Hava Durumu

Bursa için küçük Yenişehir için büyük adım

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2025 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2025 08:08

Bir şehri şehir yapan yalnızca tarihi ya da sanayisi değil, aynı zamanda o kentin dünyaya nasıl bağlandığıdır.

Kısacası ulaşım, bir medeniyet ve ulusarası arenada varlığınızın bir göstergesi.

Bursa maalesef demiryolu ve hava ulaşımında, bir türlü hak ettiği yere ulaşamayan şanssız şehirlerden biri. Sanayi devi bir kentin hâlâ havayolu ulaşımı konusunda bu konuda gösterilen çabalara rağmen bir türlü istediği hedefe kanatlanamıyor.

Bunun elbette ki en önemli nedenlerinden biri sefer yoğunluğu ve destinasyon sayısının azlığı. Böyle büyük sorunların yanı sıra çok da büyük görünmese de aslında Yenişehir Havalimanı’nın kent merkezine uzak olduğu algısı var. Bunun da sebebi kent merkezi ile Bursa arasındaki ulaşımın kolay ve konforlu olmaması gösterilebilir.

Mevcut imkanlarla Bursa’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım daha kolay. Bu kolaylık sayesinde ayda bir milyon yolcu Bursa’dan Sabiha Gökçen’e taşınıyor.

Bir yere ulaşım konusundaki zorluklar konuşulunca Roma’nın en büyük düşmanlarından biri olan Kartacalı Hannibal’ın Filler ile Alpler'i geçmenin imkânsız olduğunu söyleyen komutanlara cevabı gelir;

‘Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız’

Yenişehir Havalimanı’nın daha aktif kullanımı konusunda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Ulaşım Komisyonu Üyesi Cengiz Duman, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 27’inci Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ile birlikte en çok çaba gösteren isimlerden biri. Dr. Esgin, vekilliği döneminde bu konuda kampanyalar düzenledi, Ankara’da deyim yerindeyse çalmadık kapı bırakmadı. Genel Merkezdeki görevinden sonra da Bursa’nın hava ulaşımıyla ilgisini sürdürdü.

Önceki akşam Bursa için küçük ama Yenişehir Havalimanı için müjdeli haberi Cengiz Duman, sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl detaylarını yine sosyal medya hesabından paylaştı.

Yenişehir için bir yol bulunmuştu.

Havalimanı’na artık yol var hem de konforlu…

Dün itibarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BBBUS araçları Yenişehir Havalimanı’na seferlere başladı.

Bu gelişmenin etkini Cengiz Duman’a sorduk o da anlattı:

Hem de sadece Terminal’den değil; üniversitenin kalbi Görükle’den de…

Yani sadece iş insanı, gurbetçi değil; bu şehirde okuyan 80 bin öğrenci de artık havalimanına "nasıl giderim" diye düşünmeyecek.

Otobüs saati belli, koltuğu belli, bagajı rahat.

Üstelik biletler tıpkı Sabiha Gökçen seferlerinde olduğu gibi artık online.

Bursalı, Balıkesirli, Eskişehirli bile binebilecek.

“Şu saatte Yenişehir Havalimanı’na giden bir BBBUS var. Yerimi ayırayım.”

Bu gelişme öyle “birilerinin aklına geldi de hemen oldu” türünden değil.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan bir konu.

Öyle ki, Dr. Esgin’in başkanlığındaki “Bursa Havayolları Çalışma, İstişare ve Girişim Grubu”nun ilk gündem maddesi buydu.

Amaç neydi?

Bu şehirde havalimanı var ama sanki yokmuş gibi davranılmasın.

Gözümüzü her sabah Sabiha Gökçen tabelasına dikmeyelim.

Kendi havalimanımıza gidelim, oradan uçalım.

Ve uçmak demek, önce oraya ulaşmak demekti.

YOLCU VE SEFER SAYISININ ARTIŞI UMUT VERİYOR

Uçuşlar demişken…

Duman bu konuyu da en yakın takip edenlerden biri.

Yenişehir Havalimanı’nda bugün itibariyle iç hatlarda Muş, Erzurum, Trabzon, Diyarbakır uçuşları devam ediyor.

Almanya hattı ise oldukça canlı:

Düsseldorf başladı, Stuttgart da mayıs sonunda eklendi.

SunExpress’in seferleri haftada iki kez.

İstatistiklere bakalım biraz:

Geçtiğimiz Mayıs ayında dış hat yolcu sayısında yüzde 42 artış var.

İç hatlarda yüzde 13… Toplamda yüzde 18.

Ve henüz yılın ilk beş ayındayız.

Yani?

Yenişehir Havalimanı, 2025’te rekor yolcu sayısına koşuyor.

Bunun bir nedeni de bu yeni ulaşım düzenlemesi olacak, hiç kuşkunuz olmasın.

Ama her şey tozpembe mi? Hayır.

Daha geçen yıl Adana-Mersin bölgesine uçan SunExpress seferleri kaldırıldı.

Yani bir uçuş başlıyor ama ardından ilgi görmeyince sessizce sona eriyor.

İşte tam burada kente olan güven zedeleniyor.

“O uçuş da tutmaz, boşuna gitmeyelim” algısı başlıyor.

İşte bu algıyı kırmak için ulaşımı çözmek gerekiyordu.

BBBÜS seferleri bu yüzden kıymetli.

Şimdi sıra uçuşların istikrarlı şekilde sürmesinde.

Ve belki de bir gün… Balkanlar’a, Gaziantep’e, Rize’ye doğrudan Bursa’dan uçmakta.

Son bir not:

Bugün BBBUS araçlarıyla Sabiha Gökçen’e yılda 1 milyondan fazla yolcu taşınıyor.

Bu sayının sabit kalması değil, Yenişehir Havalimanı’nın da bu potansiyele yaklaşması gerekiyor.

Çünkü bu şehir buna layık.

Ve çünkü bu şehir, eğer kendi havalimanına sahip çıkarsa, gökyüzü onun sınırı olur.

AHUDUDU: DALINDAN GELECEĞE BİR STRATEJİ ÖNERİSİ

Bursa’da yıllardır kırsal kalkınmanın kapısını aralamaya çalışan bir isim var: Dr. Murat Bayizit. Adını duyanlar onu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki görevleriyle ya da dış ticaret konseylerindeki çabalarıyla tanır ama ben size başka bir Murat Bayizit’ten söz edeceğim.

Toprağı bilen, tarımda strateji arayan, çileği Londra’ya, ahududuyu da Uludağ’dan dünyaya taşımayı hedefleyen bir bakışın öncüsünden...

Bugünlerde Tarım Bakanlığı, ithalat ve ihracat rakamlarla uğraşırken, Bayizit dikkatleri Uludağ’ın eteklerine çekmek istiyor.

Ahududu, diyor. "Yalnızca bir meyve değil; kırsal kalkınmanın lokomotifi."

Haklı.

Bugün de büyükşehirlerin gölgesinde kalan ve fabrikalarda asgari ücrete çalışan dağ köyleri, sessiz bir yeniden doğuşa hazır. 6-7 dekarlık bir araziden bir ailenin geçimini sağlayabileceği kaç ürün kaldı bu ülkede? Elde var bir: Ahududu.

Ama sadece bu da değil.

Ahududu, kadını tarıma döndüren bir araç. Gençleri köyde tutan bir neden. Soğuk zincir kurulduğunda, Avrupa’nın sofralarına misafir olacak bir Bursa markası. Bugün Sırbistan’ın üç avroya sattığı meyve, bizde kilogramı 150 TL ile sezon açıyor. Lakin sorun sadece fiyat değil. Sorun, hikâyeyi yarım bırakmamız.

Bayizit’in önerisi açık:

Uludağ “Üzümsü Meyveler Endüstri Bölgesi” ilan edilmeli.

Neden mi?

Çünkü bu bölgenin iklimi, rakımı, üretici belleği bu ürünü taşıyabilecek tek merkez. Ve bu merkez, yalnızca Bursa’yı değil, Türkiye’yi de dönüştürebilir.

Meksika ABD’ye, Sırbistan Avrupa’ya meyve satıyor da biz neden hâlâ iç pazarda debeleniyoruz?

Yanıt yine Bayizit’te:

Modern bahçecilik teknikleri yok, verimli çeşitler yetersiz, soğuk hava zinciri dağınık, planlama eksik.

Ama hepsinden önemlisi; vizyon yok.

Ahududu, belki dalında bir meyve ama gözünde bir gelecek. Bugün dikilen fidan, yarın tarımsal bir model olabilir. Yeter ki biz bu meyveyi sadece reçel olarak değil, kalkınmanın reçetesi olarak da görelim.

Büyük hikâyeler, bazen en küçük meyvelerin içinde saklıdır.

Ve Bursa, bu hikâyenin başkahramanı olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.