Hava Durumu

Bu gurur bize yeter; Teşekkürler Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2022 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 02:52

Frutti Extra Bursaspor’un final biletini aldığı günden beri maç saatini deyim yerindeyse iple çekiyorduk.

Final heyecanı Bursa’yı sarmıştı. Bursaspor futbol takımının ikinci Anadolu devrimini gerçekleştirerek şampiyonlar listesine adını yazdırdığı günden beri böylesine heyecanlanmamıştık.

Çağrılar üzerine belediyeler harekete geçti, maç yayının izlenmesi için meydanlarda dev ekranlar kuruldu.  Yurt dışında yaşayan veya maç için Bursa’dan gidenlerin heyecanını ise anlık olarak sosyal medyadan izledik.

Başlığı da zaten Londra’da yaşayan Bursaspor sevdalısı Uygar Turantekin’in arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı İngilizcesi ‘You made us proud’ yani bizi gururlandırdın pankartından aldım.

Güzel bir şehir olan Bologna’nın sokaklarını dolaşan ‘Elmasbahçe’ ve ‘Teksas’ pankartları salonda da yer aldı.

Şunun farkındaydık;  Bursaspor'un toplam bütçesi 1,7 milyon, Bologna'nın yıldızı Teodosic'in maaşı olan 2,2 milyon, İtalyan ekibin bütçesi ise 20 milyon Euro. Bu farka rağmen Frutti Extra Bursaspor,  finale adını nasıl yazdırdığını bildiğimiz için umudumuz vardı. ULEB Avrupa Kupası'nda 10 takımlı B Grubu'nu yedinci sırada tamamlamış ve inanılmaz galibiyetler almıştık.

Maç başladığında, Virtus Segafredo Bologna’nın gücünün farkına vardık. Hızlarını keser, dengeyi sağlar ve yeneriz umudunu maç sonuna kadar yitirmedim.  

Olmadı, başaramadık ama buraya kadar gelmek bile yeni bir takım için hiç de kolay değildi. Onlar galibiyeti kutlarken açıkça söyleyeyim üzüldüm ama Turantekin’in hazırladığı pankarttaki sözler gibi gurur duydum.

Maçı izlemek için Bologna’ya giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da aynı duyguları sosyal medya hesabından, ‘Galiptir bu yolda mağlup. Bize yaşattığınız bu gurur için yürekten teşekkürler’ sözleriyle paylaşarak, bizlere de tercüman oldu.

Ve 1996-97 sezonunda canlı izlediğim Bursa Atatürk Stadyumu’nda canlı izlediğim Tofaş-Aris final maçı aklıma geldi. Yunanistan’a Aris’i yenip, ikinci maça iddialı çıkmıştık ama sevinen onlar olmuştu. Basketbolda maalesef kupa gelmemişti.

Basketbol yazarı arkadaşlarımıza göre, bu takım önümüzdeki sezon bu ligde kadroyu korur, bir kaç iyi takviye yapılırsa yine şampiyonluğa oynar. Euroleague ise henüz erken.

Bu başarının ardında sporcular kadar Başkan Sezer Sezgin, Genel Menajer Nedim Yücel ile  Levent  ve Ömer Kızıl kardeşlerin katkısı büyük.

Bursa’yı gururlandırdınız, teşekkürler Frutti Extra Bursaspor…

CHP’Lİ AYDIN, ÖĞRENCİ BESLENME ARAŞTIRMASINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, çocuk işçiliğinin artması karşısında gereken önlemlerin alınması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.  Verdiği önergede ekonomik krizin giderek ağırlaşmasının çalışan çocuk sayısını da büyük oranda arttırdığını ifade eden Aydın, TÜİK’in rakamlarına göre 5-17 yaş grubunda çalışan çocuk sayısı 720 bin olduğunu ve İSİG Meclisi’nin raporuna göre, son 8 yılda en az 513 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Aydın ayrıca Meclis’te yaptığı konuşmada ekonomik krizin çocukları nasıl etkilediğini Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi’nin geçen hafta kamuoyuna duyurduğu araştırmayı gündeme getirdi. 

Bu araştırmada her 100 öğrencinin 31'inin evde kahvaltı yaptığı, 44'ünün beslenme çantası ya da kantinde kahvaltı yaptığı ancak 25'inin ne evde ne de okulda kahvaltı yapamadığı ortaya çıktığını dile getiren Aydın şunları söyledi:

‘Her 100 öğrencinin sadece 13'ünün her gün düzenli yumurta yiyebildiği, 7'sinin gıdalardan süt, meyve, sebze gibi beslenmelerle beslenebildiği, 93'ünün beslenemediği, yine 100 öğrenciden 97'sinin düzenli beslenemediği araştırmada ortaya çıkmıştır. Bu, şunu gösteriyor: Ekonomik kriz en ağır şekilde çocukları vuruyor. Anayasal olarak bu çocuklara düzenli beslenme hakkı sağlamak zorunda olan hükümet ise adeta seyirci gibi izliyor.’

GÖZLEM KULESİ’NİN KONUĞU TÜRKİYE OMBUDSMANI MALKOÇ

Türk dillerini konuşan ülkeler arasındaki bağın güçlendirilmesi amacıyla Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği (TÜRKOMB) bugün Bursa’da imzaların atılmasıyla kurulacak. 

 Bursa’ya gelen Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç liderliğindeki heyet, dün Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret etti.

Azerbaycan Ombudsmanı Sabina Aliyeva, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ombudsmanı İlkan Varol, Kazakistan Ombudsmanı Elvira Azimova, Kırgızistan Ombudsmanı Atyr Abdrahmatova, Özbekistan Ombudsmanı Feruza Eshmatova, Özbekistan Ulusal İnsan Hakları Merkezi Başkanı Akmal Saidov’un yer aldığı heyet üyeleri müzeye hayran kaldılar. 

Ziyaret sırasında konuklara müze hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin 42 metre kubbe açıklığı ile dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olduğunu, aynı zamanda kendi enerjisini üreten, ekolojik özellikler barındıran ve yeşil bina konseptine uygun olarak inşa edildiğini söyledi. 

Heyete başkanlık eden Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç,  müzenin Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa’nın sahip olduğu bu değerleri taçlandıran bir eser olduğunu belirterek,  ‘Bizler de, Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’da, Türk Dünyası Ombudsmanları Birliği’nin kuruluş beyannamesini Bursa’da imzalayalım dedik. Böyle bir birliktelik, ancak böyle kutlu bir şehre yakışır’

Bu akşam ASTV’de yayınlanacak Gözlem Kulesi’nin konuğu olacak Türkiye Ombudsmanı Malkoç, TÜRKOMB’u anlatacak. Gözlem Kulesi saat 20.30’da ASTV’de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.