Hava Durumu

Aktaş'tan 'yeşil alana kafeterya' göndermesi

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 08:41

Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı ilan edilen Alinur Aktaş, projelerini açıklamak için partisinin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesini bekliyor.
Aktaş, pazar günü AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacak 17 ilçe başkan adayıyla bir araya gelerek, 10 bin kişiyle yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan Bursa Tasavvuru'ndaki hedefler doğrultusunda projelerini belirleyecek. Resmi kampanya startı da ilçe başkan adaylarıyla yapılacak kamp sonrası kamuoyuna açıklanacak.
Bu süreyi tamamlanan Ulaşım Master, 1/100 binlik imar planı ve hazırlıklarına yeni başlanan Turizm Master Planı'na yapılacak son rötuşlarla değerlendirmek isteyen Alinur Aktaş, dün önce Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sonra da Baia Hotel'de düzenlenen ve ASTV'de yayınlanacak olan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu oldu.
Aktaş'a son günlerde en çok geçen 14 aylık süreyle ilgili değerlendirmesi soruluyor. Biz de öyle başladık ve bu kez farklı bir yanıtla karşılaştık.
'Empati yapılmasını' isteyen Aktaş, Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinin çok ani ve pek görülmeyen bir olay sonucu gerçekleştiğine dikkat çekti. Bursa gibi 3 milyonluk bir kentte başkanlık görevinin çok ciddi bir sorumluluk olduğunun altını çizen Aktaş, geçen 14 aylık süredeki çalışmalarındaki başarı göstergesini şu sözlerle açıkladı:
'8 tane ilde bu tip değişiklik oldu. Onlardan göreve tek devam eden benim. Geri kalan 7 belediye başkanı da başarılı insanlar ama bir şekilde farklı değerlendirmeler yapıldı. Yine genel anlamda AK Parti belediye başkanlarının yüzde 70'i değişti'
CHP'nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Mustafa Bozbey'in adının açıklanmasının ardından Aktaş'ın kutlama telefonu yarışın ilk centilmenlik göstergesiydi. Ancak, kampanya döneminde eleştiri dönemlerini de yaşayacağız. Aktaş, iki toplantıda da ilk "gönderme"sini yaptı.
'Sadece gönül belediyeciliğini ve halkla ilişkiler yürütmüş bir belediye başkanı değilim' diyen Aktaş, Bursa'nın her ilçesinin ayrı bir konjonktürü olduğunu ve bunların tamamını bildiğini söyledi. Aktaş, üstü kapalı da olsa Bozbey'e ilk göndermesini şu sözlerle yaptı:
'Belediye başkanlığı süresi boyunca ısrarla üzerinde durduğum bir konu var. Sokakları altından döşeseniz kıymeti yok. Şehir ekonomisine yönelik hamleler yapmak lazım. Şehir ekonomisine yönelik hamle yeşil alanlara kafeterya yapmak değil onu söyleyeyim'

'BABAMDAN MİRAS KALMADI'

Aktaş, Bursa Tasavvuru'ndaki ana hedeflerden biri olan 'Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz ve kirletenlere de asla müsaade etmeyeceğiz' sözlerine vurgu yaparak, ' Bunun üzerine basa basa söylüyorum birileri rahatsız olsa da söylüyorum' dedi.
'Belediye başkanlığı makamı bana babamdan miras kalmadı' sözleriyle de Bursalıların seçimdeki sağduyusuna inandığını kaydeden Aktaş, 'Bursalılar en doğru karara varacaktır. Tecrübeyse var, özel sektörse ciddi deneyimim var. Belediyeciliğin tüm parametreleriyle deneyimlerim oldu. Bursa bizi sevdi ' dedi.

BOZBEY'DEN ANAYASA AFİŞLİ KUTLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir başkan adayı Mustafa Bozbey'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü program saatleri çakıştı. Gazetecilerin bir bölümü Aktaş'ın Merinos'taki toplantısından sonra Bozbey'in Mahfel'deki kahvaltısına yetişmek için dakikalarla yarıştı. Aktaş da, programı uzatmayarak ikinci toplantıya yetişmeye çalışan gazetecilere yardımcı oldu ve Bozbey'e de selam gönderdi.
Bu tür program çakışmalarını 31 Mart akşamına kadar daha çok yaşayacağız. Gelelim Bozbey'in verdiği mesajlara... Bozbey'in oturduğu masanın arkasına asılan Anayasa'nın basın özgürlüğü ile ilgili hükümlerinin anlatıldığı 25, 26, 27 ve 28'inci maddelerinin yer aldığı afiş günün anlam ve önemine uygun bir jestti.
Aktaş gibi henüz seçim bildirgesini açıklamayan Bozbey, Bursa'nın en çok konuştuğu sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın özgürlüğüyle başlayan sohbet, stadyumun tamamlanmasından İpek Yolu Film Festivali'ne, oradan da Mevlit Yazarı Süleyman Çelebi'nin Ulu Camii'nin imamı olduğu bilgisine kadar uzandı. Bozbey'e göre, Bursa'nın altı temel sorunu var.
Birincisi ulaşım. Bunu kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik ve turizm izliyor. Öncelik bunlar ama en önemlisi, kentin birlikte yönetimi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.