Hava Durumu

Bursa Airport kanatlandı

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 08:25

Gaziantep'e direkt seferler başladığında, etkisinin suya atılan bir taş misali dalga dalga yayılacağını yazmıştım.
Türkiye'deki hava taşımacılığının nisan ayı verileri bu tespitin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Gaziantep'e haftada 3 gün yapılan seferler yolcu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurduğu Lojistik A.Ş aracılığıyla kargo seferlerinin başlaması deyim yerindeyse Yenişehir Havalimanı , namı diğer Bursa Airport'u adeta kanatlandırdı.
Rakamları Yenişehir Havalimanı'nı yakından izleyen Cengiz Duman gönderdi. Yolcu taşımacılığında mart ayında yüzde 4'lük gerileme görülen Yenişehir Havalimanı'nda nisan ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 2'lik artış yaşandı. Geçen yıl aynı dönemde taşınan yolcu sayısı 75 bin 453 kişiden 77 bin 258 kişiye yükseldi. Haftada 3 gün yapılan Gaziantep seferlerindeki doluluk oranı ise yüzde 90'a ulaştı. Yeni başlamasına rağmen kargo taşımacılığı ise yüzde bir arttı. Bayram ve yaz tatiliyle birlikte Yenişehir'in atağa geçmesi bekleniyor.
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı için milletvekili seçilir seçilmez 'Ben varım' kampanyası düzenleyerek, başlattığı seferberliğin meyvelerinin alındığı bu verilerle ortaya çıkıyor.


Dr. Esgin'e yeni destinasyonları sorduk.
Bursa'nın artık havaalanı olduğunu kabullendiğini vurgulayan Dr. Esgin'e göre, Bursa Airport, hem yolcu hem de kargo taşımacılığında İstanbul'un alternatifi haline geldi.
Yeni hedef elbette ki Adana, Samsun, Sivas, Kayseri, Malatya, Ağrı, Adıyaman ve Elazığ'a direkt seferlerin başlaması. Ancak, Anadolujet'in uçak sayısının yetersizliği nedeniyle bu talep karşılanamayınca Dr. Esgin, bu kez haftada 2 gün olan Muş ve Diyarbakır uçuşlarını 3'e, Haftada 3 gün olan Erzurum, Gaziantep ve Trabzon uçuşlarını ise 4'e çıkarılmasını istiyor.
İşin özü şu; Bursa'nın artık seferleri olan bir Havaalanı var... Üstelik kimilerinin iddia ettiği gibi öyle çok uzak da değil. Düşünsenize Yeni İstanbul havaalanı Burulaş fiyatıyla 70, Sabiha Gökçen ise 40 lira. Oysa çok daha kısa süre ve bu fiyatları onda birine yani 6 liraya Yenişehir'e belediye otobüsü ile ulaşım imkanı var.
Biraz da bizlerin Yenişehir'e sahip çıkması gerekiyor.

BTSO ULUDAĞ TESİSLERİ İÇİN GLOBAL PARTNER

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın en önemli projelerinden biri de Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin (UYEM) Bursa'ya kazandırılması.
Kirazlıyayla'daki tarihi sanatoryum binası Mimar Hasan Sözüneri tarafından yeniden projelendirildi. Hem tarihi doku korundu, hem de modern bir eğitim tesisi inşasına başlandı. Mimari projesinin yanı sıra benzeri eğitim hizmeti veren Fransa'daki İnsead ve İngiltere'deki Wilton Park modelleri incelendi. Bu iki eğitim kurumunun özelliği ise işletme eğitimi ve araştırmaları konusunda dünya çapında üne sahip olmaları.
BTSO'da bu kurgu ile planladığı UYEM'i gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen iş dünyası temsilcilerine hizmet sunan bir merkez haline getirmek istiyor. Bu amaçla yurt dışı ve yurtiçinden birçok aralarında Harvard Business School, İnsead, Babson, Berkeley, Boğaziçi, Koç ve Sabancı üniversiteleriyle partnerlik görüşmeleri yapıldı.


BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, yapılan görüşmelerin tamamlanarak global bir partnerle anlaşma sağlandığını açıkladı. Kurumun adının yapılacak anlaşma töreni ile açıklanacağını belirten Şener, tesisin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacağını da müjdeledi.

GÖKMEN UZAY VE HAVACILIK MERKEZİ GÜN SAYIYOR

BTSO'nun 16 makro projesinden biri olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği, Bursa Büyükşehir Belediye'nin işbirliği ile yapımı devam eden Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) de gün sayıyor.
Yapım aşamasında talihsiz bir yangının yaşandığı GUHEM, Türkiye'nin ilk uzay temalı merkezi olacak. 200 milyon liraya mal olması beklenen merkeze TÜBİTAK da 80 milyon liranın üzerinde katkı sağlıyor.


Merkezde kullanılacak 154 interaktif eğitim düzeneği, havacılık eğitim simülatörleri, uzay inovasyon merkezi, dikey rüzgar tünellerinin kurulması çalışmaları devam ediyor. BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, GUHEM'in de ekim ayı başında tamamlanacağını söyledi. Bu arada, GUHEM'in de işletmesi için BTSO ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak bir şirket kurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.