Hava Durumu

'Borcumuz çok ama ağlama zamanı değil'

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2019 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 08:52

Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti. Belediye başkanları bu süre içinde 5 yıllık yol haritasını oluşturacak stratejik planlarını hazırlayıp meclis onayından geçirdiler.
Ancak, başkanların önündeki en büyük handikap borçlar, gelirlerin azalması ve hükümetin tasarruf tedbirleri. O yüzden belediyelerin hedefleri temel hizmetlerin karşılanmasıyla sınırlı kalıyor.

***
ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının konuğu olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, iş hayatından geldiği için sorunlara gerçekçi yaklaşan yeni bir siyasetçi.
'Borçlu bir belediye aldık. Ama ağlama zamanı değil biz çare bulmaya geldik. Bunun için bu göreve talip olduk' sözleriyle durum tespiti yapan Kanar'a göre, önemli olan borcun sürdürülebilir olması.
6 aylık sürede belediyenin disipline edilmesi ve tasarruf için önemli adımlar atan Kanar, Uğur Böcekleri'nin merkezileştirilmesiyle kira giderlerinden 40 bin, araçlardan 60 bin liralık tasarruf sağladı.
Mustafakemalpaşa, Bursa'nın yüzde 25'lik bölümünde yer alıyor. 21'i merkez olmak üzere 131 mahallesiyle toprak büyüklüğü açısından Bursa'nın ikinci büyük ilçesi. Dolayısıyla belediyenin hizmet alanı çok geniş. Merkezin yanı sıra kırsal mahalleler de hizmet bekliyor.
Yeni programını buna göre şekillendiren Kanar'ın ilk hedefi 49 yıldan beri değişmeyen ve asbest borulardan akan içmesuyu şebekesinin yenilenmesi. Hem bu konuda hem de ana arter yolları ve kültür merkezi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan söz alan Kanar'ın diğer bir hedefi de kent içi ulaşımın rahatlaması için dördüncü köprünün yapılması.
Suuçtu gibi bir doğa harikası ve Tümbüldek kaplıcalarının turizm açısından geliştirilmesi amacıyla AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in desteğini alan Kanar, İstanbul-İzmir otoyol bağlantısının sağlanması için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden de söz aldı.
Kendisini 'Siyaseti çok bilmeyen ama kalbi dili bir ve asla pes etmeyen' bir insan olarak tanımlayan Mehmet Kanar, görev süresinin sonunda tarihi kültürü, tarımı, sanayi ve turizmiyle Mustafakemalpaşa'nın marka bir şehir olacağı sözünü verdi.
Başkanın işi zor ama özel sektörden geldiği için sorunlara kolay çözüm bulma yaklaşımı ilçenin beklediği hizmetlerin gelişini kolaylaştıracak.

DR. ESGİN, TURİZM ÇITASINI 'TALLİN'E KADAR YÜKSELTTİ

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Akdeniz için Birlik (AiB) teşkilatının parlamenterler asamblesinde yer alıyor. AİB geçtiğimiz hafta Estonya'nın başkenti Tallin'de 'Dijital Dönüşüm ve Geleceğin Dijital Becerileri' Konferansı düzenledi. Dr. Esgin ve Cumhurbaşkanlığı ofisinden 3 görevli bu toplantıya katıldı.
Gittiği her ülkede Bursa ve kentin turizminin gelişmesi için görüşmeler yapan Dr. Esgin, Türkiye'nin Tallin Büyükelçisi Hayriye Kumaşcıoğlu'na da Bursa'yı anlattı. Büyükelçinin iki ülke arasında ekonomik ilişkiler ve turizmin gelişmesi için çalışmalar yaptığını kaydeden Dr. Esgin, 'Estonya küçük fakat Baltık ülkeleri arasında 20 bin Euro'luk milli geliriyle zengin bir ülke. Bursa'nın bu ülkede tanıtımı ile ilgili görüşmeler yaptık' dedi.

YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİNİN DÖNER SERMAYE TEPKİSİ

Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla Muradiye Devlet Hastanesi onarım için kapandı. Bu gelişme şehrin batısındaki en büyük sağlık kurumu olan Çekirge Devlet Hastanesi'nin iş yükünü arttırdı.
Hasta sayısı artmasına rağmen Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki yardımcı sağlık personelinin döner sermayeleri kesildi. Hafta içinde telefon açan Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli bir yardımcı sağlık personeli temmuz ayından beri döner sermaye ödemelerinin yapılmadığını söyledi.
Yetkililere başvurduklarında 'Şehir Hastanesi'ne aktarılıyor' yanıtını aldıklarını belirten sağlık personeli, '3 kat fazla çalışmamıza rağmen döner sermaye paylarımız ödenmiyor. Daha önce maaşımızın neredeyse yarısına ulaşan ödemelerin kesilmesi hepimizi ekonomik yönden mağdur etti' sözleriyle soruna çözüm bulunmasını istediler.
Yardımcı sağlık personelinin aktardığına göre, Şehir Hastanesi yeni açılmasına rağmen oradaki personeli döner sermaye ödemesi yapılıyor. Bu duruma da tepki gösteren personel, 'Biz çalışıyoruz onlar kazanıyor. Bu haksızlık' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.