarıldı.
Yaptığı sunumu sosyal medya hesabından 'Emirsultan'dan Ulucami'ye, Muradiye'den Uludağ'a her karesi inançla yoğrulan Bursamızı gönül belediyeciliği ile hep birlikte çok daha ileriye taşıyacağız' yazısıyla paylaşan Alinur Aktaş, önümüzdeki günlerde bu toplantıdaki görüşler doğrultusunda son şeklini alacak seçim bildirgesini Bursa kamuoyuna açıklayacak.
Kızılcahamam Çam Termal Resort'ta gerçekleştirilen kampın öğleden sonraki bölümünde ise Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Yiğit Mertkan, 'Sosyal medya ve sosyal medya stratejilerini' TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, 'çevre ve plastik kullanımı', Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Lütfi Elvan, ekonomi ile ilgili gelişmeleri, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Genel Başkan Yardımcı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de seçim sürecinde teşkilatın yapacağı çalışmaları anlattı.

TOWER PLAZA'YA İLK KAZMA BUGÜN VURULUYOR

Bursa'nın yıllardır kanayan imar yaralarından biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek olan eski Atatürk Stadyumu karşısındaki Tower Plaza.
Yıllardır kullanılmayan bina ile ilgili Başkan Aktaş, yaz aylarından beri çalışma yürütüyordu. Geçen eylül ayında polis nezaretinde girilen binada karot ölçümü yapıldıktan sonra bilirkişi heyeti çürük raporu verdi. Ardından da yasal süreç başladı. 18 katlı binayla ilgili hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından da onaylandı.
Aktaş, Kızılcaha-mam'daki sunumunda, Tower Plaza'nın yıkımına bugün başlanacağını partililere duyurdu. Tower Plaza'nın yıkılması sembolik olsa da Bursa açısından büyük önem taşıyor. Bu yıkım belki de Doğanbey'de de çözümün kapısını aralayacak.

ÜLKÜCÜ CAMİADAN EĞİTİM İÇİN VAKIF

Türkiye'nin en temel sorunlarından biri ne diye sorarsanız tereddütsüz verilecek yanıtlar arasında eğitim ilk sıralarda yer alır.
Yıllardan beri eğitimin ihmal edilmesi ya da uygulanan politikalarla yaz-boz tahtasına dönüşmesinin yanı sıra boş bırakılan bu alanın FETÖ gibi terör örgütlerince nasıl istismar edildiğini hep birlikte yaşadık.
Bursa, birçok alanda olduğu gibi eğitim konusunda da yine öncü girişimlerden birine ev sahipliği yapacak. Daha önce Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nden gördüğümüz girişimin bir benzeri ülkücü camia tarafından hayata geçiriliyor. Daha önce Ülküm Eğitim Kooperatifi ile çalışmalar yapan camia bu kez Ülküm Eğitim Vakfı'nı (ÜLKEV) kurdu. Başkanlığını Tevfik Topçu'nun yaptığı vakfın mütevelli heyetinde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman gibi ülkücü camianın önemli isimleri yer alıyor. Sönmez Medya'yı ziyaret eden ÜLKEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, Başkan Yardımcısı Timur Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Kurt Öğe, vakfın hedeflerini anlattı.
Vakfın, milli şuuru yüksek, İslam ahlak ve fazileti ile yetişecek, devletine, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Başkan Aydın, 2 yıl içinde anaokulu ve öğrenci yurdu, 5 yıl içinde de üniversite kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.