Hava Durumu

Beştepe'den Haliç'e Aktaş'ın yolu

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 08:15

'Bursa; mevcut başkanımız Alinur Aktaş'la devam diyoruz.'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde adayları açıklarken ağzından dökülen bu cümle aday olarak gösterilen Alinur Aktaş kadar Bursa'nın 5 yıllık geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğu 13 ay önce Beştepe'de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesiyle başlamıştı. Dün aday olarak gösterilmesiyle bu yolculuk 5 yıl daha sürecek.
AK Parti Bursa teşkilatı dün Ankara'dan gelen Haliç daveti üzerine hazırlıklarına başladı. AK Parti Bursa İl Başkanlığı sabah Mudanya iskelesinden BUDO'ya ait deniz otobüsüyle Haliç'e çıkarma yaptı. Heyette Alinur Aktaş'ın yanı sıra Hakan Çavuşoğlu dışındaki Bursa milletvekilleri ile partililer yer aldı. Hakan Çavuşoğlu bu geziye kayınpederinin Çanakkale'de vefat etmesi nedeniyle katılamadı. Programda ayrıca Yıldırım, Kestel, Orhaneli, Karacabey ve Mustafakemalpaşa dışındaki tüm belediye başkanları hazır bulundu. Heyet coşku içinde geçen yolculuk sonrası Haliç Kongre Merkezi'ne ulaştı. Ancak büyük yoğunluk nedeniyle salonda oturacak yer bile bulamadı. Salon iğne atsan yere düşmez deyimini tam doğrulayacak bir kalabalığa sahipti... Zaten Türkiye'nin dört bir yanından gelen AK Partililer, 40 ilin belediye başkan adayının açıklanacağı töreni heyecanla bekliyordu. Salonun dışında kalan partililer ise dışarıya kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve aday tanıtımlarını izledi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN KİBİR UYARISI

Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında dün sabah İstanbul, İzmir ve Ankara için aday göstermeyeceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği en önemli mesaj ise bundan sonra hizmet belediyeciliğinin gönül belediyeciliğine taşınacağı konusunda oldu. Erdoğan, gönülleri fethetmek için belediye başkanlarına tevazu çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca önümüzdeki günlerde açıklayacakları yerel yönetim seçimleri ile ilgili ipuçları verdi. Erdoğan, ülke geliştikçe şehirlerin de yönetim usullerinin de değiştiğini vurgulayarak, "Manifestoda bu ilkeleri ortaya koyuyoruz. Biz uygulayınca diğerleri de uygulayacak. Yeni şehircilik anlayışı ülkenin tamamında uygulanır hale gelecek" dedi. Arkasından alfabetik sıraya göre aday açıklaması yapılırken, illerden gelen grupların alkış tufanı eşliğinde adaylar, il başkanları ve milletvekilleri sahneye davet edildi. Bursa ekibi de Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman ve milletvekilleri ile birlikte sahnedeki yerini aldı. Birlikte fotoğraf çektirmeden önce Ayhan Salman Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakan Çavuşoğlu'nun cenaze nedeniyle törene katılmadığını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bursa heyetine birlik ve beraberlik talimatı verdikten sonra, "Daha çok belediye meclis üyesi için çalışın. Garanti görmeyin. Bursa'yı çok seviyorum ve güveniyorum. Daha çok çalışın ve oyumuzu arttırın" dedi.

AKTAŞ: BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ

Alinur Aktaş sahneden indikten sonra milletvekilleri, partililer tarafından kutlandı. Alinur Aktaş da Haliç Kongre Merkezi'nde kurulan canlı yayın masalarını tek tek dolaşarak hem seçilmesi ile ilgili mesajları verdi hem de bundan sonraki Bursa vizyonunu anlattı. Aktaş gazetecilere yaptığı açıklamada, aday gösterilmesini kendisi ailesi ve yol arkadaşları için büyük bir onur ve şeref olarak değerlendirdi. Aktaş, "Bursamızı gelecek vizyonuna taşımak artık bizim sorumluluğumuzda. Bir yandan belediye başkanlığı görevini sürdüreceğiz, diğer yandan da 31 Mart'ta kadar aday misyonu ile çalmadık kapı bırakmayacağız" dedi. Aktaş'ın Bursa'ya yönelik mesajları da şöyle oldu... 17 yıllık görev tecrübesinin bulunduğunu altını bir kez daha çizen Aktaş, bir yıl içinde tasarruf ve ulaşımla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak bundan sonraki dönemde de büyük yatırımlar bizleri bekliyor" dedi.
Bursa'nın devasa kentsel sorunları 5 yıldır birikti. Ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar uzanan sorunların çözümü için Aktaş son aylarda üçü belediye içinden 8 kişilik bir ekiple program hazırlığı yapıyordu. 31 Mart'ta Aktaş seçilirse bu ekibin hazırlayacağı projeler hayata geçecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.