Hava Durumu

Burkay, çıtayı yükseltti ama ser verip sır vermedi

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 08:11

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) genel kurulunun ardından başlayan seçim süreçleri nedeniyle Başkan İbrahim Burkay'la uzun soluklu bir görüşme imkanı bulamamıştık.
Kent Ormanı'nda Mutfak Akademi Projesi'nin uygulama alanı olarak da kurgulanan 1889 Bursa Double F Restoranı'nda gerçekleştirilen BTSO'nun geleneksel iftar programı buna olanak sağladı. Öncelikle BTSO yine kalitesini ortaya koyarak Bursa'ya güzel bir mekan kazandırmış. Üstelik eğitimle bağlantılı olunca daha bir anlamlı hale gelmiş. Tüm personel Mutfak Akademisi Projesi'nde eğitim görenlerden oluşuyor.

Burkay'ın BTSO ve projeleriyle ilgili açıklamalarını ekonomi sayfalarımızda bulacağınız için sohbette yer alan bazı konuları anlatmak istiyorum. Herkesin merak ettiği konu TEKNOSAB'la başlayalım. Bölgede yağmurlar azaldıktan sonra 2 haftadan beri 600 işçi ve 200'ün üzerindeki iş makinesi harıl harıl çalışıyor. Bir gram duraklama ve gerileme yok. Birinci bölge olarak adlandırılan kısmındaki 60-65 parsel yılsonuna doğru teslim edilecek. Toplam 170 parselin üçte birinde 2020 yılında tesisler yükselmeye başlayacak.
Burkay, Bursa'nın yatırım alanını TEKNOSAB'la sınırlı tutmuyor. Uzun süreden beri her platformda dillendirdiği Marmara Havzası mekansal planlaması daha büyük ölçekli ve büyük yatırımlar için daha kapsamlı bir proje. Burkay'a göre, TEKNOSAB'ın tamamı tahsis edilse bile yetmeyecek büyük ölçekli yatırımların işareti var. O yüzden rezerv alanlarının da dikkate alınması gerekiyor. Bunlar da mevcut ve üzerinde 6-7 aydan beri ciddi çalışma yapılıyor.
Israrla yatırımcıları soruyoruz ama ser verip sır vermiyor. Sadece şu sözlerle yetiniyor:
'Türkiye'de bir yatırım düşünülüyor mu? Evet düşünülüyor. Bu iş için uğraşanlar var mı? Evet var. İki büyük grup var. Bununla ilgili çok çalışıyoruz'
Bu tür yatırımlarda gizlilik önemli. Yerli otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş'ı ketumluk konusunda örnek gösteren Burkay, marka ve yer konularının gündemde yer almasının yatırımcıları kaçırdığına işaret ederek, bu nedenle büyük bir yatırımcının Türkiye tercihinden vazgeçtiğini de vurguladı.
Burkay'ın üstü kapalı anlattıklarına göre, önümüzdeki yıllarda Bursa'nın rotası yine sanayide olacak. Marmara Havzası Mekansal Planlaması gerçekleşirse bunun kalbinde Bursa yer alacak.

GEMLİK'TE BORÇ AFİŞİ ASILDI, TARTIŞMA BAŞLADI

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kampanya döneminden beri belediyenin borçlarını gündeme getirmiş ve ilçe halkının bilgilen-dirilmesi amacıyla borçların detaylarıyla açıklanacağını söylemişti.
Sertaslan, seçim kazanan birçok CHP'li belediye başkanı gibi aynı yöntemi seçerek, Ahmet Dural Meydanı'nda bulunan AVM'nin ön cephesine dün belediye borçlarının yazıldığı afişi astı.
Afişte yer alan bilgilere göre, belediyenin toplam borcu 101 milyonu aşıyor. Tartışmaya neden olan en büyük meblağ ise 74 milyon 352 bin 85 liralık sosyal konutlar ve taahhüt borçları kalemi.
Afişin asılmasının ardından Sertaslan'ın açıklaması geldi. Gemliklilerin vergileriyle ayakta tuttuğu belediyenin şu anda ne durumda olduğunu bilmeye hakları bulunduğunu ifade eden Sertaslan, şeffaf belediyecilik anlayışının görev süresi boyunca devam edeceği mesajını verdi. Sertaslan, göreve başladığında kasada bulunan bir milyon lira civarındaki paranın ise belediye şirketi olan Gemtaş'ın maaş ödemesine gittiğini sözlerine ekledi.

YILMAZ'DAN YANIT: KAMUOYU YANILTILIYOR

Afiş ve bununla ilgili paylaşımlara eski başkan Refik Yılmaz'dan sosyal medya aracılığıyla yanıt geldi. Gemlik halkının yalan yanlış bilgilerle kandırıldığını savunan Yılmaz'a göre, yeni yönetim belediyenin yapmış olduğu devasa yatırımları göz ardı ederek algı oluşturmaya çalışıyor.
Gemlik Belediyesi'nin Cihatlı'da yaptırdığı konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Yılmaz, dairelerin satışından borçların düşülmesi halinde 60 milyon lira gelir elde edileceğini ileri sürdü. Yılmaz, belediyenin iyi yönetilmesi halinde devam edilen yatırımların aksatılmadan tamamlanabileceğini ve yeni yatırımların çok rahat gerçekleştirilebileceğini savundu.
Konut satışından elde edilecek gelirden hiç bahsetmeyip, sadece inşa sürecindeki borçların paylaşılarak olumsuz algı yaratmanın iyi niyetten uzak bir davranış olduğunu da dile getiren Yılmaz, yaptığı hizmetlerin 'çamur at izi kalsın' anlayışıyla gölgelenmek istendiğini iddia etti. Öyle görünüyor ki Gemlik'te önümüzdeki aylar Cihatlı projesi ve belediyenin borç tartışmasıyla geçecek. Kimin haklı kimin haksız olduğuna ise Gemlikliler karar verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.