Hava Durumu

Başkan Aktaş, S plaka için formül arıyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2018 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 10:55

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, son günlerdeki mesaisinin büyük bölümünü ulaşım sorununa ayırıyor.
Bunun nedenini sorgulamaya gerek yok. Çünkü göreve başlar başlamaz söylediği 'Bursa'nın en önemli sorunu ne diye kime sorarsanız sorun trafik ve ulaşımla başlıyor' sözleri konunun önemini anlatıyor.
Başkan Aktaş 29 kavşakla ilgili çalışmaları kapsamında Otosansit'te uygulanacak projeyi başlattı.
Aktaş, Acil Eylem Planı'nda da açıkladığı gibi, 29 noktada kavşak, şerit genişletme ve yeni yol çalışmalarıyla trafiğe, yüzde 40'lara varan ciddi bir rahatlama sağlanmasını hedefliyor.
Acemler, Mudanya Yolu Esentepe kavşak çalışmaları tamamlandı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Tuna Caddesi kavşak çalışmaları ise sürüyor.
Ulaşımın diğer aktörleriyle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bunlardan biri de S plakalı servis araçlarıyla ilgili sorun.
Bursa'da 4 bin 300'ü ilçelerden alınan toplam 7 bin 500 civarında servis aracı var. Bu servis araçlarının bulundukları ilçeler dışında kent merkezine hizmet vermeleri mevzuata uygun değil.
İlçelerden alınan S plakası ile Bursa merkezden alınanlar arasındaki fiyat farkı dağlar kadar.
Başkan Aktaş'ın uygulamak istediği formül şu; Plakaların alındığı tarihte merkezdeki rayiç bedel neyse çıkarılacak. Değerleme yapılacak, farkı ödeyen S plakalı servis aracı Bursa merkezde de hizmetine devam edecek. Yok, eğer bu farkı ödemiyorsa kendi ilçesinde hizmetine devam edecek.
Yani S plakalar arasında bir nevi standart oluşturulacak.
Aktaş'ın bu projesini Bursa Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Sadi Aydın'a sorduk. Aydın, ilçelerden S plaka alanların şehirde servis hizmeti vermelerinin mevzuata aykırı olduğunu savunarak, geliştirilen formülün soruna çözüm üretemeyeceğini öne sürdü.
Bakalım Aktaş'ın ürettiği formül servisçiler tarafından nasıl kabul görecek.

Ulaşım koordinasyon toplantısı

Alinur Aktaş, ulaşımla ilgili çalışmalarını pazartesi günü yapacağı toplantıda bürok-ratlarıyla birlikte masaya yatıracak. Bu toplantıda otobüs ve Bursaray'ı bünyesinde barındıran Burulaş'tan düzenlemeleri yapan belediye birimlerindeki uzmanlarla bir araya gelerek, yaptıkları çalışmaları ele alacak. Bu toplantıdaki raporları inceleyecek olan Aktaş, hafta içinde bu kez basın mensuplarının karşısına çıkarak, yapılan çalışmaları ve elde edilen sonuçları Bursa kamuoyuna açıklayacak.

Beştepe randevusu

Alinur Aktaş'ın mesaisi sadece ulaşımla ilgili değil. Kentsel dönüşümden yeni ulaşım projelerine, gelirlerin artırılmasından Burfaş'la ilgili özelleştirmelere kadar çalışmalar yürütülüyor.
Ancak, Aktaş'ın aklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmede... Sunulacak dosya, Erdoğan'ın Bursa mitinginden beri hazır. Görüşme bu gezi sırasında gerçekleştirilecekti ancak olmadı. Ardından Erdoğan, Aktaş'ı Beştepe'ye davet etti. Randevu tarihi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki hafta görüşmenin ya Ankara Beştepe'de ya da İstanbul'da gerçekleşmesi planlanıyor.

'Çekirge Devlet Hastanesi önündeki alan park olsun'

Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, en çalışkan meclis üyelerinden biri. Osmangazi'yi karış karış gezip sorunları yerinde tespit ediyor.
En son üzerinde durduğu konu ise Çekirge Devlet Hastanesi yani eski SSK Hastanesi karşısındaki 2 dönümlük arazi. Bu alanın hastaneye gelen vatandaşlar için sosyal donatı alanı, park ve spor tesisi olarak düzenlenmesini öneriyor.
Mahalle muhtarı ve sakinleriyle yerinde yaptığı görüşmeler sonucu bu teklifini hazırlamış. 847 metrekaresi Osmangazi Belediye Başkanlığı'na diğer 2 parseli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait 2'nci derecede sit alanı olan arazi için Osmangazi Belediye Başkanlığı'nın inisiyatif almasını isteyen Cemil Aydın, 'Arazinin hemen etrafındaki bloklarda yaşayan ve sosyal donatı alanlarına ihtiyacı olan bölge halkının sesine kulak verilmelidir' diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.