Hava Durumu

BATISİAD Türkiye'ye açılacak

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2018 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 08:35

Bursa'daki sanayinin gelişmesinde Balkanlar ve Batı Trakya'dan göç edenlerin katkısı yadsınamaz bir gerçek.
Sanayi ve ticaretteki başarı öykülerine baktığınızda göçmenleri görürsünüz. Tekstille başlayan makine ve otomotiv sanayiiyle devam eden Bursa'nın sanayi başarısı bu insanların çabalarıyla gerçekleşti.
Bursa ekonomisinde söz sahibi olan Batı Trakyalılar da geçen yıl SİAD çatısı altında toplanmak için bir araya gelerek Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (BATISİAD) kurdular. Bu yıl ilk genel kurulunu yapan BATISİAD'ın Başkanı Ahmet Er ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürcan Yılmaz, AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olarak, önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları anlattılar.
Programda, Batı Trakya camiasının büyük bir aile olduğunun altını önemle çizen Başkan Ahmet Er, BATISİAD'ın gösterilen ilgi sayesinde kısa sürede Bursa'dan çıkıp, Türkiye'ye malolmuş bir STK olacağını söyledi.
Bursa'daki birlik ve dayanışma göç edilen topraklara da yansıyacak.
Lozan Anlaşması ile Yunanistan'a emanet edilen Türk azınlık, yıllardır büyük sıkıntılar çekiyor. Türk kimliğinin korunmasıyla ilgili sıkıntıların yanı sıra Yunanistan'ın son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntı da en çok Batı Trakya'da tarımla geçinen Türkleri etkiledi. Gençlerin büyük çoğunluğu çalışmak üzere AB ülkelerine giderken, devletin verdiği maaş dolayısıyla yaşlıların da kıymeti arttı.
Genel Kurula katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, '''Koparıldığımız topraklarda geçim sıkıntısında olan dostlarımız olduğunu biliyoruz. Artık bu dostlar için de elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Bugün sizlerin Batı Trakya'da yapacağınız yatırımlar büyük önem arz ediyor' mesajını vermişti.
BATISİAD, Batı Trakya ile kurulacak ekonomik ilişkilerle bölgeye destek olacak projeler de üretecek. Ahmet Er, 23 kişilik yüksek danışma kurulu oluşturulduğunu ifade ederek, beyin takımı olarak görev yapacak ekibin önümüzdeki aylarda projelerle yol gösterici olacağını kaydetti.

İlkokul birinci sınıf öğrencisi öğretmene nasıl not verecek?

Milli Eğitim camiası bugünlerde bakanlık tarafından uygulanması planlanan Öğretmen Performans Sistemi'ni tartışıyor. Taslak, hazır. Bir-bir buçuk ay içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Öğretmeni öğretmenlere, müdüre, öğrenciye ve veliye değerlendirecek bir sistem getirilmeye çalışılıyor.
Eğitimin tüm paydaşlarına olumsuz etkiler yarayacağını ve öğretmenliğin mesleki saygınlığını yok edecek sistemin iş güvencesini ortadan kaldırmaya kadar ilerleyeceğini bildiren Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Bursa şubeleri ' Mücadeleyi Birleştiriyoruz" sloganıyla sisteme karşı mücadele başlattı.
Sönmez Medya'yı ziyaret eden Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Metin Öksüz ve Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ortak eylem kararını yarın düzenleyecekleri basın toplantısında açıklayacaklar.
Özkan Rona'nın ziyaret sırasında verdiği örnek sistem konusunda endişeleri artıracak cinsten. İlkokul birincisi sınıf öğrencisinden, öğretmeninin Türkçeyi etkili ve güzel kullanıp kullanmadığını birden beşe kadar not vermesi istenecekmiş...

Sanayinin Dönüşümü Çalıştayı

Endüstri 4.0 kavramı ile birlikte yapay zeka, robotlar ve sanayide dijital dönüşüm son yılların en çok tartışılan konuları. Bu kavramları benimsemeyip kendini yenileyemeyen firmalar dünya ile rekabet şansını yitirecek.
Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi, konuyu 21 Mart'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 'Sanayinin Dönüşümü Çalıştayı'nda masaya yatıracak. Çalıştaya, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Veysel Yayan da katılacak.
Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şube Başkanı Rasim Serim, Başkan Yardımcısı Alpaslan Şenocak, Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Aydemir ve Şube Genel Sekreteri Ahmet Turan Bakır, çalıştay davetiyesini vermek üzere Sönmez Medya'yı ziyaret ettiler.
Katılımcılar alanında Türkiye'nin önde gelen isimleri. Altınay Robotik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Çataltepe'nin konuşmaları kaçırılmayacak türden.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.