Hava Durumu

Bursa ile Ankara arasında vekil köprüsü

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 07:42

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte siyasetteki kalıplaşmış alışkanlıklar da değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarında dile getirdiği 'Güçlü Hükümet'in yanı sıra 'Güçlü Meclis' vurgusuna yönelik özellikle iktidar milletvekillerinin ortak çalışması damgasını vuruyor.
Başka illerin vekilleri de aynı yöntemi izliyorlar mı bilemiyorum. Ancak AK Parti milletvekilleri yemin töreninin ardından Ankara'ya Bursa'nın gücünü anlatma yolunda önemli adımlar attılar. Özellikle toplu olarak bakan ziyaretleri bu anlamda önemli sonuçlar doğuracak.
Tabii bunun Bursa ayağı da var. Vekillerin seçmenleriyle buluşmasının ardından sıra kent yöneticilerine geldi. Dün TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu önderliğindeki AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Müfit Aydın, Mustafa Esgin, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel, Ahmet Kılıç, Refik Özen ve Zafer Işık, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte ziyaretlerin ilk durağı Bursa Valiliği oldu. Vali İzzettin Küçük'ü ziyarete Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.
Vali İzzettin Küçük, sağlık ve eğitim yatırımlarından uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına kadar milletvekillerine kamu yatırımları konusunda bilgi verdi. Bu görüşme sonrası Hakan Çavuşoğlu'nun, Bursa'nın emin ellerde olduğu vurgusu önemliydi. Uludağ'ı dört mevsim foksiyonel hale getirecek çalışmalarında masaya yatırıldığı bu görüşmede aciliyet gerektiren hususlar da ele alındı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un ardından ziyaretlerin üçüncü durağı Bursa ekonomisinin kalbinin attığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Ali Uğur ile görüşen vekillerin ajandasına kentin ekonomisiyle ilgili beklentiler de geniş biçimde yer aldı.

Bursa'yı ileriye taşıyacak güç birliği
Görüşmede, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 5 yılda 60'a yakın makro proje gerçekleştirildiğine işaret ederek, bu çalışmalarda hibe ve desteklerin öneminin altını çizdi. Bursa'nın büyüme yolculuğunda bakanlıklarla koordineli çalışma yürütülmesinin önemini vurgulayan Burkay, 'Türkiye bu hedefe ulaşacaksa, topyekûn bir kalkınma hamlesi ile ulaşacaktır. Ortak aklın yanı sıra üst aklı da harekete geçirmeliyiz' dedi.
BTSO'nun projelerinin umut verdiğini ve projelerin değişimin kapılarını açacağı mesajını veren Çavuşoğlu'nun şu cümleleri ise bu ziyaretlerin temel amacını en güzel anlatan sözler oldu:
'Siyaset bir taraftan, sanayi bir taraftan, diğer tarafta kamu hizmetleri, diğer tarafta başka bir kanat, hep beraber bir senkron içinde yeni dönemde yeni fırsatlara kapı aralayacağız. Bu güç birliği de Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak.'
Bursa, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıllarına damgasını vuracak TEKNOSAB gibi mega projelere ev sahipliği yapıyor. Bu projelerin önemli bir ayağı da Ankara'dan yani hükümetten geçiyor. O yüzden vekillerin oluşturacağı köprü önümüzdeki günlerde önemli sonuçlar doğuracak.

Sanayicinin enerjisi tükenmesin!
Enerji sanayinin olmazsa olmazı. Elektrik üretimi yapan özel sektör santrallarına verilen doğalgaz fiyatına yüzde 49.5 zammın ardından, sanayi doğalgazına yüzde 14, elektriğine de yüzde 14 zam geldi. Zamlar girdi maliyetlerinin artması nedeniyle en çok sanayicileri etkileyecek.
Yüksek orandaki zamlara ilk tepki BTSO meclis toplantısında İbrahim Burkay'dan geldi. Zamların üreticinin finansman ve yatırıma ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu bir dönemde ilave yük getireceğine dikkat çeken Burkay'ın talebi, zammın tekrar gözden geçirilmesi oldu.
Bursa Sanayicileri ve İş-adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay 'ın da 'zamların hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda enerjilerini tükettiği' vurgusu ise sanayicilerin durumunu en iyi özetleyen açıklama oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.