Hava Durumu

Bu kampanya Bursa'yı uçuracak

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 08:19

Yenişehir Havalimanı, geçtiğimiz ay 18'inci yaşını doldurdu. 2001 yılından beri Bakanlar Kurulu Kararı ile uluslararası uçuşa açık ve hava hudut kapısı olma özelliği de bulunan havalimanı, yolcu taşımacılığının yanı sıra kargo bölümleri de bulunmasına rağmen bir türlü rantabl şekilde kullanılamadı.
Geçen ay hava limanını ziyaret eden ve mevcut seferlerde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını açıklayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanlığı yaptığı dönemden beri yeniden hayat bulması için çaba sarf ettiği Yenişehir Havalimanı için sosyal medya üzerinden 'Ben varım' sloganıyla kampanya başlattı.


'Bursa'ya açık çağrı' başlığıyla kamuoyuna seslenen Dr. Esgin, yaklaşık 20 yıl önce yapılan havaalanının tüm çabalara rağmen ne yazık ki yeterince kullanılmadığını vurgulayarak, Ankara, Trabzon, Erzurum, Muş ve Diyarbakır'a gerçekleştirilen uçuşların gün ve sefer sayılarının artırılması, yeni destinasyonlara uçuşların gerçekleştirilmesi için kent dinamikleri ve Bursalılarla birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi.
Siyaset kurumunun çok önemli bir yere sahip olduğunu, ancak siyasetin gerçek gücü ve etkinliği özellikle spesifik alanlarda sandığın da ötesinde kamuoyu ve halk desteği ile mümkün olabileceğinin altını çizen Dr. Esgin, 'Her şeyi yetkililer bilmez, yaşayan milletin görüş ve önerileri beklentilerin gerçekleşmesinde belirleyici olmalıdır. Şimdi, lütfen Bursa adına, Bursa havalimanının daha aktif kullanılması adına görüşlerinizi belirtin' dedi.
'Bursa adına, daha ulaşılabilir bir şehir olma adına elinizi taşın altına koymaya var mısınız?' çağrısı da yapılan paylaşımda gidilmesi istenen şehir ve ülkelerin yanı sıra beklentilerin de yazılması istendi.
Çağrı Bursa kamuoyundan beklenen karşılığı kısa sürede buldu. Sadece Facebook'taki paylaşım 24 saat içinde bine yakın kişi tarafından beğenilirken 200'ü aşkın yorum yapıldı. Ayrı tepkiler Twitter'da da benzer sayılarda gerçekleşti.
Yorum yapanlar, kampanyaya destek olarak Anadolu'nun birçok kentinin yanı sıra Balkan kentlerine de sefer düzenlenmesini istediler. En önemli desteklerden biri de TÜRSAB İkinci Başkanı Hasan Erdem'den geldi. Anadolu'nun nüfus açısından en küçük ilindeki havaalanları bile yurtiçi-yurtdışı uçuşlar yaparken, Türkiye'de nüfusta 4'üncü büyük, ihracatta 2'nci büyük şehri Bursa'nın bu anlamda geride kalmasının büyük bir eksiklik ve üzüntü verici bir olay olduğunu ifade eden Erdem, havaalanın adının Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesi, tarifeli yurtdışı seferlere açılmasını istedi. Erdem, bu konuda TÜRSAB olarak her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.
Dr. Esgin, sosyal medyadan başlattıkları kampanyanın ilgi görmesinin sevindirici olduğunu belirterek, hemşeri dernekleri, turizmciler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir platform oluşturulacağını söyledi. Burada gerçekleştirilecek istişareler sonucu oluşacak beklentileri dosya olarak hazırlayıp ilgililerin karşısına çıkacaklarını belirten Dr. Esgin, kampanyanın önümüzdeki günlerde tüm kente yayılacağını vurguladı.

OTOYOL, 29 EKİM 2019'DA AÇILACAK

Geçtiğimiz ay, İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 95'inin tamamlandığı açıklanmıştı.
İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 42 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 426 kilometre uzunluğundaki projenin 98 kilometre otoyol, 16 kilometre de bağlantı yolu yürütülen çalışmalar sonucu işletmeye açıldı.
Peki, İstanbul-Bursa-İzmir arasındaki otoyol ne zaman kesintisiz olarak ulaşıma açılacaktı?
Bu sorunun yanıtını AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir'i dün ziyaret eden Dr. Mustafa Esgin'den öğreniyoruz. Küçükbekir'den brifing alan ve otoyol inşaatında incelemelerde bulunan Dr. Esgin, 5 firma tarafından ayrı ayrı çalışma yürütülen otoyolun tamamlanmasının normal süresinin Mart 2020 olduğunu söyledi ve 'Açılış erken olacak. 29 Ekim 2019'da açmayı hedefliyoruz. Binlerce işçi gece gündüz çalışıyor. Karacabey bölümü en zorlu etaplardan biri çünkü zemin gevşek. Ancak tüm zorluklara rağmen otoyol erken açılacak' dedi.

CHP'DE YENİDEN GÖREV BÖLÜMÜ

Yerel seçimler öncesi en çok hareketliliğin yaşandığı siyasi parti CHP. Hafta sonu il yönetiminden yeni istifalar yaşanırken, bir yandan da aday adaylığı ile ilgili süreç de işliyor.
İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a örgütteki son durumu ve aday adaylarını sorduk.
Yönetimden 3 istifaya 9 üyenin daha eklenmesiyle toplam istifa sayısının 12'ye çıktığını belirten Akkuş, 'Arkadaşlarımız uyum içinde çalışamayacaklarını beyan ederek istifalarını verdiler. Hepsi CHP'li arkadaşlarımız ve olumsuz bir düşüncemiz söz konusu olamaz' dedi.
CHP, daha önceki istifalarla ilgili yedek üyelerden atama yaptı. Olağanüstü toplanan il yönetim kurulu görev bölümünü de gerçekleştirdi. CHP Bursa İl Sekreterliği'ne Mustafa Atalay, il başkan yardımcılıklarına Barış Öztürk, Gülver Deniz ve Müjgan Dorsan getirildi. Akkuş, bu işlemlerin tamamlanmasının ardından 19 Kasım Pazartesi günü 10 veya 11 başkan adayıyla basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.