Hava Durumu

'Bozbey ile aramızda problem yok'

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 08:18

Yerel seçimlerde, 15 yıldan beri Nilüfer Belediyesi'nde projelerin hazırlayıcısı olan Turgay Erdem, deyim yerindeyse mutfaktan vitrine çıktı.
Kampanya dönemi boyunca Mustafa Bozbey'in 20 yıllık hizmet anlayışının devam edeceği mesajıyla seçime giren Erdem, Nilüfer için bir rekora da imza attı. Bozbey'in 2014'te 54,7'ye çıkardığı oy oranını yüzde 62,09'a taşıdı. Bu yüksek oyda Bozbey'in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının etkisi de yadsınamaz tabii...
Erdem'in ilk bir ayı kabuller ve atamalarla geçti. Bu hafta ziyaretlere başladı. Atamalar demişken bir parantez açalım. Atamalar nedeniyle Bozbey'le aralarının açıldığı söylentileri de çıkmaya başladı. Sönmez Medya'yı ziyaretinde, biz de bu soruyu kendisine yönelttik.
'Herhangi bir problem yok' kısa yanıtının ardından konuyu açtı:
'Ekip aynı ekip, sadece görev tanımlarında bazı değişiklikler var. Hiç kimsenin işine son vermedik. Bu tür değişimler seçimden sonra sinerji yaratmak amacıyla yapılır. Muhtemelen Bozbey de Nilüfer'de yeniden başkan olsa aynı türden bir davranış biçimi içinde olurdu. Kimseyi silmek gibi, daha önceki arşivinizi yok etmek gibi bir muradımız yok. Bozbey'den almış olduğumuz güçle yolumuza devam edeceğiz'
Erdem'e ilk yapacağı projeyi soruyoruz.
Ekonomik durumla başlıyor. Çünkü Nilüfer Belediyesi'nin geçen yıl OSB'lerden emlak vergisi alınmamasıyla ilgili kararla bir gecede yıllık 30 milyon liraya ulaşan bir gelir kaybı oldu. 30 milyon büyük bir rakam. 5 yıllık hizmet döneminde 150 milyon liraya önemli yatırımlar gerçekleştirilebilir.
Erdem, şimdi hesapları yeni gelir durumuna göre yapıyor. Nilüferlilere 5 yıl boyunca verdikleri sözü yerine getirmek için stratejik plan hazırlanıyor. Birkaç ay içinde hazırlanıp, kamuoyuna açıklanacak. Öncelik ise çocuklar ve gençlerin olacak. Yeşil alanların ve oyun sahalarının genişletilmesiyle projelere ilk adım atılacak. Bütçe imkanları kısıtlı da olsa vatandaşa verilen sözler yerine getirilecek.

'HAZIRLIK YAPMAZSAK NİLÜFER, OSMANGAZİ VE YILDIRIM'A DÖNER'

Turgay Erdem, sohbetimiz sırasında Nilüfer'in geleceği ile ilgili bir uyarıda da bulunuyor. Dikkat çektiği nokta geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilen 2035 yılı projeksiyonunu içeren Ulaşım Master Planı. Bu plana göre, Nilüfer'in 441 bin olan nüfusunun 975 bine çıkması öngörülüyor. Bu da Nilüfer'de yeni plan alanlarının açılacağının işareti.


16 yıllık bir sürede iki kat nüfus artışı ve böylesine bir gelişmeyi desteklemediklerini belirten Erdem'e göre, kentler böylesine hızlı büyümemeli. Büyüdükçe sorunlar beraberinde geliyor. Böyle bir büyüme öngörülüyorsa da hazırlıklar yapılıp alt- yapı oluşturulmalı. Yoksa Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım'ın düştüğü durumla karşı karşıya kalabilir.

DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI İÇİN ÇALIŞMA

Geçtiğimiz hafta Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek görüştü. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Aktaş, Nilüfer'in doğru ve planlı işlerinde destek olacağı açıklaması yaptı.
Erdem de büyükşehirle ilişkilerde problem yaşanmayacağını düşünüyor. 'Arada sırada belki siyaseten duruşlar olabilir. Ama bunun çok yoğun olacağı kanaatinde değilim' diyen Erdem, bu görüşmede, kentsel dönüşüm mağdurları konusunun gündeme geldiğini ve mağduriyetleri gidermek için ortak çalışma kararı aldıklarını da açıkladı.

ASKERLİK YASASI BAYRAMDAN ÖNCE

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'in TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli bir görevi de bulunuyor. Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle istişare toplantısına katılan Özen, sosyal medya hesabından yeni askerlik yasasıyla ilgili önemli bir mesaj verdi.


Özen, özellikle gençler tarafından merakla beklenen yeni askerlik sistemi ile ilgili yasa tasarısının bayram öncesi TBMM genel kurulunda görüşülmeye başlanacağını açıkladı.
Ayrıntıları sorduğumuz Özen, önümüzdeki hafta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sunumunun ardından yasa tasarısının komisyona geleceğini ve belki de bayrama kadar yasalaşacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.