Hava Durumu

BTSO'dan 120 bin istihdam taahhüdü

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2019 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 07:21

Ekonomik göstergelerin en önemlilerinden biri işsizlik rakamları. Yalnız bu rakamların dönemselliği enflasyon, ihracat ve sanayi üretimi gibi kısa süreli değil.
Geçen hafta kasım ayının işsizlik rakamları açıklandı. Sonuçlar ise pek de iç açıcı değil.
İşsizlik oranı, Kasım 2018'de 2 puan artarak yüzde 12,3 oldu. İşsiz sayısı 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bin kişiye yükseldi.
Konunun uzmanlarının beklentilerine göre, bahar aylarında işsizlik oranının artmasından endişe ediliyor.
Bunun farkında olan hükümet, reel sektörün üretimi artırması için tedbirler alırken, bir yandan da istihdam seferberliğini sürdürmek istiyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dünkü Bursa ziyaretini de bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen 'Bursa İş Dünyası İle İstihdam Buluşması'na katılan Selçuk'un mesajları da istihdam seferberliğine yönelikti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı seferberlik kapsamında 2 milyon kişiye ilave istihdam sağlandığına dikkat çeken Selçuk, bu konuda 83 bin istihdam sağlayan BTSO'yu kutladı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yurtdışında bulunması nedeniyle odanın ev sahipliğini yapan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da, KDV iadelerinden istihdam teşviklerine kadar geniş bir yelpazede sunulan teşviklerin moral ve motivasyonlarını yükselttiğini vurguladı. Bursa'nın BTSO liderliğinde yürütülen çalışmalarla 80 bin kişilik istihdam hedefini aşmayı başardığının altını çizen Ali Uğur, "İstihdam seferberliğinin yeni fazında Bursa iş dünyası olarak istihdama en üst düzey katkıda bulunmaya devam edeceğiz." mesajını verdi.
Basına kapalı olarak devam eden toplantıdan çıkan önemli mesajı ise TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu.
İbrahim Burkay ve Ali Uğur'un isimlerini etiketleyen Çavuşoğlu, '120 bin istihdam taahhüdünde bulundu. Çalışmayı bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimiz adına @BursaTSO'ya şükranlarımı sunarım' sözleriyle teşekkür etti.
Bu arada, toplantı sonunda BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da BTSO Komite ve Konsey üyelerinin talep, öneri ve görüşlerini içeren raporu Bakan Selçuk'a sundu.

'İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ BURSA'NIN FARKI'

Bakan Selçuk'un Bursa'daki diğer programlarına katılan Çavuşoğlu'na mesajının içeriğini sorduk.
BTSO'nun 120 bin istihdam taahhüdünün çalışmayı bekleyen çok sayıda insana bir müjde niteliği taşıdığının altını çizen Çavuşoğlu, başta BTSO Başkanı Burkay olmak üzere iş dünyasına Bursa'ya ve Türkiye'ye yaptıkları bu katkı nedeniyle teşekkürünü yineledi.
Bursa'nın 31 Mart'tan sonra bambaşka bir çehreye bürüneceğini kaydeden Çavuşoğlu, 'Cumhurbaşkanımızın Bursa ziyaretinde müjdeler, sanayici ve işadamlarımızın Türkiye ekonomisine bu şekilde omuz vermeleri Bursa'nın ayrıcalığını ve farkını ortaya koyuyor. Bursa, bu bakımdan gerçekten çok daha güzel şeylere layık' dedi.

'BİZ ONLARA ARAZİ DE BULURUZ'

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin Bilecik'te yerli otomobilin kurulacağı kent ile ilgili yaptığı açıklama Bursa'da geniş yankı buldu.
Hatırlatmakta fayda var...
Büyükdede'nin 'Şu anda onların bizden talebi daha Bursa'ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa'da da yer bulmakta zorluk var. Yer seçimi hakkı onların, onlara bırakmamız lazım' sözlerini konuyu yakından takip eden Hakan Çavuşoğlu'na hatırlattık.
Bakan Yardımcısı'nın açıklamasını tebessümle karşılayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gökdere Meydanı'nda TEKNOSAB ile ilgili sözlerini hatırlatarak, 'Cumhurbaşkanımız TEKNOSAB'ın 68 parselinin 2019'un ikinci yarısında yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. BTSO yetkilileri de defalarca yerli otomobilin Bursa'ya gelmesi halinde her türlü desteğin verileceğini açıklamıştı. Onlar Bursa'ya gelsin. Biz arazi de buluruz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.