Hava Durumu

Bu ülkede 4 şey olmayacaksın; çocuk, kadın, ağaç ve sokak hayvanı...

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 09:14

Başlıkta yer alan sözler büyük yazar Yaşar Kemal'e ait.
Son günlerde yaşadığımız olaylara bakınca ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Yurdun dört bir yanında ormanlarımız yanıyor. Altın için binlerce ağaç kesiliyor... O yüzden ağaç olmak zor bu ülkede...
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun tespitlerine göre, 2019 yılının 7 ayında 275 kadın öldürüldü... Tecavüz, taciz, ayrımcılık ise cabası... O yüzden kadın olmak zor bu ülkede...
Çocuklarımızın da kadınlardan farkı yok... Onlarda her türlü istismara maruz kalmanın yanı sıra eğitime ve iyi bir geleceğe ulaşma şansları her geçen gün azalıyor. O yüzden çocuk olmak zor bu ülkede....
Sokakta can dostlarımız ise belki de en şanssız olanları, işkence, eziyet, barınaklarda ölüme terk edilme... Bir kap ve mamayı bile çok görüyoruz onlara. O yüzden sokak hayvanı olmak zor bu ülkede...

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından bıçaklanan Emine Bulut'un, hastanede hayatını kaybetmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü Türkiye'yi ayağa kaldırdı.
Sosyal mecralardan tepki paylaşımlarının sayısı milyonları aştı, politikacısından sanatçısına herkes tepkilerini dile getirdi.
Paylaşımları okurken, görüntüleri izlememek için uzun süre tereddüt ettim ama sonunda dayanamayıp açtım.
Tarif edilemez bir acı...
İşin özetini bir kullanıcının yazdıklarıyla en güzel şekilde anlatı- yordu:
İnsanlık, 'anne lütfen ölme sözüyle can çekişti'. Ben ölmek istemiyorum' sözüyle öldü.
Gerçekten artık yeter...
Toplum nasıl böyle bir hale geldi?
Hiçbir neden kadına şiddet için gerekçe olamaz...
Bana göre, bu toplumsal travma en az Suriye ve Doğu Akdeniz kadar önemli. Nasıl ki ülkenin birliği için topyekûn hareket edilmesi isteniyorsa kadına şiddet konusunda da TBMM acil toplanıp, tüm partiler çözüm yolu bulmak için strateji geliştirmeli ve ortak kararlar almalı. Bu sorunu ancak birlikte çözebiliriz...
Yarın, çok geç olabilir...

VEKİL DE İSYAN ETTİ: YAZIKLAR OLSUN BİZE...

Bu aslında tesadüf değil, yaşadığı kenti bilen ve onun için bir şeyler yapmak isteyenlerin senkronize düşünmesinden başka bir şey değil.
Önceki gün , 'Bursa'nın bir Acun'u yok mu?' başlıklı yazıyı kaleme aldıktan yaklaşık 6 saat sonra sosyal medyada AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'in '3 milyonluk şehirde daha 100 bin mesaja bile ulaşamadıysak yazıklar olsun bize' yazısını okudum.

O da, Bursa'nın sevdası ve simgesi Bursaspor'a desteğe ilgisiz kalınmasına içerlemiş ve gecenin ilerleyen saatlerinde düşüncelerini sosyal medyadan paylaşmış.
Kampanyada ulaşılan son rakamı söyleyeyim; her biri 16 liralık 24 bin SMS, banka hesabına yatırılan bağış ise 26 bin lira.
Vekili de isyan ettiren bu rakam gerçekten Bursa'ya yakışmıyor...

FESTİVAL, GEMLİK ŞARKISIYLA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Gemlik Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen gazeteci arkadaşımız Gürhan Çetinkaya, Sönmez Medya'yı ziyaret etti.
Sebebi ziyareti; 30 Ağustos'ta yapılacak Gemlik Zeytin Festivali'ne davet. Daha önce eylül ayında yapılan festival bu yıl bir hafta erkene alındı. Programı ise oldukça zengin. Kent Konseyi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile Gemlik Borsası'nın düzenlediği festivale ilçede faaliyet gösteren birçok firma da sponsor olarak destek veriyor.


30 Ağustos'ta Resul Dindar'ın zafer, 31 Ağustos'ta Ece Seçkin gençlik, Dünya Barış Günü olan 1 Eylül'de ise Ziynet Sali Barış konseri için Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sahne alacak. Uluslararası nitelikli festivalde konserlerin yanı sıra Gemlik zeytininin tanıtımına yönelik etkinlikler de yer alıyor.


Festivalin bu yılki sürprizi ise 'Gemlik'e gideceğim' şarkısı oldu. Festivalin ve Gemlik'in tanıtımında kullanılacak şarkının söz ve müziği Bülent Cedik'e ait. Ferhat Kahraman'ın söylediği şarkının klibi sosyal medyadan yayınlanınca şimdiden büyük ilgi gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.