Hava Durumu

‘Bu Hayri Türkyılmaz ele avuca sığmaz’ dedi, 12 yıl mesajı verdi

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2022 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 08:05

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün 8 yıllık çalışmalarını anlatmak için Yıldıztepe’de basınla buluştu.

İkinci döneminin 8’inci yılını tamamlayan Türkyılmaz, 8 yılın 8 dakika gibi hızlı geçtiğini söyledikten sonra, icraatlarını anlatmaya şeffaf belediye yönetimiyle başladı. Hiç kimseyi ötekileştirmediklerine dikkat çeken Türkyılmaz, ‘Göreve geldiğim gün kapıları söküp attık. Halen kapılarım yok, duvar da yok..’ dedi.

Türkyılmaz, daha sonra 40 milyon borçlu aldıkları belediyenin bugün alacaklı hale geldiğini şu sözlerle anlattı:

Bankada parası olan 61 milyon alacağı bulunan, çalışanlarına maaşlarını günü gününe ödeyen bir belediye olarak yolumuza devam ediyoruz’

Bunun sırrının ise basit olduğunu ifade eden Türkyılmaz, ‘Bir liralık işi bir liraya yaparsanız, kişisel çıkarlar yandaşlar onlara çıkar sağlamaz halka verirseniz o ürettiklerinizi hakça paylaşırsanız yetiyor. Bu ülke böylesine zengin bir ülke. Sadece dürüst olmak bu işin en büyük sırrı’

İmar ve sokak hayvanları konusuyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Türkyılmaz, bir karış toprağı imara açmadıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

Neredeyse bizi zeytin katili yapacaklardı. Bırakın bir ağacın kesilmesini bir dalının kırılmasından incinen bir insan olarak üzülen bir insan olarak o kadar titiz davrandığımız halde bazıları algı yaratmak istedi ama duvara tosladılar’

Türkyılmaz, 2014 yılı seçim kampanyasında Mudanyalılardan iki dönem için oy istemişti. Şimdi ikinci dönemi ancak dün yaptığı açıklamalarla bu süreyi toplam 20 yıla çıkardı. ‘Birileri rahatsız olsa da belediye başkanlığından başka bir şey düşünmüyorum’ mesajını veren Türkyılmaz, ‘8 yıl oldu. İnşallah 12 yıl daha bu görevde olacağım. Onun için bazılarının haksız yere hakaretvari algılar yaratmaya çalışmasınlar. Çünkü hep söyledim. Güneş balçıkla sıvanmaz bu kumaş leke tutmaz. Yapacak daha çok güzel işlerimiz var’ şeklinde konuştu.

BUSKİ faturalarından katı atık bedellerinin çıkarılmasıyla ile ilgili en büyük tepkiyi Türkyılmaz göstermişti. Bu konuda dava açtı ve kazandı. Türkyılmaz geçtiğimiz günlerde de bu konuda suç duyurusunda bulundu.

Dünkü basın toplantısında bir soru üzerine, katı atık bedellerinin toplanmaması nedeniyle 11 milyon liralık gelir kaybına uğradıklarını ifade eden Türkyılmaz, şunları söyledi: 

‘Dertleri CHP’li belediyelerin özellikle ve özellikle Mudanya belediyesinin başarısı onları çok rahatsız ediyor. Kendi belediyelerine her türlü desteği veriyorlar.  Mudanya Belediyesi bugüne kadar 8 yıldır hükümetten bir kuruş destek almamıştır.  Ne yaparlarsa yapsınlar. Daha önce de söyledim. Slogan gibi de oldu. Bu Hayri Türkyılmaz ele avuca sığmaz, herkesin hakları var o hakları da almasını biliriz çünkü o hak verilmez alınır. Alındığı zaman da tadına doyum olmaz. Hiç istemem ama yargının verdiği kararı uygulamayanlar yargıda hesabını verecekler. Nereye giderse gitsin görevden alınmaya mı gider başka konulara mı gider. Neredeye giderse gitsin sonuna kadar da bu işin takipçisi olacağız’

MUDANYA BELEDİYESİ ÖNCE AYÇİÇEĞİ SONRA BUĞDAY EKECEK

 Zeytindalı ve Uğurböceği projeleri ile yaptıkları çalışmaları da anlatan Türkyılmaz, en mutlu gününün yoksulluk ve işsizliğin sıfırlandığı zaman olacağını ve bunun için istihdamı yaratan projeler geliştirdiklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde açılacak Yıldıztepe projesiyle en az 200-250 kişinin iş sahibi olacağını kaydeden Türkyılmaz,  şöyle devam etti:

‘Pandemi ve ekonomik krizin etkileri ortada. İhtiyaç sahibi insanlara karşı duyarsız olamayız. Diğer belediyelerin çok çok üzerinde destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Balabancık’ta 85 bin metrekare alana ayçiçeği ekeceğiz. Temmuz-ağustosta hasat edip, üreteceğimiz 8-10 ton ayçiçeği yağını ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Ekim-kasımda da buğday ekip elde edeceğimiz unu dağıtacağız. Halk bahçesinde de ekeceğimiz mevsimlik sebzelerden tüm Mudanyalılar yararlanacak’



HAFTASONU 200 BİN ARAÇ GELDİ

Mudanya’nın en büyük sorunlarından biri trafik. Mudanya’nın 105 bin olan nüfusu yaz aylarında 500 bine çıkıyor. Bir de buna günü birlikçileri de ekleyince hafta sonu bir milyon rakamına dahi ulaşılıyor. Geçen hafta sonu güneş yüzünü gösterince 200 bin araç sadece Bursa yolundan Mudanya’ya giriş yaptı.

Türkyılmaz, toplantıda ulaşım problemiyle ilgili bir soru üzerine konunun Büyükşehir’in görev ve yetki alanında bulunmasına rağmen proje üretip, her türlü maddi destek sözü verdiklerini ancak gerekli karşılığı bulamadıklarını savundu.

Sorunun ana kaynağının otopark olduğuna vurgu yapan Türkyılmaz, ‘Bu sorunun çözülmesine iki yıl kaldı. 2 yıl sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal demokratlar yönetecek. Ulaşım ve diğer sorunları birlikte çözeceğiz’ dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.