Hava Durumu

Bakan Koca'nın tırmanış uyarısı ve koronavirüsün tersine göçü

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 09:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 09:12

Yeni normalle birlikte seyahat yasağı kalkınca vaka sayısındaki liderlik, Anadolu kentlerine geçmişti. Eylül ayı ile birlikte başta İstanbul ve Bursa olmak üzere büyük kentlere dönüş başlayınca virüsün tersine göçünü tırmanışa neden oldu.

Tabii yeni normali, sanki salgın sona ermiş gibi rahat ve vurdumduymaz davrananların da katkısının yanı sıra okulların açılmasıyla birlikte oluşan yoğunluğu unutmamak lazım.

Bakanın açıklama yaptığı saatte önce Gemlik'te arkasından Yıldırım'daydım. Otobüsler sanki pandemi yokmuş gibi tıklım tıklım doluydu. Herkeste maske vardı ama olması gereken yerde değildi. Kiminin burnunun altında, kiminin boğazında, kiminin ise aksesuar gibi kolundaydı.


Kahve ve restoranların açılmasına izin verildiği ilk günlerdeki masalar arasındaki mesafe kuralı ise gittiğim iki mekanda da yoktu.
Dün Bursa'yı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarını pandemi tedbirleri dolayısıyla toplantıya sadece ajans muhabirlerinin alınması nedeniyle ancak televizyondan izleyebildik.
Bakan valilikte açıklama yaparken yanında Vali Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Atilla Ödünç, Osman Mesten, Refik Özen, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman vardı.
Haber ajansları ve sosyal medyaya düşen fotoğraflardan anladığımız kadarıyla açıklama öncesi valilik makamında kısa bir değerlendirme toplantısı yapılmış. Öğleden sonra da geniş çaplı toplantıda Bursa bir kez daha masaya yatırılmıştı.
Bakan Fahrettin Koca son bir aydır tırmanışın yüksek olduğu illere gezi düzenleyerek, mesajlarını buradan vermeyi tercih ediyor.
Bursa'daki toplantılarda, ayrıca Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ve Yalova illerindeki son durum da değerlendirildi.
Bursa'dan sonraki ziyaret noktası ise Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının görüldüğü İstanbul olacak. Bakan Koca, burada karargah kurarak, 5 gün boyunca değerlendirmeler yapacak, bilim kurulu da İstanbul'da toplanacak.

Koca'nın Bursa ile ilgili vurgusu ise gerçekten endişe vericiydi.

'Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır' uyarısıyla konuşmasına başlayan Bakan Koca, Bursa'nın şu anda salgın başladığından beri en kritik günlerini yaşadığını söyledi Bunun nedeni ise arkasından gelen cümlede yer alıyordu: Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat arttı.

Şehir şehir dolaşıp aynı çağrıyı tekrarladığını söyleyen Bakan Koca'nın altı çizilmesi gereken cümlesi de şuydu: ' Biliyoruz ki böyle bir mücadele, sadece hasta tedavi ederek kazanılmaz, yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu ise ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür.

Halkımızdan rica ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı sizler de tedbirlere uymak için gösterin'

YEŞİL TÜRBE ZİYARETİ VE GÜRSUSPOR FORMASI SÜRPRİZİ

Valililik binasında yapılan toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şehir Hastanesi çevresindeki düzenlemelerle ilgili bilgi vererek projelerini anlattı. Aktaş, Fahrettin Koca'ya çini bir vazo da armağan etti.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'daki yoğun toplantı programına rağmen cuma namazı için Yeşil Camii'ye gitti. Camii çıkışında ise Bakan Koca'yı bir sürpriz bekliyordu.
Gürsuspor taraftarı Soner Zorba, üzerinde adı yazılı olan 16 numaralı Gürsu Belediyespor formasını Bakan Koca'ya hediye etti. O anın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, 'Gürsu sevdasını tarif edebilecek bir fotoğraf karesi' notunu düştü. Ödünç, bakanın Gürsu'ya selamını da iletti.


Bakan Koca, daha sonra Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Bakan Koca, burada, tedavileri devam eden gençler ve çocuklarla sohbet ederek, hastane yetkililerinden de hastanedeki pandemi süreci ile genel sağlık hizmetlerindeki düzenlilik konusunda bilgi aldı.

HALİ PÜR MELALİMİZİ ANLATAN KARİKATÜR

Koronavirüsün son günlerde yeniden tırmanışa geçmesiyle ilgili yetkililer ve uzmanlar tarafından yapılan açıklama ve uyarıların vatandaşa yansıdığı pencere var. Sosyal medyada daha önce yayınlanmış bir karikatürün konuşma balonlarının koronaya uyarlanmış şekli, hali pür melalimizi birebir anlatıyordu.


Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan karikatürde, koronavirüsün yerine konulan kurdun, 'Ben kurdum. Sizi yakalayıp ısıracağım' uyarısına koyunların verdiği yanıt ise korona ile ilgili değerlendirmemizi çok güzel anlatıyordu:
'Sürü bağışıklığı deniyoruz abi', Sadece yaşlılar ve hastalar ısırılıyo demişlerdi, sürü bağışıklığını deniyoruz abi, kurt diye bir şey yok, komplo Her yakalanan illede ısırılacak diye bir şey yokmuş zaten'
Güldürürken düşündüren dedikleri bu olsa gerek....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.