Hava Durumu

Bursa aşığı Kievli gol kraliçesi

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2018 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 07:41

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi 2017-2018 sezonunun en skorer ismi Osmangazili hentbolcu Anna Kozaieva oldu. Sezon boyunca 24 haftada 238 gol atarak süper lige damgasını vuran Ukraynalı hentbolcu tam bir Bursa âşığı.

Kariyerinin en parlak günlerini Bursa'da yaşayan Anna Kozaieva, izlediği diziler ve şarkılar sayesinde Türkçeyi de öğrenmiş. İstanbullu Gelin ile Kara Sevda dizilerini kaçırmayan Anna'nın hedefi önümüzdeki sezon 300 gol atmak.

Belediyelerin spor faaliyetlerine önem vermesi sayesinde futbol dışındaki branşlar ve özellikle salon sporlarında Bursa'nın adı başarılı listelerinin üst sıralarında yer almaya devam ediyor.
Gençlerin spora özendirilmesi amacıyla kurulan takımların yanı sıra altyapılar sayesinde de birçok başarılı yıldız yetişiyor.
Bu kulüplerden biri de Osmangazi Belediyespor. Birçok amatör branşta başarı elde eden kulüp Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde gol kraliçesi çıkardı. Kadrosunda sadece üç yabancı sporcu oynatan Osmangazi Belediyespor Hentbol takımı bu sezon Adana Şakirpaşa'dan Anna Kozaieva'yı transfer etti. . Takıma kısa sürede adapte olan Anna, maç başına 10 gol ortalamasıyla lige adını altın harflerle yazdırdı. Anna'nın başarısında Karadağlı arkadaşı Marija Kaluderovic ve Boşnak oyuncu Isıc Armina'nın da katkısı var.
Ukrayna'nın Kiev kentinde dünyaya gelen 23 yaşındaki Anna Kozaieva genç yaşına birçok başarı sığdırmış bir sporcu. Hentbola ise 7 yaşında öğretmenlerinin önerisi üzerine başlamış. Tam bir hentbol fanatiği olan babasının da desteğiyle spor lisesinde de başarılı olan Anna, 16 yaşında Sparta Kiev takımının yıldız oyuncusu haline gelmiş. 4 yıl Sparta Kiev'de oynamış ve Ukrayna Milli Takımı'nda da başarılara imza atmış.
Burada bir sezonda attığı gol ise Türkiye'den fazla. Bir sezonda tam 260 gol atmayı başarmış. Türkiye'de kalırsa hedefi 300 gol...
Ukrayna'daki antrenörünün Adana'da çalıştırdığı takıma daveti üzerine Türkiye'ye gelen Anna, bu kentteki bir yıllık sporculuğunun ardından kısa sürede âşık olduğunu söylediği Bursa'ya gelmiş.
Tam bir kolej takımı özelliği taşıyan ve yaş ortalaması 20 olan hentbol takımında, Boşnak çalıştırıcı Masic Nedead'ın oyun düzeni de Anna'nın bu başarısında etkili olmuş.
Bir yıllık süre içinde Uludağ'dan Mudanya'ya kadar birçok yeri gezen ve Bursa'yı tam bir Avrupa kenti olarak nitelendiren Anna, sözleşmesini yenile-yerek önümüzdeki yıl da Bursa'da kalmayı istiyor.
Çok kısa sürede Türkçe konuşmayı öğrenen Anna, bunu Türk dizilerine borçlu olduğunu söylüyor. Türkçenin çok zor bir dil olduğunu kaydeden Anna, Bursa'da çekilen İstanbullu Gelin ile Kara Sevda dizilerinin hiçbir bölümünü kaçırmıyor.
İlk dinlediğinde yadırgadığını söylediği Türkçe müziğe kısa sürede kulağının alıştığını anlatan Anna'nın bugünlerde dinlediği en popüler parça ise Akın'ın seni çok seviyorum adlı şarkısı. Adana kebabı yerine Bursa mutfağını sevdiğini de söyleyen Anna Kozieva ile hem hentbolu hem de Bursa'yı konuştuk. Sohbetimize katılan Osmangazi Belediyespor As Başkanı Cihat Yusufoğlu ve Genel Sekreter Erkan Albayrak da Anna'ya övgüler yağdırarak, anlaşırlarsa takımda kalmasını istediklerini ifade ettiler.

Adana'dan sonra Bursa'yı nasıl buldun?

Adana, bana çok garip gelmişti. Bursa çok iyi şehir. İnsanlar çok cana yakın ve Avrupa gibi. Bursa'yı çok sevdim İstanbul'a İzmir'e çok yakın ve deniz hemen yanı başınızda.

Türk yemeklerine alışabildin mi?

Adana'da kebap, Bursa'da tavuk yiyorum. Bursa'nın yemeklerini daha çok sevdim.

Yeni sezonda Bursa'da mısın?

Görüşmelerimiz devam ediyor. Anlaşırsak kalmak isterim. Şehir iyi burada yaşamak isterim. Ancak, ben burada kazandığım parayı Ukrayna'daki aileme gönderiyorum. Bir yandan da üniversiteyi bitirmeye çalışıyorum. Ön görüşmeyi yaptık. Umarım anlaşırız. Bursa'da kalmak istiyorum.

Spor hayatı bitince Ukrayna'ya mı döneceksin?

Ben ülkemi çok seviyorum ama geçim sıkıntısı var. Önümüzdeki günler ne gösterir bilemem Avrupa ülkelerinde de spor hayatına devam edebilirim. Ancak öncelikli tercihim Bursa.

Türkçeyi nasıl öğrendin?

Arkadaşlarımla konuşarak ve Türk dizilerini izle-yerek öğrendim. İstanbullu Gelin ve Kara Sevda dizilerini izliyorum. Akın'ın seni çok seviyorum şarkısını beğeniyorum. İlk kez Türkçe şarkı duyduğum zaman bu ne dedim. Sonra yavaş yavaş öğrendim. Türkçe zor bir dil.

Türk arkadaşların var mı?

Arkadaşlarım var. Çok iyi anlaşıyorum. Ukrayna'da da Türk arkadaşlarım vardı.

Başarını neye borçlusun?

Önceki yıllarda Ukrayna'da attığım 260 gol ile seçildiğim en skorer isim unvanına, bu yıl bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bana yardımcı olan takım arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha iyi bir dereceyle aynı gururu yaşamak istiyorum. Başarımda çok çalışma ve uyumlu bir ortamın katkısı büyük. Sürekli antrenman yapıyoruz. Antrenman bittikten sonra 3 kişi özel antrenmana çıkıp gol çalışması yapıyorum. Hocam eksiklerimizi söylüyor. Ona göre çalışmaları artırıyorum. Beslenmeme çok dikkat ediyorum. Düzenli bir hayatım var. Kulübün kira-ladığı spor evinde kalıyoruz.

Hentbola nasıl başladınız ve özel eğitim aldınız mı?

İlkokulda öğretmenlerimin teşviki ile hentbola başladım. Daha sonra spor lisesinde de devam ettirdim. Okul takımlarındaki başarım üzerine Sparta Kiev takımına davet edildim. Buradan Ukrayna Milli Takımı'na kadar yükseldim. Spor okulunun ardından üniversite eğitimine da başladım. Halen okulum devam ediyor. Kiev'de oynarken hocam Adana'ya gitmişti. Bir gün Facebook'tan transfer teklifi yaparak Adana'ya davet etti. Geldim ilk sezon adaptasyon süreci olarak geçti. Bursa'ya geldikten sonra başarılı oldum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.