Hava Durumu

Bursa'dan moral verdi: Yüzde 14-15 bandındayız

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2020 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2020 08:56

İYİ Parti'de son aylarda yaşanan gelişmeler Türkiye'de siyaset gündemini oluşturuyor. O yüzden Genel Başkan Meral Akşener'in vereceği mesajlar dikkatle izleniyor.
Akşener, aslında 31 Ekim'de Bursa'ya gelecekti. İzmir depremi nedeniyle ertelenen geziyle ilgili duyuru yapılınca önceki gün İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nu aramış ve pandemi ile ilgili endişelerimi kendisine iletmiştim. Türkoğlu da, 4 bin kişilik salona 700 kişinin alınacağını ve pandemi ile ilgili tedbirlere dikkat edeceklerini söylemişti.

Önceki gün Podyum Park'taki toplantıya gitmeye kadar vermiştim. Ancak, Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan'ın uyarılarını dinleyince açıkçası cesaret edemedim ve sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla programı izledim. Sönmez Medya adına programı izleyen muhabirimizle de konuşunca isabetli bir karar verdiğime inandım.
İYİ Parti'nin kurulduğu günlerde ve halen kullandığı bir slogan var; cesurlar hareketi.
Dünkü yoğunluğu görünce diğer zorluklar bir yana koronavirüse karşı da cesur olduklarını gördük!
Ama korona öyle bir bela ki cesaret tanımıyor. Umarım katılanlar aşırı yoğunluk yüzünden koronavirüse yakalanmazlar.
Program ve Akşener'in konuşmasına gelince;
Akşener, Bursa konuşmaları oldukça coşkulu yapıyor ve her zaman Bursa öğretmen okulu mezunu olduğunu vurguluyor.
Dün de oldukça coşkulu ve partililerine moral veren bir konuşma yapan Akşener'i CHP İl Başkan Yardımcısı Turgut Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey de izledi.
Konuşmasına yaşananların unutulmamasını isteyerek başlayan Akşener, partisinin kurulduğu günlere dönerek, şu mesajı verdi:
'İnsan unutmakla malul ama hatırla diyor. Kötülüğü unut iyiyi hatırla diyor ama kışın ayazını nasıl sana yedirdiklerini ise hiç unutma hep hatırla. Bu salonlara giremez konuşma yapamazdık. Avizeler şıkır şıkır yanmaz elektrikler kesilirdi. Sonra o yolculuk devam etti iyi ve cesur insanlar bir araya geldiler cep delik cepken delik para yok pul yok herkes rızkını bir araya topladı ve 81 ilde ve Türkiye'nin tüm ilçelerinde örgütlendik' 'Bu çok zorlu, çok zevkli ama çok da acı verici bir yolculuktu' diyen Akşener, 'Siyaset tarihinde belki, Türkiye'ye dair söylemiyorum bunu,dünyada imece usulü, 6 ayda bir siyasi partiyi kurumsallaştırmış, kurmuş ve seçime girecek hale getirmiş tek siyasi hareketiz, tek bu yolculuğu başarmış insanlar topluluğuyuz. Onun için ben her birinize 'iyi ve cesur insanlar' ve bu harekete de 'cesurlar hareketi' diyorum' dedi.
Akşener, bundan sonra işlerinin daha kolay olduğunu vurgulayarak, yapılan anketlerde, yüzde 14-15 bandında ve önlerinin açık olduğu mesajını verdi.

'SEÇMEN BİZİ KOVALAR'

Sürekli teyakkuz halinde olmaya alıştıkları için başarının tadını çıkaramadıklarını, doyasıya bir kahkaha bile atamadıklarına işaret eden Akşener, bu alışkanlığı edinmenin önlerine çıkan engelleri aşma konusunda yarar sağladığını vurguladı. Akşener, ülkede yanlış giden milletin aleyhine olan durumları değiştirmek için partiyi kurduklarını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Partimizin kuruluş ilkelerinden bir milim geri adım atmamız mümkün değildir. Sandalyelerimiz, yeniden bir şey olalım uğruna, değiştirmeyi ilan ettiğimiz bu çarpık düzenin sahiplerinin karşısında ne kafa eğeriz, ne fikrimiz değişir ne de ayağımız titrer. İlkelerimizden geri adım atarsak seçmen bizi ayakkabısıyla evimize kadar kovalar'

Ocak ayından beri sahada olduklarını ve kutuplaşma yerine vatandaşın sorunlarını gündeme taşıdıklarına işaret eden Akşener, 'Bunların sonucu ne mi oldu? Damat gitti. Bunu sağlayan İYİ Parti'dir' dedi. 'Bir bakanın ayrılmasıyla dolar bir liraya yakın düştü. Ya toptan giderlerse ne olur' sorusunu soran ve yanıtını ekonomi kurmaylarından isteyen Akşener'e oturduğu yerden yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu 5 lira, Cihan Paçacı ise bir dolar bir Türk Lirası yanıtını verdi. Konuşmasında, Kirazlıyayla'daki direnişe dikkat çeken ve onların yanında olduklarını belirten Akşener, madenciliğe karşı olmadıklarını ancak ülke tabiatının peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Akşener, daha sonra il kongresi sonrası partiye katılan 2 bin 500 üyeye rozetlerini taktı.

ERMENİSTAN ZULMÜNE İNSAN HAKLARI MERCEĞİ

Ermenistan, 28 yıl işgal altında tuttuğu topraklar yetmezmiş gibi 27 Eylül'de Azerbaycan'a saldırılar düzenledi. Ancak, Azerbaycan, bu saldırılar üzerine başlattığı harekatta önemli bir başarıya imza attı.
Operasyon devam ederken de Ermenistan, savaşın bile bir ahlakı olmalı amacını taşıyan uluslar arası insancıl sözleşmeleri bir tarafa bırakarak, sivil yerleşim birimlerine saldırdı. Bu füze saldırıları sonucu evlerinde uyuyan bebekler bile katledildi. Ermenistan'ın yaptığı bu zulmü dünya kamuoyuna duyurmak ve bunların hesabının sorulması için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde, 13 Ekim'de 'Ermenistan'ın Azerbaycan'a Saldırması ile Başlayan Gerilim ve Çatışma Sürecinde Yaşanan Hak İhlalleri ve Türkiye'deki Ermeni Vatandaşların Durumu' Alt Komisyonu kuruldu.
Daha sonra Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan olmak üzere Ermeni vatandaşlarımızın temsilcileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren komisyon üyeleri dün Bakü'deydi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten oluşan heyet, dün Bakü'de Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev'le görüştü.
Başsavcı Aliyev, Ermenistan'ın 27 Eylül'den bugüne kadar gerçekleştirdiği saldırılarda yaşanan sivil can kayıpları ve hasarlar konusunda heyete bilgi verdi.
Çavuşoğlu da, Ermenistan'ın Lahey ve Cenevre sözleşmeleriyle yasaklanmış eylemler gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, 'Amacımız, insancıl hukukun ağır ihlallerini meydana getirenlerin cezalandırılması, böylelikle bundan sonraki süreçte bu tip ağır hak ihlallerinin işlenmesi bakımından caydırıcılık kazanması' dedi.
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, 5 günlük gezide, saldırıya uğrayan sivil can kayıplarının olduğu Gence, Berde ve Terter kentlerini de ziyaret edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.