Hava Durumu

'Belediyede tarafsız, parti içi yarışta tarafım'

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 08:00

CHP İl Kongresi'ne çok az bir süre kala 4 aday arasındaki kıyasıya yarış devam ediyor. 9 Şubat Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak kongrede 600 seçilmiş delegenin yanı sıra doğal delege olan 5 milletvekili, 31 il yönetim kurulu, 9 disiplin kurulu üyesi oy kullanacak.
Yeniden aday olan mevcut başkan Hüseyin Akkuş, geçen kongredeki rakibi İsmet Karaca, daha önce Akkuş'un yönetiminde yer alan Erol Gülmez ve Güner Aklan arasındaki yarışta son sözü delege söyleyecek.
Adaylık açıklamaları ve daha sonra yapılan örgüt ziyaretlerinde adaylar kadar onları destekleyen milletvekilleri ve belediye başkanları da ön plana çıkıyor.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İsmet Karaca'yı destekliyor. Karaca'nın adaylık açıklaması öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 9 Ocak'ta yaptığı görüşmede Türkyılmaz da vardı.


ASTV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a Karaca'yı desteklediği il kongresiyle ilgili görüşlerini sorduk. O da isim vermeden yanıtladı:
'Bu kongre ile örgüt ve Bursa özlemine kavuşacak. Çünkü örgütümüzün ve Bursa'nın her bireyi hak ettiği şekilde yönetilmeyi bekliyor. Geçtiğimiz süreçte çok az bir farkla kaybettik. Karşımızdakiler kazanmadı, biz kaybettik. Bu kaybımızı önümüzdeki süreçte telafi etmemiz gerekiyor'
Demokratik yarış içinde güzel bir kongre olacağı vurgusu da yapan Türkyılmaz, kongredeki yarışta taraf olmasını da açıklık getirdi:
'Belediye başkanıyım siyasete elimden geldiğince girmemeye çalışıyorum ama ben bir partinin üyesiyim ve üyesi olduğum partinin her kademesinde en doğru yöneticilerin göreve gelmesini istiyorum. Başarılı olacakların göreve gelmesini istiyorum. Bu da benim doğal hakkım'
Devamında ise;
'Görevimi yaparken asla siyasi hiç karar almadım. Bütün tarafsızlığımla herkesin belediye başkanı oldum. Ama parti açısından da her zaman taraf oldum.
Taraf olmak benim de hakkım. Ben de uyumlu çalışacağım il başkanı, ilçe başkanı yöneticiler istiyorum. Halkımızın özlediği iktidarları gerçekleştirecek il ve ilçe başkanları istemek benim de doğal hakkım. Bu mücadelemi bir partili olarak da veriyorum'

KAYIŞOĞLU DAĞ YOLUNU SORDU, 2023'TE TAMAMLANACAK

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçen yıl 11 Aralık'ta TBMM Başkanlığı'na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede, Bursa- Orhaneli duble yolunun ne zaman tamamlanacağını, Doğancı Barajı yakınlarındaki virajda meydana gelen kazalara dikkat çekerek, bu noktada yol standartlarına aykırı bir durum olup olmadığını sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Kayışoğlu'nun sorusuna verdiği yanıtta, Bursa-Keles yolu ve Bursa-Keles ayrımı Orhaneli-Harmancık yolunun 2023 yılında bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.


Yolun ilgili Karayolları Teknik Şartnamesi'ndeki standartlara uygun yapıldığı vurgulanan yanıtta, söz konusu trafik kazalarına ilişkin inceleme yapıldığı ifade edildi. Yazıda, Bursa- Orhaneli Karayolu'nun üstyapı çalışmalarının devam ettiği kesimde meydana gelen iki kazanın tespit tutanakları incelendiğinde, sürücülerin yol şartlarının gerektirdiği hız limitlerine ve yatay-düşey işaretlemelere uymamaları nedeniyle oluştuğu vurgulandı.

'ULUDAĞ, ALPLER'DEN DAHA ÇOK TURİST ÇEKER'

Bursa Turizm Platformu değerlendirme toplantısıyla ilgili kaleme aldığım turizmdeki strateji değişikliği konulu yazım üzerine Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker aradı. Saker, başkanlığı döneminden beri Uludağ'ın dört mevsim değerlendirilmesini savunuyor. Bu konuyla ilgili görüşlerini geçtiğimiz aylarda Ekohaber gazetesinde kaleme almıştı.


Böylesine bir zenginliğin sadece kar yağışının olduğu 3 ayla sınırlanmasının eldeki hazineyi değerlendirilmemesi olarak niteleyen Saker, strateji değişikliğinde Uludağ'a öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Kent yöneticilerine Alpler'de inceleme yapmaları önerisinde bulunan Saker, 'Gidip incelesinler. Sadece kış aylarında değil, dört mevsim turist geliyor. Uludağ, Alp'lerden daha güzel. Yapılması gereken organizasyon. Sadece yürüyüş yollarının belirlenmesi ve duyurulması bile gelen turist sayısını artıracaktır. Kapsamlı bir organizasyon yapılırsa Alpler'den daha çok turist gelir' dedi.

MUDANYA DA BİNA ENVANTERİNE BAŞLIYOR

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, programda, ilçede belediyenin yürüttüğü projeleri de anlattı. Taşmektep, Yıldıztepe, Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, kitap fuarı ile ilgili konular haber sayfamızda yer aldığı için ayrıntılara girmeyeceğim. Ancak depreme hazırlık konusuyla ilgili bir parantez açmak istiyorum.
Deprem, sadece Marmara'nın değil, ülkemizin bir gerçeği. Mudanya da, en riskli fay hatları üzerinde bulunan bir ilçe. Başkan Türkyılmaz, üniversitelerle işbirliği yapılarak tüm ilçeyi kapsayan bir kentsel dönüşüm yapmayı planlıyordu. Mudanya'da bugüne kadar konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Türkyılmaz, önümüzdeki günlerde öncelikle 17 Ağustos depreminden önce yapılan binaların envanterinin çıkarılması için çalışma başlatacak. Bu konuda İnşaat Mühendisleri Odası ile ortak çalışma yapılacak. Ardından 'Proje demokrasisi ilkeleri' doğrultusunda Mudanyalılardan da görüş alınarak Mudanya bütünü için proje hazırlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.