Hava Durumu

Anıtkabir ve 'ormancı' sentezi

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 08:25

CHP Parti Meclisi'nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Mustafa Bozbey, seçim kampanyasına Ulu Önder Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabiri ziyaret ederek başladı.
Bu ziyaret ve Anıtkabir defterine yazdığı metin hem Bursa hem de Türkiye kamuoyuna ilk mesajı niteliği taşıyordu. Ardından üzerinde 'Bursa'nın yüzü gülecek' sloganı yazılı otobüsle Bursa yolculuğu başladı. Otobüs demişken dikkatimi çeken bir konuyu yazmakta fayda var. Otobüsün yanlarında bu slogan ve Bozbey'in fotoğrafları yer alırken, CHP'nin altı oklu bayrağı bulunmuyordu.
Karlı ve puslu kötü hava koşullarına rağmen İnegöl, Barakfakih, kısa Bursa turu ve Kent Mey-danı'ndaki buluşmaya gelenler, Bozbey'i coşkuyla karşıladılar. İkinci mesaj ise Barakfakih'te 'Ormancı' türküsüyle verildi. Bursa'da Bozbey'i yakından izleyenler bilirler. Müzikli ortamlarda olmazsa olmazı bu Ege türküsüdür. İçten gelerek söyler. Barakfakih'teki karşılama da da aynı içtenlikle türküyü seslendiren Bozbey, seçmenle sıcak temas özelliğini bir kez daha gösterdi.
Karşılama törenlerindeki zaman kaybı nedeniyle bir saat geç başladığı Kent Meydanı'ndaki konuşmasına gelince...
Önce teknik konusunda bir eleştiride bulunayım. Bozbey'in özelliği halkla buluşmalarındaki sıcak teması ve irticalen yani bir metne bağlı kalmadan konuşma yapmasıdır. Sanırım adaylığı sonrası ilk konuşma olması dolayısıyla Bozbey oldukça heyecanlıydı. Eşi Seden Bozbey'in bir nevi promter gibi tuttuğu üzerinde konuşmasının yer aldığı metinlere sık sık başvurması hitabın sıcaklığı ve devamlılığını etkiledi.
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Bursa'da Zaman şiiriyle zenginleştirdiği konuşmasında ise Bursa'nın iyi yönetilmediği mesajını veren Bozbey, gösterilen ilgiye karşı sık sık 'harikasınız' nitelendirmesi yaparak, 'birlikte kazanacağız' dedi.
Görünen o ki Bursa'yı önümüzdeki günlerde çok renkli bir seçim kampanyası bekliyor.

AK Parti'de aday listesinde sürpriz olacak mı?

24 Haziran seçimlerinde Cumhur ve Millet ittifakının aday belirlenmesinde bu kadar sıkıntı yaşanmamıştı. Çünkü her parti kendi listesini hazırlamış ve seçime girmişti.
Yerel seçimde, meclis üyelikleri için yine sıkıntı yaşanmayacak ama başkanlık tek olduğu için partilerin bir isim üzerinde uzlaşması gerekiyor.
CHP, ittifak görüşmeleri nedeniyle aralarında Osmangazi ve Yıldırım gibi büyük ilçelerin de bulunduğu 6 başkan adayını, AK Parti ise ilçelerin tamamını henüz açıklamadı.
6 aylık çalışmalarını anlatmak üzere Sönmez Medya'yı ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'e son durumu sorduk.
AK Parti aralık ayının ilk haftasında milletvekilleri büyükşehir belediye başkanı ve il başkanıyla genel merkez yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlığı ile Bursa'nın ilçelerini masaya yatırdı. Aday adayları tek tek incelenerek görüşler iletildi.
Ödünç'e göre, o gün yazılan çizilenlere göre geçen bir aylık sürede epey değişiklikler yaşandı. Örneğin 8 ilçe başkanı aday adaylığı için istifa etti. Bunun yanı sıra ismi konuşulduktan sonra yıpratılanlar oldu. O yüzden 10 gün içinde açıklanacak adaylar arasında sürpriz isimler olabilir. Ödünç'ün tahminine göre, istifa eden ilçe başkanlarından 5'e yakınının başkan adayı olma ihtimali yüksek.

Ödünç'e AK Parti'de yeni görev

Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 9 yıl boyunca imar komisyonunda önemli görev üstlenmişti. Milletvekili seçilince TBMM'de Dışişleri Komisyonu'nda görev aldı.
İnşaat mühendisi olan Ödünç'ün deneyimi mecliste olmasa da AK Parti'de işe yaradı. Grup yönetiminin Çevre ve Şehircilik Komisyonu'nda yer alan Ödünç, geçen aralık ayında imar düzenlemeleriyle ilgili kanun tasarında görev aldı. Ve iki haftalık çalışma sırasında da onun görüşleri doğrultusunda birkaç noktada değişiklik yapıldı.
Ödünç'e Bursa'da dönüşümde yaşanan sıkıntıları da sorduk.
Bazı yanlışlar yapılsa da önemli sonuçlar elde edildiğini savunan Ödünç, depreme dayanıksız 300 sitede 15 bin konutun yenilendiğini söyledi. 'Olay abartıldı. Yüzde 10 hatalı için 90'lık bölüm yargılanmamalı' diyen Ödünç, kentsel dönüşüm konusunda, hak sahipleri, müteahhit ve yerel yönetimin fedakarlık yapması gerektiğini kaydetti. Ödünç, sıkıntı yaşanan 80 civarında sitede oturanların mağduriyetlerinin 50 bin kişiyi ilgilendirdiğini ve bir an önce çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.