Hava Durumu

Alaçam Projesi arşivden çıkarılsın

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 07:45

Uludağ'ın geleceğini belirleyecek çalıştayın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sonuç bildirgesini açıklaması bekleniyor.
Önceki hafta AS TV'de Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Bursa Valisi İzzettin Küçük, çok nadide bir hazine olan Uludağ'ı pırlantaya benzeterek, buradaki çalışmaların pırlanta işlenirken gösterilen titizlikle yürütülmesini istemişti.
Bu açıklamaları değerlendiren Bursa Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker, Vali İzzettin Küçük'e Ekohaber'deki köşesinden açık mektup gönderdi.


Erdem Saker, başkanlık öncesi DSİ Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmış bir isim. Demirtaş'ta bugün kaderine terk edilen çim kayağı pistinde de onun imzası var.
Mektubunda, valinin Uludağ ile ilgili tespitlerinin oldukça değerli olduğunu vurgulayan Saker, daha önceki yıllarda uzmanlara hazırlattıkları Uludağ'ın öbür yüzü Alaçam yamaçları ile ilgili projenin bulunduğunu hatırlattı.
Saker'in dikkat çektiği Alaçam gerçekten önemli. Hem yaz hem de kış turizmi için paha biçilmez değerlere sahip bir bölge. 800 metre rakımdaki Alaçam Köyü'nden başlayan plato 1800 metre koduna kadar devam ediyor. Bu yamaca teleferikle çıkılması halinde 2450 metre zirveye kadar uzanan bir bölge.
Saker bu bölgenin kış turizmi açısından, uluslararası standartlara uygun her türlü kayak pistlerinin oluşumuna uygun topoğrafyaya sahip olması nedeniyle, çok değerli olduğuna dikkat çekerek, "Mevcut Uludağ yerleşiminde, birinci ve ikinci bölgede, örneğin bir FIS Dünya Şampiyonası yapacak özellikte pistler oluşturamazsınız. Sayın Valim, lütfen bu projeyi arşivlerden buldurun ve 'Dört Mevsim Uludağ'' kapsamına yerleştirin' önerisinde bulundu.
Vali İzzettin Küçük'e Büyükşehir Belediye Başkanı ve turizmcileri yanına alarak yaz aylarında Alp Dağları'na giderek incelemelerde bulunmasını da öneren Saker, buradaki yürüyüş yollarına dikkat çekti.

Çocuklar Uludağ'ı keşfetsin, yiyecekleri et-mangal olmasın!
Bu çalışmanın önemli bir ayağının Uludağ kavramının et-mangaldan yürüyüşe dönülmesi olduğuna dikkat çeken Saker, bu bilincin çocuklara işlenmesi gerektiğini söyledi.


Kendi çocukluğundan örnek veren Saker, projesini şöyle anlattı: 'Benim beynime ortaokul yıllarımda, Uludağ'daki yaz kamplarında, uzun yürüyüşler yaparak, işlendi. Sayın Valim, bu konuda size bir önerim de var, yaz aylarında ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı çadırlı Uludağ kampları oluşturun ve çocuklar her gün sırtlarında çantalarıyla ve rehberleriyle uzun yürüyüşler yapsınlar, Uludağ'ın güzelliklerini keşfetsinler, yemekleri de et-mangal olmasın!'

Bursa, Zeytin Dalı Harekâtı için tek yürek

Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Afrin'de yuvalanan terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla 20 Ocak'tan bu yana Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor.
Bursa'dan da Mehmetçiğin gösterdiği bu başarıya destek geldi.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Bursa'daki iş dünyası kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yarın saat 10.00'da BTSO'nun organize sanayi bölgesindeki binasında bir araya gelecekler.
Toplantıda, Türkiye'nin milli güvenliği için düzenlenen Zeytin Dalı operasyonuna destek vermek amacıyla hazırlanan ortak bildiriyi BTSO Başkanı İbrahim Burkay okuyacak.
Destek bu toplantı ve bildiri ile de sınırlı kalmayacak. BTSO tarafından hazırlanan internet sitesinde destek için açılacak imza kampanyasına tüm Bursalılar da davet edilecek.
BTSO geçen hafta da kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılar için 10 TIR gıda ve ihtiyaç maddesi göndermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.