Hava Durumu

Ala, iş dünyasını dinledi, teşkilata çağrı yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2021 07:53

Türkiye'nin son aylardaki iki ana gündemi siyasetteki hareketlilik ve başta döviz kurundaki hızlı yükselme olmak üzere ekonomideki gelişmeler.

Özellikle enflasyon ve dövizdeki hızlı artış, hem sokaktaki vatandaşı hem de üretimi ve ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan iş dünyası temsilcilerini endişelendiriyor.

AK Parti Genel merkezi AR-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlediği ve il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin katıldığı Teşkilat Akademisi toplantısı için Bursa'ya gelen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte önceki akşam Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda iş dünyası temsilcilerini dinlediler.

Toplantıda BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Baran Çelik, TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel başta olmak üzere iş dünyasının temsilcileri, döviz kurları, artan madde fiyatları, enerji maliyetlerinin yükselmesi konularındaki görüşlerini dile getirdiler.

Finansal piyasalardaki son gelişmeler, para politikalarının yansımaları ve iş dünyasının beklentilerini dinleyen Efkan Ala, iş dünyasının taleplerini önemsediklerini ve sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ala, sorun ve taleplerin yer aldığı bir raporun hazırlanarak verilmesini istedi.

Efkan Ala ve Refik Özen, pandemi döneminde BTSO'da düzenlenen toplantıda, özellikle hizmet sektörünün yaşadığı sıkıntıları dinlemiş ve rapor istemişti. Daha sonra Ala tarafından AK Parti MKYK Kurulu gündemine gelen rapordaki taleplerle ilgili hizmet sektörünü rahatlatan birçok karar alınmıştı.

Dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısında ise Ala'nın mesajları teşkilata yönelikti. AK Parti teşkilatlarının bilgiyle, tecrübeyle, vizyonla buluşmasını hedeflediklerini söyleyen Ala, şöyle devam etti:

'Başarının temel şartı sadece bilmek değil, sürekli öğrenebilmektir ve her tecrübeden sonra bir ilke çıkarmaktır, oradan elde edeceğiniz donanımla üreteceğiniz hizmeti de milletle buluşturmaktır. AK Parti de bugüne kadar bunu en iyi yapan partilerin başında gelir. Bundan sonra bu başarısını sürdürmenin yolu da bu tür eğitimlerdir. Uzmanlar, her konuda teşkilat mensuplarımıza kendi birikimlerini aktarma fırsatı buluyor. Teşkilatlarımız, aldıkları bilgileri, değerlendirmeleri, bütün hücrelerine kadar memleketimizin her bölgesine, köşesine taşıma fırsatı buluyor. AK Parti, yine örnek olacak bir siyasi faaliyet ortaya koyuyor'

Eğitim toplantısına Ala ve Akdoğan'ın yanı sıra, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç, Zafer Işık ve Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı.

Toplantıyla ilgili kısa bir not ekleyeyim; gazetecilere 12.30 olarak bildirilen Efkan Ala'nın basın toplantısı bu saatten önce gerçekleştiği için benim gibi birçok gazeteci bunu kaçırdı. Dolayısıyla sormak istediğimiz soruları da maalesef yöneltemedik.

KESTEL, SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN VAZGEÇMİYOR

Pandemi dönemiyle birlikte belediyelerin yaptığı sosyal yardımlar, son aylarda enflasyon ve ekonomideki gelişmeler nedeniyle büyük önem kazandı.

Sönmez Medya'yı ziyaret eden Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Genel Müdür Burak Özgün ve bizlerle görüşmesi ve Sevda Kurul'un sunduğu Satırbaşı programında görevi başladığı günden beri yaptıkları sosyal yardımları anlattı. Liste o kadar uzun ki buradan aktarmak imkansız ama ben ve arkadaşlarımızın en çok ilgisini ekmek fiyatları çekti.

Kestel Belediyesi, kendisine ait tesislerde günde 5 bin ekmek üreterek 2,5 yıldan beri bir liradan vatandaşlara satılıyor. Piyasa da aynı gramajdaki ekmeğin fiyatı ise 2 lira. Bir lira deyip geçmeyin dar gelirli aileler için büyük önem taşıyor.

9 farklı çeşit üretilen ekmeklerin tamamı satışa sunulduktan birkaç saat sonra tükeniyor. Bu uygulamayı vatandaşın bütçesine katkı sağlamak için devam ettirme kararında olduklarını vurgulayan Tanır, göreve başladığı 2019 yılında 400 gram ekmeğin bir lira 25 kuruştan satıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

'Seçim döneminde vatandaşlara bir söz vermiştik. 1 lira 25 kuruş olan ekmeği 1 liraya düşürdük ve 2 buçuk yıldır ekmeği 1 liradan satıyoruz. Görevde bulunduğumuz sürenin sonuna kadar hemşerilerimizin yanında olarak 400 gram ekmeği 1 liradan satacağız'

FOTOFEST HEYECANINI KAÇIRMAYIN

Fotofest, Bursa Festivali gibi kentin bir markası haline geldi. Geçen yıl pandemi nedeniyle ara verilmeyen ancak dijital ortamda yapılarak bu kez Türkiye'nin ilk sanal fotoğraf festivali olma başarısını gösteren BursaFotoFest, uzun bir aranın ardından fotoğraf tutkunlarını Bursa'da yüz yüze bir araya getirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu sene 11'incisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin bu yılki teması 'GözGöze'ydi.

Fotoğrafın usta isimlerini buluşturan festivalin konuk ülkesi ise bu yıl Azerbaycan oldu. 12 ülkeden 262 fotoğrafçının 3000'den fazla fotoğrafının ve 200 serginin yer aldığı sergiyi dün gezdim ve hayran kaldım. Belki de temanın göz olmasının etkisiyle çok çarpıcı fotoğraflar yer alıyordu.

Ayrıca, Azerbaycanlı sanatçıların fotoğrafları arasında Karabağ Savaşı'nda Ermenilerin sivil yerleşim birimlerine yaptığı saldırıların yer aldığı fotoğraflarda etkileyiciydi. Ben sergiye ancak bir saat zaman ayırabildim ama yetmedi. Sizi önerim geniş bir vakitte sergiyi mutlaka gezin.

9 gün boyunca açık kalacak serginin yanı sıra Fotofest kapsamında 24 gösteri ve onlarca konuşma programı da yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.