Hava Durumu

Aktaş: Seçim bitti, icraat zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2018 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 08:30

Normal süreç işleseydi önce yerel seçimler ardından da Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacaktı. Ancak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin teklifinin kabul edilmesi üzerine erkenin ötesinde baskın seçim dönemi yaşadık.
Partilerin hazırlıkları da yerel seçimler üzerine kurgulanmış hatta CHP, Gemlik ve Gürsu belediye başkan adaylarını belirlemiş tanıtımını da grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yapmıştı.
Seçimin ardından yemin töreni ve yeni sistem hazırlıkları bir yana gözler yerel seçimlere yeniden çevrildi. Şunun şurasında seçimlerin yapılmasına 8 ay gibi bir süre kaldı. Siyasi kulislerde yerel seçimlerin de erkene alınarak sonbaharda yapılması konuşuluyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim kampanyasında partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte çalıştı. Tüm ilçeleri dolaşarak, destek verdi. Aktaş, bir günlük dinlenmenin ardından ilk iş olarak koordinasyon kurulunu toplayarak, çalışmaları gözden geçirdi.
Sosyal medya hesabından toplantıyı 'Yeni güne, yeni projelerle Bismillah dedik. Koordinasyon toplantımızda halkımızın yaşam kalitesini artıracak, şehrimizi geleceğe taşıyacak çalışmalarımızı görüşüyoruz' sözleriyle duyuran Aktaş'a hem seçim değerlendirmesini hem de belediye çalışmalarını sorduk.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin de içinde yer aldığı cumhur ittifakının seçimden başarıyla çıktığını vurgulayan Aktaş, Bursa'dan daha önceki seçimlerde olduğu gibi hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde Türkiye ortalamasının üzerinde destek alındığını söyledi.
'Seçim bitti, icraat zamanı' diyerek kolları sıvadıklarını belirten Aktaş, ulaşım sorunlarının çözümünün birinci öncelikleri olduğunu kaydetti.
Aktaş, önümüzdeki dönemde Yıldırım metrosu, T2 hattının hızlandırılması ve yeşil Bursa konusuna ağırlık vereceklerini ifade ederek, 'En önemli çalışmalarımızdan biri de kentin imar anayasası olarak nitelendirilen 1/100 binlik plan konusu. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Ağustos ayı başına kadar yetişmesini bekliyorduk ancak biraz uzayacak' dedi.

Sonuçlara AK Parti merceği

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, ilk seçim sınavını 24 Haziran'da verdi. Sönmez Medya'yı ziyaret eden Ayhan Salman, başarılı bir kampanya dönemi geçirdiklerini ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy aldıklarına dikkat çekti. Başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere tüm adaylar ve teşkilatın canla başla çalıştığını vurgulayan Salman, 'Şunu yapmadık, şurada eksik kaldık dediğimiz olmadı' vurgusunu yaptı.
Bursa'dan milletvekilliği için 13 hedefi koyduklarını ancak, bunun gerçekleşmediğini ifade eden Salman'a göre MHP'nin performansı bu sayısının elde edilmemesinde etkili oldu.
Bu arada, AK Parti, seçim sonuçlarıyla ilgili analiz çalışmalarını da başlattı. 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri sonuçlarıyla İlçe ve mahalli bazlı karşılaştırılmalar yapılacak. Ayrıca, kampanya döneminde vekil adaylarıyla birlikte gezen yönetim kurulu üyeleri de rapor hazırlayacak. Bu çalışma aynı zamanda yerel seçimlere hazırlık niteliği de taşıyacak.

Dr. İrgil'den İnce'ye destek

Seçim sonrası en büyük hareketlilik CHP'de yaşanıyor. İnce'nin önümüzdeki seçimler için "Bana yürü derlerse yürürüm" sözleri kendi kamuoyundan destek gördü. 81 il'e teşekkür ziyaretinde bulunacağını açıklaması ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kongre öncesi tüm illeri dolaşmasına benzetildi.
Bu arada, İnce'nin açıklamalarına önemli bir destek de Bursa'dan geldi. 24 Haziran'da aday olmayan ancak, tüm seçim kampanyası boyunca İnce'nin yanından ayrılmayan, hatta mitinglerde biri rahatsızlanınca İnce'nin 'Ceyhun nerdesin' diye seslendiği Dr. İrgil, sosyal medyada büyük ilgi gören '#YürüÖnümüzde' hashtag'ine destek verdi.
Dr. İrgil'in 'İnce, 50 günde umut ve halk önderi olabildi. 50 günde iktidar alternatifi oldu. Bir insanın tek başına 50 günde başaracağı budur. 50 gün insanlığı, farklılığı, mizahı ve güzellikleri ile yüzümüzü güldürdüğü için en azından kendi adıma teşekkür ederim #YürüÖnümüzde' paylaşımı, bu yazıyı kaleme aldığım 18.30'da 17 bin beğeni almış ve 3 bin kullanıcı tarafından "retweet" edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.