Hava Durumu

Bursa'da 2 adaylı 'gizemli' seçim yarışı

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 08:20

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in siyasi hayatımıza kazandırdığı güzel bir tanımlama var:
'Seçim sathı maili'...
Sathı maili günümüz Türkçesi'ne çevirirsek, tam karşılığı eğik düzlem. Yerel seçimlerle ilgili tam bu aşamadayız. Adaylıkları açıklananlar, başvurup heyecanla sonucu bekleyen aday adayları.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu konuda şanslı olanlardan. Adaylık konusu sürüncemede kalmadı. Bu yüzden seçim çalışmalarına erken başladı.
Dün Sönmez Medya'yı ziyaret eden Aktaş, 13,5 aylık görev süresinde yaptıklarını ve önümüzdeki döneme ilişkin projelerinin ipuçlarını verdi.
Aktaş, seçim stratejisi için AK Parti'nin ilçe adaylarının açıklanmasını bekliyor. Ona göre 15 Ocak'tan sonra durum netleşir. Ardından 'Bursa Tasavvuru'nda açıkladığı ana tema doğrultusunda projeler ortaya çıkacak. Bunun için ilçe adayları ile birlikte 2 günlük bir kamp planlanıyor. Kampta diğer adayların da görüşleri doğrultusunda ortaya bir seçim stratejisi çıkacak. Şehir Tasavvuru'nun hazırlanması için kurulan ve 8 aylık çalışma yapan ekipteki uzman sayısı da 20'ye çıkarılacak ve kampanya döneminde tüm Bursa tekrar taranacak. Tabii en önemli konu, aslan payı ulaşıma ayrılacak. Aktaş, son aylarda özellikle bu konunun altını önemle çizerek, Bursa'nın ulaşım sorununun iki yıl içinde çözüleceğini dile getiriyor.
Aktaş'a göre, Cumhur ve Millet ittifakları nedeniyle bu seçim farklı ve gizemli olacak. Belki de uzun yıllar sonra 2 adaylı bir seçim yaşanacak.
Aktaş'a rakibi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i de soruyoruz.
Başka bir partinin adayı hakkında konuşmaktan yana olmadığını söyleyen Aktaş yanıt veriyor:
'Göreve başladığımdan beri bir tarz ortaya koydum. Kavga gürültü etmeden çok medenice görüşebildiğimiz Sayın Bozbey'e sorabilirsiniz. Gece 12'de birde beni telefonla aradığı oldu. 'Başkanım şu para yatmadı. Yarın maaşları dağıtacağım' taleplerini dile getirdi. Rahat rahat görüşürüm. Medeni ölçüler içinde bu yarış yapılacaktır. İyi oynayan kazansın'

ÖNCELİK ŞEHİR HASTANESİ VE GÖRÜKLE HATTI

Acemler'deki trafik Aktaş'a göre acil sorunlardan biri. Stadyum, hastane ve yakın doğu çevre yolu bağlantısı buluşma noktası. Aktaş, kesin ifade kullanarak, 'Acemler'i çözeceğim' açıklamasını da yaptı.
Şehir Hastanesi'nin açılışının erkene çekildiğini hatırlatarak sorduk, o da yanıtını verdi:
'İlk etabı buradan ilan ediyorum. Bursaray'ın Şehir Hastanesi'ne, üniversite hattının da Görükle'ye uzatılması önceliğimiz olacak. Bunlardan biri 5,5, diğeri 2,7 kilometre. İhale hazırlığı devam ediyor'
Aktaş, ' Şu an bir hastane yapılıyor. Ne yolu var, ortada ne bir şey var. Onları da çalışıyoruz. İlave özel otobüs planlamaları da yürüyor' dedi.
T2 yani Kent Meydanı- Terminal hattı ile ilgili de planlama yapılıyor. Kent Meydanı'nda entegrasyon için 1,2 kilometrelik bölüm var. Bunun maliyeti de 110-120 milyon lira civarında. Hazırlıkları da devam ediyor. Ancak bu çalışmalar hattın seferlere başlamasını uzatacak.

ALTINTAŞ DEPREMİNİ BİR HAFTA ÖNCE ÖĞRENDİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın salı günü yapılacak CHP Parti Meclisi toplantısında, isminin aday olarak açıklanmasından tereddüdü yok. O yüzden seçim hazırlıklarına başlamış bile.
Baia Hotel'de yapılan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Türkyılmaz, 5 yıllık başkanlık dönemi boyunca yaptığı projeleri ve önümüzdeki dönemdeki stratejisini anlattı.
Yıldıztepe ve Tirilye Taşmektep projeleri, Türkyılmaz'ın birinci döneminde imza attığı önemli çalışmalar. Yıldıztepe'nin temeli önümüzdeki günlerde atılacak.
Türkyılmaz'a projelerini yürütürken karşılaştıkları zorlukları sorduk, yanıtı hazırdı: Hak verilmez alınır.
Büyükşehir ve kamuyla bağlantılı işlerde karşılaştıkları engelleri yargıya başvurarak çözdüklerini belirten Türkyılmaz, buna en son örnek olarak da Atatürk Parkı ikinci etabını gösterdi.
Mudanya, Kuzey Anadolu Fayı'nın orta kolu üzerinde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Altıntaş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Mudanya Belediyesi'nin Altıntaş, Tirilye, Mirzaoba, Mesudiye'de kurduğu deprem istasyonları bu depremi bir hafta önceden haber verdi. Belediyede durumu AFAD'a bildirdi. Ancak küçük ölçekli olduğu için vatandaşa bildirim yapılmadı.
Türkyılmaz,birileri tarafından 'zamazingo' olarak nitelendirilen bu cihazların önemli olduğunu vurgulayarak, başta Gemlik olmak üzere diğer ilçelerde de kurulması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.