Hava Durumu

'Anadolu Günleri' 2 yıl aradan sonra yeniden Merinos'ta

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2019 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 08:40

Yapılış amacı farklı olan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM), 'yemek kokularının' yükseldiği hemşeri dernekleri etkinlikleri Bursa kamuoyu ve hatta yetkililerin tepkilerine neden olmuştu.
Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra Merinos AKKM'de düzenlediği basın toplantısında, bu tür etkinliklere artık izin verilmeyeceğini, tesisin amacına uygun olarak kullanılması için 11 fuar düzenleneceğini açıklamıştı.
Aktaş'ın bu kararı üzerine kısa adı BİLDEF olan Bursa İl Dernekler Federasyonu, etkinliklerine ara verirken, bazı hemşeri dernekleri adres olarak gösterilen Nilüfer'deki hastane alanında etkinliklerine devam etmişti.
Aradan geçen 2 yıllık sürede, Alinur Aktaş'la görüşen federasyon yetkililerine, Kültürpark'ta kurulacak çadırlarda etkinlikleri düzenlenmesi teklifi yapılmış ancak BİLDEF, Me-rinos ısrarını sürdür- müştü. Geçtiğimiz aylarda yapılan görüşmelerde, BİLDEF, sadece turizm amaçlı olacak ve yiyecek panayırına dönüşmeyecek etkinlik konusunda Aktaş'ı ikna etmeyi başardı.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Bursa Anadolu Günleri, 2 yıl aradan sonra 25-28 Eylül tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Anadolu Günleri'ne 25'in üzerinde ilin katılacağını bildiren BİLDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Organize Komitesi Başkanı Ali Bozkurt, etkinliklerde yemek pişirme ve açıkta yiyecek satışının olmayacağı garantisini verdi. Yerel lezzetler ve ürünler ise kapalı paketler halinde olacak.
Merinos'un yeniden tahsis etmesi dolayısıyla Aktaş'a teşekkür eden Bozkurt'un verdiği bilgiye göre, turizm ve tanıtma amacı taşıyan Anadolu Günleri'ne Bursa'nın tüm ilçelerinin de katılması için görüşmeler yapıyor. Etkinlikte her ilçeye iki stant verilecek ve görevlileri yer alacak. Aynı zamanda Bursa Malatya Darendeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Ali Bozkurt, tüm Bursalıları etkinliklere davet ederken, Malatyalılar olarak Bursalılara ikram edilmek üzere 4 ton kayısı getirileceğini sözlerine ekledi.

TARİH ÇARŞILAR YASASI İÇİN GERİ SAYIM
Merkezi Bursa'da olan Tarihi Çarşılar Federas-yonu'nun 2 dönemdir başkanlığını yürüten Muhsin Özyıldırım'ın yıllardan beri hayata geçirmek için büyük çaba harcadığı tarihi çarşılar için yönetim modeli oluşturulması ve bunun yasal statü kazanması için yaptığı çalışmalarda önemli bir adım atıldı. Federasyon Türkiye çapında oldukça etkili. 90 il ve ilçede dernek veya temsilcilik olarak faaliyette bulunan 94 bin tarihi çarşı esnafı federasyon üyesi.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında, federasyondan 30 temsilci, bilim adamları ve bakanlık bürokratları geçtiğimiz hafta sonu Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde yasa tasarının hazırlanması için bir araya geldi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olan Mudurnu'daki toplantıda, daha önceki yıllarda hazırlanan yasa taslağı ve İstanbul Kapalı Çarşı'da 4 yıldan beri uygulanan yönetim mo-deli masaya yatırıldı.
Görüşmelerin sonunda, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın talebiyle Ankara'da diğer ilgili bakanlıklar ve kurumlardan temsilcilerin de katılacağı bir çalışma komisyonu kurulması ve yönetim yasa taslağının bir an önce meclise gönderilmesine karar verildi.;

ÇEVRESİNE DEĞER KATAN PARK, BAŞKA KENTLERE ÖRNEK OLDU
Bazen bir projenin hayata geçirilmesi hiç beklenmedik başarıların elde edilmesini sağlar.
Buna en güzel örneklerden biri de Gürsu Belediyesi'nin Ericek Mahallesi yakınlarında kurduğu Adrenalin Parkı. İlçe merkezine 17 kilometre uzakta Ericek Göleti kıyısındaki saklı bir cennet olan doğa parkındaki, zipline, trap, ATV ve tırmanma parkurları bölgeyi daha da cazip hale getirmiş.
Sönmez Medya olarak ziyaret ettiğimiz Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın verdiği bilgi bizleri de şaşırttı.

Bayram süresince parka bin araç giriş yapmış. Ücretli olan girişin yanı sıra elde edilen gelir de cabası.
Park sadece gelir elde etmekle kalmamış, çevresine de değer katmış. Kurulduğunda metrekaresi 5-10 lira olan araziler 10-15 kat değer kazanmış.
Parkın methini duyan başka belediyeler de inceleme ekibi göndermiş. En son yerel yönetimler toplantısına katılan Düzce Belediye Başkanı da parkı ziyaret etmiş.
Görüşmede Mustafa Işık'a yeni dönemdeki çalışmalarını da sorduk.
Hedefi tıpkı adrenalin Park gibi kente hep değer katan hem de vatandaşların yararlanacağı projeler üretmek. Bunun için AR-GE birimine çok önem veriyor. Haklı da çünkü onların hazırladıkları projeler Dünya Bankası, BEBKA gibi kuruluşlardan hibe yardımları alıyor. Bugüne kadar aralarında Adrenalin Parkı gibi 18 proje üreten ekip, en son 15 yabancı öğrenciyi Gürsu'da ağırlayan çalışmayı gerçekleştirmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.