Hava Durumu

Bozbey'den Aktaş'a görüşme çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2017 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 07:41

Nilüfer Belediyesi, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, 'Avrupa Dönüştürücü Eylem Ödülü'nü aldı.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün ödülle basının karşısına çıkarak, demokrasi ve katılımcılık konusunda ürettikleri projelerle bu başarıların gelmesini doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.
Nilüfer'i ödüle taşıyan projelerle ilgili ayrıntıları haber sayfalarımızda bulacağınız için Başkan Bozbey'in tören sonrası gazetecilerle yaptığı sohbeti yazmak istiyorum.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçildiği gün yaptığı konuşmada, ortak akıl vurgusu yaparak 'Bursa´nın tüm dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüşleri ve önerileri olan herkesle Bursa´yı yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açığız' mesajını vermişti. Bu mesajın ardından beklenen Aktaş'ın muhalefet partilerinden seçilen başkanlarla daha doğrusu iki başkan var, biri Mustafa Bozbey diğeri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bunlarla ne zaman görüşeceği konusuydu.
Bozbey, Alinur Aktaş ile geçen cuma günü İrfaniye Mahallesi'nde Bursaspor Başkanı Ali Ay ve ailesinin bin 200 metrekarelik alana yaptırdığı İlay Camii'nin açılış töreninde bir araya geldi ve karşılıklı plaket vermeleriyle sıcak görüntüler oluştu.
Başkan Bozbey, Aktaş ile ayaküstü konuşma fırsatı bulduklarını ifade ederek, Nilüfer'de özellikle emsal artışı sonrası yaşanan sıkıntıları görüşmek üzere bir araya gelmek istediğini söyledi.
Nilüfer'deki yoğunluk artışının kentsel dönüşüm ve yenileme için çözüm olmadığının altını çizen Bozbey, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım'da uydu kentler kurulması önerisini tekrarladı.
Daha önce de yazmıştım.
Aktaş, Mudanya'yı ziyaret edip, yılan hikayesine dönen sahil projesini konuşsa veya Bozbey'le emsal artışı nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümü için toplantı yapsa Bursa için elbette yararlı olacaktır.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Alinur Aktaş arasında sıcak ilişkilerin nasıl yansıdığını gördük.
Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer ve Mudanya belediyeleri arasındaki buzların erimesinden kazanan Bursa olacaktır.

Barodan spor müzesi önerisine destek

Türkiye ve kent gündemini en yakından takip eden kurumlardan biri olan Bursa Barosu, yeni bir komisyon daha kurdu. Başkanlığını genç avukat Bengisu Kutlu'nun yaptığı 18 hukukçudan oluşan Atatürk Araştırmaları Komisyonu dün basının karşısına çıktı. Toplantının amacı hem komisyonun kuruluşunu duyurmak hem de Atatürk Stadyumu konusundaki görüşlerini açıklamaktı.
Aslında bu, geçtiğimiz günlerde yazdığım Atatürk Stadyumu'nun yıkılan tarihi tribününün yeniden yapılmayacağıyla ilgili yazının bir yansıması. Yazım üzerine ilk tepki Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Erdem Saker'den gelmiş ve burada kurulacak müzeye Haşim İşcan'ın adının verilmesini istemişti.
Stadın beton yığınına dönüşmemesi için büyük çaba gösteren Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) Başkanı Ali Küçüksarı ise önceden söz verildiği gibi kapalı tribünün aynı şekilde yapılması konusunda ısrarlı olduklarını belirterek, buranın Türkiye'nin ilk spor müzesi olmasını istemişti.
Baronun yeni komisyonu talebi de bu yönde ve tribünün yeniden yapılarak spor müzesine dö-nüştürülmesi isteniyor. Bir talepleri de Timsah Arena olarak bilinen Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'na Atatürk adı verilmesi.
Komisyon Başkanı Bengisu Kutlu'nun açıklamasındaki son mesajı da Başkan Alinur Aktaş'a.
Kutlu, ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' özlü sözümüzün de belirttiği gibi yeni Büyükşehir Belediyesi Başkanımızdan böyle kucaklayıcı, birleştirici ve gönül alıcı bir adım bekliyoruz" dedi.
Ne kadar sihirli bir tanımlama 'gönül alıcı adım' Bursa'da kent yönetimi açısından yeni bir sayfa açıldığı dönem-de en çok da buna ihtiyaç var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.