Hava Durumu

Aktaş ve Şahin'den belediye payları için ortak adım

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 08:00

Yerel seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin seçim kazandığı en büyük il Bursa oldu. Bu başarı Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş'ın popülaritesini de artırdı.
Başkan Aktaş, seçim sonrası Büyükşehir Belediyesi erkek voleybol takımının Efeler Ligi'ne yükseldiği grup maçları dolayısıyla gittiği Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, direkt uçak seferlerinin başlaması dolayısıyla da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le görüştü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Bursa'da Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Fatma Şahin'in ayrı bir önemi var. Şahin, geçen yıl mayıs ayında Türk Belediyeler Birliği'nin ilk kadın başkanı seçilmişti ve bu görevi halen devam ediyor. Görüşmede, Bursa ve Gaziantep'in nüfuslarına genel bütçeden aldıkları payın azlığı konusu da gündeme geldi.
Aktaş, Bursa olarak genel bütçeden 200 milyon lira daha az pay aldıklarını söylerken Fatma Şahin de aynı dertten mustarip olduklarını dile getirdi. Çünkü nüfus ve milli gelire katkı açısından Bursa ve Gaziantep'in gerisinde olan kentlerin daha fazla pay alması hiç de adil değil.
İki başkanın görüşmesi sırasında konuyu bu hafta sonu Kızılcahamam'da yapılacak belediyeler toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini belirttiler. Beklenti ise bu konuda yeni bir kanuni düzenleme yapılması.
Bursa ve Gaziantep de bunu hak eden kentler. Gaziantep'in ayrıntılarını bilmiyorum ama Bursa, ihracatta 6,5 milyar dolar fazla veren bir kent. Buna rağmen bugüne kadar merkezi bütçeden istediği payı bir türlü alamadığı gibi önemli kent yatırımlarını da belediye bütçesinden gerçekleştirdi. Bunun doğal sonucu olarak da en borçlu belediyelerden biri oldu. Bütçeden aldığı pay artarsa Bursa'nın rahat bir nefes alacağına inanıyorum.

BURSALI VEKİLLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

23 Nisan dolayısıyla TBMM'de yapılan özel oturum ve akşam yapılan resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun gündem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın burada yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu.
Resepsiyon sırasında masaları dolaşarak konuklarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa milletvekilleri Dr Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç, Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç ve Vildan Yılmaz Gürel'in bulunduğu masaya gülerek yaklaştı. Yerel seçimlerde elde edilen başarı dolayısıyla vekilleri ve Bursalıları kutlayan Erdoğan, 'Zor bir seçimdi ancak bugüne kadar yanımızda olan Bursalıların beklentileri ortaya koyması anlamlıydı' dedi.
Vekillerden de seçilen belediye başkanlarına destek olmasını isteyen Erdoğan, kendisinin de Bursa'ya özel önem vereceğini söyledi.
Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet fotoğraflarını, 6 vekil de 'Cumhurbaşkanının övgülerine mazhar olmaktan gurur duyduk' yazısıyla sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

'ASİSTANLIĞIMDA BİLE 26,5 SAAT UYKUSUZ KALMAMIŞTIM'

CHP'li vekiller 60 günlük yerel seçim kampanya süreci sonunda rahat bir nefes almayı beklerken, İstanbul'daki yeniden sayım süreci buna imkan vermedi. Neredeyse 15 güne yakın sayımların yapıldığı yerlerde nöbet tuttular. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki saldırı olayı gerçekleşince bu kez Ankara'ya akın eden Bursa vekilleri seçim kazanan belediye başkanlarını daha yeni ziyaret etmeye başladılar.
Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan'a ziyaretten dönerken Sönmez Medya'yı ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan ile sohbet etme imkanı bulduk.
İlk sözü; 'Asistanlık günlerimde bile 26,5 saat uykusuz kalmamıştım' oldu.
Şimdi profesör olan kardeşimden biliyorum. En zorlu nöbetlerden biridir. 24 saat hatta 36 saate kadar bile uzar.
Özkan, anlatmaya devam etti:
'Asistanken yarım saat bazen bir saat dinlenme imkanımız olurdu. Sandık nöbetinde bir an bile gözümüzü kapayamadık. Çünkü sorumluluk büyüktü. En ufak bir ihmalde seçimin kaderini etkileyecek gelişmeler olabilirdi. Ama uykusuz kalmamıza değdi'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.