Hava Durumu

Bu tablo Ankara'dan istediğini alır...

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 08:59

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Salı günü düzenlediği basın toplantısında Çevre ve Şehircilik ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Bursa'ya yapacağı yatırımları anlatırken, ajandasındaki yeni adresin Milli Savunma Bakanlığı olacağı sinyalini vermişti.
Bursa aslında yıllardan beri Bey Sarayı kalıntıları üzerine kurulan orduevi, Çekirge'de artık şehir içinde kalan ve atıl durumda bulunan iç tedarik bölge başkanlığı arazisi ve son yıllarda artık işlevini yitiren Yunuseli Havaalanı'nı kentin faydasına kullanmak için girişimlerde bulunuyor. En son Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunuseli ile ilgili projelerini sunmuş, o da bir toplantıda bunu kamuoyuna açıklamıştı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Başbakan Yardımcılığı döneminde, Genelkurmay Başkanlığı yapan Hulusi Akar ile yakın ilişkileri bulunuyordu. Birlikte Milli Güvenlik Kurulu'nda yer almış, seyahatlere katılmışlardı. Randevuyu Çavuşoğlu aldı. Bursa'dan Aktaş'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Ankara'da Çavuşoğlu ve AK Parti Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Refik Özen, Muhammet Müfit Aydın, Atilla Ödünç, Dr. Mustafa Esgin ve Ahmet Kılıç'la buluştu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bursa heyetini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte kabul etti. Başkan Aktaş, görüşmede Bakan Akar tarafından da ilgi ile dinlenen sunumunda talep edilen arazilerin nasıl değerlendirileceğini projeleriyle birlikte anlattı.
Bursa'yı tarihi ve kültürel geçmişi dolayısıyla çok önemsediğini belirten Bakan Akar, bürokratlarına talimat vererek, projelerin incelenmesini istedi. Bakanlıktan bir heyet 15 gün içinde Bursa'ya gelip incelemelerde bulunacak. Hazırlanacak raporlar doğrultusunda nihai karar verilecek.
Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Akar'ın kabulünden sonra Aktaş, Salman ve Kapıcıoğlu'nun Ankara'daki ikinci ziyareti ise İlbank Genel Müdürlüğü'ne oldu. Genel Müdür Yusuf Büyük'ü makamında ziyaret eden Bursa heyeti, başta ulaşım olmak üzere planlanan birçok projeyle ilgili görüşme yaptı.

'EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ'

Milli Savunma Bakanı Akar ile yapılan görüşmeyi değerlendiren Hakan Çavuşoğlu, en büyük güçlerinin birlik ve beraberlik olduğu vurgusu yaparak, 'Artık bunları daha çok göreceksiniz' dedi.
Ankara'dan Bursa'nın istediklerini elde etmek için milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatı ile topyekun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, bundaki amaçlarını şu sözlerle anlattı: ' Bursa'nın ihtiyaçlarını ve halkımızın beklentilerini karşılamak için konunun birinci derece muhataplarıyla görüşüp çözüm üretiyoruz. Başkan ve yöneticilerimiz bize ne gerektiğini ifade ederlerse güçbirliği sağlayarak Bursamıza kazanımlar sağlamak için elimizden geleni yapacağız'
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen de, Çavuşoğlu'nun girişimleriyle görüşmenin gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu tür görüntü vermenin Bursa'nın elini güçlendirdiğine dikkat çekti.
Yazının başlığında da belirttiğim gibi bu tablo gerçekten Ankara'dan istediğini alır. Aynı tabloyu Bursa'nın yıllardan beri beklediği hızlı tren konusunda Beştepe'de görmek istiyoruz. Buna muhalefet vekilleri de katılırsa Bursa'nın eli daha da güçlenecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın...

İKİ ÇAVUŞOĞLU ARASINDA...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hakan Çavuşoğlu aynı kabinede yer almışlardı. Soyadı benzerliği nedeniyle bakanlar gazeteciler tarafından dahi karıştırılmıştı. Hatta bir ajansın Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun haberini Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklaması şeklinde servis ettiğini bile hatırlıyorum.
Ankara gezisi sırasında Bursa heyeti TBMM'yi ziyaretinde Bakan Çavuşoğlu ile karşılaştı. İki Çavuşoğlu arasında fotoğraf çektiren Başkan Aktaş, Bakan Çavuşoğlu'ndan uluslar arası bir toplantının Bursa'da düzenlenmesini talep etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.