Hava Durumu

Bursa dokunuşu: Bager'in artık piyanosu var

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2021 07:46

Osmangazi Belediyesi, geçen ekim ayının ilk haftasında Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bitlis, Van, Muş ve Bingöl'ü kapsayan 'Biz Anadolu'yuz Dostluk ve Kardeşlik' gezisi düzenlemişti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Muhammed Müfit Aydın, Refik Özen, Osman Mesten, Zafer Işık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bulunduğu heyeti taşıyan otobüs, Muş'tan ayrılırken birden anayoldan çıkarak köy yoluna saptı.

'Nereye gidiyoruz' diye sorarken otobüs durdu ve adının Nadaslık olduğunu öğrendiğimiz köyün sakinleri çevremizi kuşattı. Birkaç köy evini geçtikten sonra ağaçlar altında masa sandalyeler ve bir klavye dikkatimizi çekti.

Birkaç dakika sonra da onu yani müzikte kusursuzluk olarak bilinen absolut kulağa sahip Bager Çalışçı'yı gördük. Daha önce bir GSM operatörünün reklam filminden tanıdığımız Bager karşımızdaydı.

Vekillerle sohbetin ardından önce bize kendisi gibi görme yeteneği olmayan Aşık Veysel, ardından da Beethoven'dan iki eser çaldı. 'Gerçekten kusursuz çalıyor' Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu ile duygulanarak izledik.

Bizler, Bager'i hayranlıkla izlerken, Hakan Çavuşoğlu, belki de Bager'in önümüzdeki sanat hayatına yön verecek görüşmeyi gerçekleştiriyordu. Çavuşoğlu'nun açtığı telefonun karşı ucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

Görüşme sırasında Erdoğan'ın 'Bize piyano resitalini ne zaman yapacaksın?' sorusuna 'Şimdi' yanıtını veren Bager, 'Gesi Bağları' türküsünü çaldı.

Erdoğan'dan resital için Ankara daveti alan Bager'in en büyük hayali olan piyanosuna kavuşma hayali de bu görüşme sayesinde gerçekleşti.

Davet üzerine Başkent Millet Bahçesi'nde 16 Kasım'da düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde resital veren Bager'e Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından piyano hediye edildi. Önceki gün de Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, piyanoyu Çalışcı'nın evine teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü Çalışcı'ya, 'Bager, gözlerinden öpüyorum ve bu piyanodaki resitalini inşallah senden ayrıca dinlemek isterim. Bütün ailene selamlar' dedi.

Piyano hayali gerçekleşen Bager, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Sayın Cumhurbaşkanım beni bugün çok mutlu etti. Bana piyano gönderdi. Kendisiyle festivalde görüşmüştük. Ona çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum, ellerinden öpüyorum' diye konuştu. Bager Çalışcı, ' Piyanoyu ilk çaldığımda çok şaşırdım ve kendimi rüyada hissettim. Hayallerime kavuştum. Her tuşa dokunduğumda, her piyanonun başına oturduğumda Cumhurbaşkanımızı hatırlayacağım' sözleriyle teşekkür etti.

Önceki gün ajanslar tarafından Bager'e hediye edilen piyanonun teslimiyle ilgili haberlerde Hakan Çavuşoğlu'nun büyük katkısına vurgu yapılmadı ama biz Bursa dokunuşuyla Bager'in hayalinin gerçekleştiğini biliyoruz...

Konuyu telefonla görüştüğümüz Denizli'de eğitim programı için bulunan Hakan Çavuşoğlu, Bager'in bundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanatları altında olduğuna dikkat çekerek. 'Cumhurbaşkanımızın Bager'in yeteneğine çok güveniyor. Bundan sonraki eğitimi ve sanat hayatında da destekleri devam edecektir' dedi.

Bu katkı için Muşilder'in de Bager'i Bursa'ya davet ederek konser vermesi için organizasyon yapması gerektiğini düşünüyorum...

Yolun açık olsun Bager...

MİLLET KÜTÜPHANESİ'NDE BURSA ZİRVESİ

TBMM'deki bütçe maratonu önceki gün sona erdi. Bütçe görüşmeleri nedeniyle Bursa'ya gelme imkanı bulamayan AK Parti Milletvekilleri, Ankara Beştepe'deki Millet Kütüphanesi'nde bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Muhammet Müfit Aydın, Atilla Ödünç, Vildan Yılmaz Gürel, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Ahmet Kılıç ve Osman Mesten'in katıldığı Bursa zirvesinde, ülke gündemi, teşkilat ve kentteki yatırımlar konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda, Bursa'daki genel durumun gözden geçirildiğini ve istişarede bulunduklarını ifade eden Hakan Çavuşoğlu, 'Hızlı tren konusu bizim için çok önemli. Finansmanıyla ilgili sorunun çözülmesinin rahatlığı içindeyiz. Ulaştırma ve Altyapı bakanımız önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelecek. Konu hakkında kamuoyuna daha detaylı bilgi verme imkanımız olacak. Bursa için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz' dedi.

BURSA'NIN ŞAİR VEKİLİ MESTEN...

AK Parti Bursa Milletvekilli Osman Mesten ile geçen ay Güneydoğu gezisinde tanışmış ve otobüsle yaptığımız seyahat sırasında uzun uzun sohbet imkanı bulmuştuk.

Hukukçu olan Mesten'in edebiyat ve felsefe konusunda da geniş bir bilgi birikimine sahip olduğunu görme fırsatım olmuştu. Mesten'in şiir yazdığını ise bilmiyordum. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı Pandomim adlı şiirinde bu konuda da yetenekli olduğunu gösterdi. Şiirini kendisi seslendiren Mesten, önümüzdeki günlerde kitap çıkarmayı planladığını söyledi.

Bu güzel şiiri sizlerle de paylaşayım:

PANDOMİM

Nun hikayesine bir mim koydum

Aah çekmek için iki elif gerek

Bir de Âsaf Hâlet'ten ödünç gözüyaşlı he

-Ki dağlar yerinden oynasın-

Elife varmak için iki elif gerek

Bakmayın kıvranıp durduklarına; aşktandır

Biri nun, biri mim

Nun tegannidir, mim sükûn

Dinle ve kararında dur

Aşk hem mimdir, hem nun

Olan da olmuştur, olacak olan da

"Kün fe yekûn"

Ve kurumuştur kalem

"Nûn...

Ve-l kalem-i ve mâ yesturûn"

Hayat bir oyunsa, ki öyledir, Dünya bir sahnedir Felek'tir perdeyi açıp kapatan Ha aktörsün, ha figüran Senaryo; Nun hikayesi Oyun, pandomim'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.