Hava Durumu

Aktaş- Sertaslan görüşmesinin perde arkası

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 08:09

Yerel seçimlerde bir buçuk dönem AK Partili başkanın görev yaptığı Gemlik'te seçimi kazanan CHP'li Mehmet Uğur Sertaslan koltuğa oturduğu günden beri uzlaşmacı bir tavır sergiliyor.
Gemlik'in yıllar içinde büyüyen sorunlarının çözümünü ön plana alan Sertaslan, bunun için gerekirse büyükşehir belediyesinin kapısında yatacağını söylemişti.
Sertaslan, bu konuda ilk adımı 18 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirdi. 'Hayırlı olsun' ziyareti olmasına rağmen Sertaslan, sıcak bir ortamda 40 dakika süren görüşmede sorunları aktarma fırsatı buldu. Aktaş'ın tavrı da pozitifti.


Aktaş, önceki gün iade i ziyaret için Sertaslan'la makamında buluştu. Yine sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Sertaslan, Gemlik'in beklentilerini Aktaş'a iletti.
Peki, bunlar neler?
Birincisi Gemlik'te imar planı ile ilgili bekleyen konular var. Bundan vatandaşlar da mağdur durumda. İşlemlerin hızlanması konusundaki talebi Aktaş not alarak çözüm üretileceği mesajını verdi.
Çarşı Deresi'nin suyla buluşması ve Karsak deresi'nin de ıslahı Gemlik'in önemli beklentileri arasında. Aktaş'tan bu konuda da gerekenin yapılacağı sözü alındı.
Sertaslan, ilk görüşmesinde dile getirdiği Kumla'ya deniz ulaşımı konusunun ele alınmasını talep etti.
Asıl, mutabakat, Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanında olan sahillerin korunması konusunda oldu. İki başkan da birlikte hareket edilmesi konusunda görüş birliğine varırken, Aktaş, sahillerdeki çadırların kaldırılması konusundaki memnuniyetini dile getirdi.
Aktaş görüşmede, sahillerin tüm vatandaşların yararlanacağı alanlar olduğunu vurgulayarak, Gemlik Belediyesi'ne destek verdi ve ekledi:
Özellikle sahiller konusunda bu işler büyükşehire ait deyip sakın bırakmayın. Sizin de zabıta ve görevlileriniz ilgilensin.
Demokrasinin diğer bir anlamı da uzlaşma kültürü olduğunu sürekli dile getiririm.
Hangi partiden olursa olsun özellikle belediye başkanlarının seçildikten sonra parti rozetini bir yana bırakarak, hizmeti öne alan anlayışla hareket etmeleri, Bursa'nın kazancı olacaktır.

FUARDA TARIM VE ORMAN BAKANI'NDAN SÖZ ALDILAR

Ankara'da dün düzenlenen Türkiye Ormancılık buluşmaları ve Fuarı'nı ziyaret ederek, Bursa standında oturan AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü.
Bursa'ya yakın ilgisi olan ve geçtiğimiz aylarda Mudanya'daki fidan dikim kampanyası sonrası ziyaret ettiği Karacabey'de orman işletmesi müdürlüğü kurulması müjdesini veren Bakan Pakdemirli'den bu görüşmede Gemlik ve İznik'te işletme müdürlüğü kurulması sözü alındı.


Görüşmede, Karacabey'le ilgili bürokratik işlemlerin tamamlandığını ve Cumhurbaşkanının onayının beklendiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, Bursa'ya bağlı Gemlik ve Yenişehir'e bağlı İznik'te de işletme müdürlüğü kurulması için hazırlıklara başlandığını söyledi.
Bu arada, görüşmede yangın sonrası Mudanya'daki fidan dikimi konusu da gündeme geldi. 48 bin fidanın dikildiği bölgede ağaçların boy vermeye başladığı ve çam fidanlarının aralarına dikilen lavanta, kekik, biberiye bitkilerinden de olumlu sonuç alındığı belirtildi.

BOZBEY, İZMİR'DE YEREL YÖNETİMLERİ ANLATACAK

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Bozbey, 20 yıl görev yaptığı Nilüfer Belediye Başkanlığı süresince yerel yönetimler konusunda önemli projelere imza attı.
Bozbey'in yatırımların yanı sıra sosyal belediyecilik ve kültür-sanat alanlarındaki çalışmaları çok sayıda belediye tarafından örnek alındı. Bu projelerin bir bölümü de hem yurt içinden hem de yurtdışından ödül aldı. Hatta mahalle komiteleri uygulaması yerel yönetimler için model olarak önerildi.


Mustafa Bozbey, bu deneyimlerini bugün Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenecek 'Yerel Yönetimlerde Katılımcılık ve Demokrasi' başlıklı panelde anlatacak.
Panelde Bozbey'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korel Göymen de konuşma yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.