Hava Durumu

Başkanlardan sahurda 'menemen' hizmeti

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 08:05

Ramazan ayında siyasetçiler ve yerel yöneticilerin vatandaşlarla buluşmaları iftar ve sahur arasında gerçekleşiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önceki geceki programı oldukça yoğundu. Gemlik'te iftar programına katılan Aktaş daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Aktaş, uzun süreden beri üniversite öğrencilerini yurtlarda veya kaldıkları evlerde ziyaret ederek sohbet ediyor.


Gemlik'te de bu ziyaretlerini sürdüren Aktaş, ilk sahurunu burada yaptı. Öğrencilerle sohbet eden Aktaş, Bursa'ya üniversite eğitimi için gelen Ganalı Abdulmüttalip'in de ailesiyle görüşmesini sağladı. Ganalı üniversite öğrencisi, Aktaş'ın cep telefonundan ailesini arayarak hasret giderdi.
Aktaş, ikinci sahuru Osmangazi'de yine üniversiteli gençlerle yaptı. Mutfağa girip, soğanlı menemen pişiren Aktaş, 'İnşallah beni mutfağa soktuğunuz için pişman olmazsınız' esprisini yaptı. Ardından, 'sen hocasın sana bir şey olmaz' diyerek İlahiyat Fakültesi öğrencisine ilk tadımı yaptırdı. Aktaş, 10 Haziran'daki final sınavlarına hazırlanan öğrencilere başarılar dileyerek, evden ayrıldı.
Tesadüf bu ya; aynı saatlerde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da Bursa Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören Recep Can, Necdet Sefa ve Furkan adlı öğrencilerin evini ziyaret etti. Yılmaz da kendi getirdiği malzemelerle mutfağa girip Aktaş'ın aksine soğansız menemen pişirdi ve öğrencilerle birlikte sahur yaptı.


NOT:
Bir ara sosyal medyayı kasıp kavuran menemen soğanlı mı olur soğansız mı tartışmasını, Aktaş ve Yılmaz'ın Bursa'ya taşımasını bekliyoruz.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ YAKINDA ATANIYOR

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden Bursa'ya atanan Osman Ak, 20 ay görev yaptıktan sonra geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atandı. 15 Nisan'da Bursa'dan ayrılan Osman Ak'ın yerine henüz atama yapılmadı. Bir ayı aşkın süredir Bursa Emniyet Müdürlüğü görevini Cahit Şahin vekaleten yürütüyor.


Önceki gün AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel, Dr. Mustafa Esgin, Zafer Işık ve Emine Yavuz Gözgeç, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'yı makamında ziyaret ederek görüştüler. 40 yıla ulaşan mesleğinin 10,5 yılını Bursa'da geçiren Uzunkaya'nın kentle yakın ilgisi hâlâ devam ediyor. 'Hayırlı olsun' ziyareti sırasında söz dönüp dolaşıp Bursa'ya atanacak emniyet müdürü konusuna da geldi. Uzunkaya, Bursa'yı isteyen çok sayıda isim olduğunu belirterek, 'Bursa'ya özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Birkaç isim var. Önümüzdeki günlerde karar verilip atama gerçekleşecek' bilgisini verdi.
Bu arada, görüşme sırasında İnegöllü olan AK Parti Vekili Vildan Yılmaz Gürel de, ilçe emniyet müdürlüğüne yeni hizmet binası talebini Uzunkaya'ya aktardı. Görüşme sırasında ilgili birimleri arayarak bilgi alan Uzunkaya, İnegöl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

UYEM'E YABANCI İŞLETMECİ

Uludağ'daki tarihi sanatoryum binası Türk mimarlık tarihi açısından önemli bir eser. Projesi Anıtkabir'in mimarı Ordinaryüs Prof. Dr. Emin Onat ile ilk kadın mimarlardan Prof. Dr. Leman Cevat Tomsu hazırlamış. Cumhuriyet döneminin özgün eserlerinden olan bina yıllarca sanatoryum olarak hizmet verdikten sonra Uludağ Üniversitesi tarafından kullanılmış ve ardından kaderine terk edilmiş. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından devralınan sanatoryum binası önümüzdeki yıllarda Türkiye'de adından en çok söz edilen eğitim merkezlerinden biri olacak. Mimar Hasan Sözüneri tarafından yeniden projelendirilen tesiste tarihi doku korunarak eğitim tesisi yükseliyor. BTSO bir yandan inşaatı sürdürürken diğer yandan benzeri eğitim hizmeti veren Fransa'daki İnsead ve İngiltere'deki Wilton Park modellerini inceledi ve bu amaçla yurtdışı ve yurt- içinden önemli üniversitelerle partnerlik görüşmeleri yapıldı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, görüşmelerin olumlu sonuçlandığı müjdesini verdi. Bayramdan sonra uluslararası üne sahip yabancı partnerin başkan yardımcısının Bursa'ya geleceğini ve sözleşmenin imzalanacağını kaydeden Burkay, tesisin yıl sonuna doğru hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.