Hava Durumu

Beştepe'deki 12 dakikanın şifresi

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2017 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 08:15

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 27 gün önce oturan Alinur Aktaş, gece gündüz demeden 'Acil Eylem Planı' hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki hafta 16 aylık süre içinde neler yapacağını Bursa kamuoyuna açıklayacak.
Sönmez Medya ailesini makamında ağırlayan Aktaş, geçen bu süre içinde yapılan çalışmalar hakkında önemli mesajlar verdi. Makam odasındaki koltuğunun hemen arkasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve her fırsatta kendisine verdiği öğütlerini anlattığı annesinin fotoğrafları yer alıyor.
Görüşme sırasında iptal edilen projelerden ulaşım ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara kadar yapacağı çalışmaların ipuçlarını veren Aktaş'ın Beştepe'deki görevlendirme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'yla ilgili değerlendirmelerini de anlattı.
Bu görüşme 12 dakika sürmüş. Erdoğan'ın en önemli isteği Yeşil Bursa tanımlamasının yerine oturması için çalışma yapılması.
Cumhurbaşkanının kentsel dönüşümle ilgili ilk cümlesi ise oldukça ağır; 'Kentsel dönüşümle ilgili bazı rezaletler var. Buna son vermek lazım'
Demek ki Bursa'da tartışılan kentsel dönüşümle ilgili tüm konular Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmiş. Aktaş da gereğinin yapılacağını söyledi.
Aktaş, bekleyen sorunların halledilmek zorunda olduğunu vurgulayarak, 'Adam kırk yıllık binasını sıfırlıyor. Hiç para vermiyor. Müteahhit para kazanmak durumunda.
Belediye hiç taşın altına elini koymuyor. Hatta o da birkaç daire alabilir miyim onun hesabında. Devlet de çok fazla destek vermiyor. Herkesin kazandığı bir maç yok biri kazanınca biri kaybedecek. Kim kaybediyor burada ben anlamıyorum ki 150 daire yıkılıp 450 daire yapılıyor. Sosyal alanını otoparkını düşünmek lazım' dedi.

Pakistan benzetmesi

Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile geçen hafta Sönmez Holding'in helikopteriyle bir buçuk saat Bursa'yı havadan dolaştı. İzlenimlerinin pek hoş olmadığını vurgulayan Aktaş, 'Pakistan'a inerken gördüğüm görüntüleri gördüm. Kötü şehirleşme konusunda Yıldırım diye biliyoruz. Osmangazi ve Nilüfer'de o kadar kötü yerler var ki. Yani genel anlamda Bursa'nın yeşille ilgili bir problemi var. Cumhurbaşkanımızın niye ben özellikle yeşil Bursa lafını söylediğini daha iyi anlıyorum' dedi.

Doğanbey'in geleceği

Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğanbey'i çok iyi bildiğini de anlattı. Aktaş, ' Doğanbey'le alakalı neler yapılabilir? Bu noktada bu konuda bir çalışma yapılacak bunu yapmak zorundayız. Tıraşlayıp küçültülecek mi yoksa ortadan kaldırmak mı? Ama bundan sonra yenilerini oluşturmamak lazım' dedi.

' Stadyum için 70-80milyona ihtiyaç var'

Alinur Aktaş, geçen süre içinde Bursa'nın projelerini yakından inceleyince dert küpüne dönmüş adeta. Bunlardan biri de Bursa Büyükşehir Stadyumu. Futbol Fedarasyonu'nun Euro 2014 ile ilgili değerlendirme toplantısındaki görüşme ve izlenimlerini de anlattı. Konya Belediye Başkanına sormuş. Bir buçuk yılda bitirilmiş ve 150 milyon harcanmış. Antalya'daki de bir buçuk yıl sürmüş ve 135 milyona mal olmuş. Bursa Büyükşehir Stadyumu'na ise 500 milyon harcanmış ama hala bitmemiş. Kamulaştırmadaki sıkıntıdan dolayı her ay bir milyon lira faiz yazdığını söyleyen Aktaş, bu konuyla ilgili anlaşmak üzere olduklarının haberini de verdi. Ancak bununla da bitmiyor. Halen 70-80 milyon lira harcama gerekiyor.

Uçak zararı ve ulaşım indirimi

Başkan Aktaş, iptal edilen kentiçi teleferik ve uçak seferleriyle ilgili yaptıkları çalışmalarını da anlattı.
Havayolu şirketi 1,2 yolcu ortalaması ile gidip geliyormuş. Sadece 10 aylık zarar 18 milyon lira. Toplum ulaşımda yapılan yüzde 10 ila 17 arasındaki indirimin yıllık tutarı ise 13 milyon lira. Aktaş, kaynak soranlara, 'İşte kaynak burada' yanıtını verdi. Uçaklardan birini satacaklarını da kaydeden Aktaş, İstanbul, Kocaeli ve Bursa belediyeleri olarak Marmara'yı bu uçakla havadan denetleneceğini belirterek, 'Bizim payımızı düşeceğiz. Geri kalan miktarı diğer iki belediye ödeyecek' dedi.

Cumhurbaşkanından destek istenecek

Başkan Aktaş, Bursa'nın sıkıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vereceğini brifingle anlatacağını ve Erdoğan'ın yakında açılışlara katılmak üzere Bursa'ya geleceğini ifade ederek, Kocaeli Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeyi de aktardı. Aktaş, 'Kocaeli Belediye Başkanına sordum, 'Metro var mı siz de?' ' Yok ama proje yapıyoruz' yanıtını verdi. 'Sen mi yapacaksın ' dedim. 'Yok nereden yaptıracağım . Ulaştırma Bakanlığı'ndan isteyeceğim' dedi. Biz de Yıldırım metrosunun yeraltından yapılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanımızdan destek isteyeceğiz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.