Hava Durumu

Bursa'daki 'İnce' ateş Nilüfer'de yakıldı

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 07:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gel bakalım Muharrem' sözleriyle başlayan sürecin buraya evrileceğini siyaset okumasını bilen herkes biliyordu.
24 Haziran akşamı sonuçların üç aşağı beş yukarı belli olmasının ardından İnce için 'bu saatten sonra CHP'nin doğal lideri' yorumları yapılmaya başlandı.
Kampanya döneminde alanları doldurup, İnce'ye teveccüh gösterenlerin 'depresyon'dan çıkmasını yine Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası yaptığı kurultay açıklaması sağladı.
Kılıçdaroğlu, özel yemeğin bağlamından koparılmasını siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirse de İnce, çıkacağı uzun yolculuğun ilk durağı olan Erzurum'da CHP'nin kurultaya gitmesi çağrısını yineledi. Erzurum'dan da 9 Eylül'de İzmir'den başlatacağı 'Türkiye'yi gençlerle yönetelim' kampanyasını açıkladı.
'Kılıçlar çekildi', 'Köprüler atıldı' gibi gazetecilik deyimleriyle değerlendirmeler yapılırken, muhtemel bir kurultay öncesi saflar da belirlenmeye başlandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ardından CHP teşkilatlarından ilk destek ateşi Nilüfer'de yakıldı.
İnce'nin Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı mitingindeki coşkuda Nilüfer teşkilatının katkısı yadsınamaz düzeydeydi. Ateşin Nilüfer'den yakılması da bunun doğal sonucu.
CHP Nilüfer İlçe Başkanı M. Turan Tansal, dün Belediye Meclis üyeleri Rahşan Duygu Tursun, Turgay Erdem, Adil Kayaoğlu, Şemsi Oğuz, Atakan Çorbacı, Muhammet Aydın, Lütfi Günenç, Kemal İlgin, Aysel Okumuş ve Naci Kale ile kurultay delegelerini alarak, İnce'ye destek açıklamasını yaptı.
Umudun çoğalması, iktidar odaklı hedeflerin hayata geçirilmesi büyük kitlesel dalganın iktidara yürümesinin ancak değişimler ve olağanüstü kurultayla mümkün olabileceğini işaret eden Tansal, Muharrem İnce'nin bu beklentilere karşılık vereceği ve iktidara yürüyüşe katkı sağlayacağını söyledi.
Tansal'a göre, Kılıçdaroğlu, delegenin imzalı çağrısı aşamasına gelinmeden kurultayı toplamalı ve süreci bu şekilde yönetmeli.

Bozbey ve Akkuş'un bilgisi var mı?

Tansal'ın basın toplantısında yer alan Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı. Diğer meclis üyelerinden bazıları encümen toplantısı saatinde Tansal'ın yanında yer almayı tercih etmişler.
Peki, ekibi, hatta yardımcısı toplantıda yer alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in bu gelişme konusundaki tavrı ne, onunla görüşüldü mü?
Merak edilen soru elbette ki basın toplantısında yöneltildi.
Bozbey ile dün akşam grup toplantısında birlikte olduklarını açıklayan Tansal, 'Bozbey, bu konularda çok fazla taraf olmuyor. Belediye başkanı. Doğrusu da bu. Kararımıza saygı duyduğunu söyledi. Kendisinin direkt olarak bu işin içinde olması bizce de doğru değil. Kendisi öyle veya böyle bir yorumda bulunmadı. Saygı duyduğunu söyledi' dedi.
Ya il başkanı Hüseyin Akkuş?
Tansal, İl başkanı ile sabah kahvaltıda birlikte olduklarını vurgulayarak, 'CHP olarak hiyerarşik düzeni hiç bozmayız. Bu konuyla ilgili görüşlerimi söyledim. O da saygı duyduğunu söyledi. Kendileri de yönetim kurulu ve kurultay delegeleriyle toplantı yapacak. Oradan çıkacak sonuçlara bakacağız' şeklinde konuştu.

Kültürpark'tan bir efsane geçti

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Türk Sanat Müziği'nin efsane sanatçısı Emel Sayın'ı dinlerken yaşadığım duygu selini kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Aynı duygulara yıllar önce 'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş'ı dinlerken kapılmıştım.
Emel Sayın'ın sahne hâkimiyeti, izleyici ile kurduğu sıcak ilişki, şarkıları yaşayarak seslendirmesi gibi özellikleri günümüz şarkıcılarında görmek mümkün değil. Bursalı izleyiciler de konser sonunda hakkını vererek, Sayın'ı dakikalarca ayakta alkışladılar.
Tüm bu anlattıklarımı bu yıl 57'ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali'ne borçluyuz. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın organizasyonu umarım kalitesinden ödün vermeden daha uzun yıllar sürer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.