Hava Durumu

Bu ilgi oldukça Yeşil Beyaz sevda bitmez

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2018 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 08:34

Yer; Yeniceabat'taki BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi.
BTSO'nun, Bursaspor sevgisini pekiştirmek amacıyla öğrencilere 3 bin forma dağıtım törenindeyiz.
Salon kızlı erkekli öğrencilerle neredeyse tıka basa dolu. Büyük çoğunluğu salona girerken aldıkları yeşil beyaz formaları üzerlerine giymişler.
Hepimiz o günleri yaşadığımız için biliriz. Törenlerde öğrencilerin ilgisini toplamak mümkün değildir. Kimi arkadaşıyla şakalaşır, kiminin aklı dersinde veya başka yerdedir. Kimileri de nereden çıktı bu tören diye söylenir.
Dünkü törendeki öğrencilerin heyecan ve dikkatini hiçbir yerde görmedim desem isabetli bir tespit olur. Zaten Bursaspor Başkanı Ali Ay ve futbolcular Ekong, Yusuf Erdoğan ve John Bostock salona girdiğinde, kendimi bir an Timsah Arena'da gibi zannettim.
Salon, tezahürat ve alkışlardan yıkıldı desem yeridir.
Başkan Ali Ay'ın "Sizlerin içinden 10 sene sonra Bursaspor'a oyuncu, teknik direktör, başkan ya da yönetici çıkabilir" sözleri öğrencileri daha da heyecanlandırırken, 'Şartlar ne olursa olsun arkasında durun ve hesapsız şekilde Bursaspor'u sevin' günün anlamını özetleyen cümle oldu.
İkinci Anadolu devrimini gerçekleştirerek 2010 yılında şampiyon olmayı başaran Bursaspor'a bu ilgi ve kurumların desteği devam ettiği sürece Yeşil Beyaz sevda bitmez...

Bursaspor'un Dereçavuş'taki arsası ihale ile satışa çıkıyor

Yeniceabat'taki tören öncesi BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Bursaspor Başkanı Ali Ay, öğrencilerin salona girmesini okul yöneticilerinin odasında beklerken, sohbet anında yeşil beyaz renge bürünüyor.
Başkan Ali Ay'ın yüzü Kayserispor maçından elde edilen 3 puandan nedeniyle gülüyor. Sevincini Burkay'la paylaşırken, 'Kayseri maçındaki gibi oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok' iddiasında bulunuyor.
Yeşil Beyazlı takıma destek veren Burkay da başarıdan memnun ama olaya biraz ekonomi penceresinden bakıyor. Dereçavuş Mahallesi'ndeki 28 bin metrekarelik arsanın satışını soruyor. Ali Ay, 'İki hafta içinde ihale ile satışa çıkıyor' yanıtını veriyor. Mali Asbaşkan Fatih Pulat da, arsa ile ilgili sorunları anlatıyor. Ancak sorunlar öylesine büyük değil. Lojistik depolama alanı satılırsa Bursaspor mali açıdan nefes alacak.

Mehmetçik'e destek seferi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 39 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük odası. Üyelerine verdiği hizmetin yanı sıra kurulduğu günden beri sosyal sorumluluk gö-revini en iyi yerine getiren kurumlardan biri. Eğitime yaptığı katkılar dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden 'Üstün Hizmet Madalyası bulunan BTSO, yardım kampanyalarında hep ön planda yer alıyor.
Kimi zaman Bursa markasını dünyaya duyuran Bursaspor'un yanında yer alırken, kimi zaman zulüm altında topraklarını terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanların kimi zaman Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için destek olmayı sürdürüyor.
Mehmetçik, bugünlerde Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütlerine karşı Afrin'de mücadelesini sürdürüyor. Zeytin Dalı harekatında kahramanlık destanı yazan hem Mehmetçik'e ve sınır bölgesindeki vatandaşlara moral vermek, hem de kamplarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacıyla BTSO yine anlamlı bir kampanyaya imza attı.
İçinde operasyonlarda görev alan Mehmetçik'e hediyelerin de yer aldığı 6 TIR, perşembe günü Kilis'e doğru yola çıkacak. 10 Mart Cumartesi günü de BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve oda üyeleri Yenişehir Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Kilis'e gidecekler.
Günübirlik ziyarette Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yer alacak.
Bursa'dan gelen yardım TIR'larının teslim töreninden sonra heyet, Mehmetçikleri birliklerinde ziyaret ederek moral verecekler. Heyet ayrıca Kilis'te esnafı dinleyerek destek olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.