Hava Durumu

Bursa 'Marka Şehir Stratejisi' Ağustosta açıklanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 08:05

Bursa, geçtiğimiz yıllarda en az sanayi ve tarım kadar önemli olan turizm için kolları sıvamıştı.

Potansiyeli de buna müsaitti...

Bir yanda tarih ve doğa kokan İznik, diğer yanda kış sporları merkezi Uludağ, Marmara'nın en uzun sahil şeridi ve Osmanlı'nın kurucu başkenti. Özellikleri saymakla bitmeyecek bir kent. Ancak, bu potansiyele rağmen istenilen düzeyde turist çekilemiyor...

Eksik olan turizm için koordinasyon ve tanıtım eksikliğiydi. Belki de bu çoklu kimlik ve zenginlik, başka kentlerde olduğu gibi tanıtımın bir noktada odaklanmasını engelliyordu.

Geçtiğimiz yıllarda bunu başaran Antalya, Gaziantep ve Kapadokya gibi bir Bursa markasının ortaya çıkarılması ve stratejik planlamanın yapılması gerekiyordu.

Sürekli yazarım; Bursa'da son yıllarda hangi taşın kaldırırsanız altından çıkar misali hangi projeye baksanız imzası bulunan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı bu konuda da öncülük yaptı. 9 ay önce Bursa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 'Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi' projesi başlatıldı.

Bursa'nın marka yolculuğu başlamıştı.

Projeyi yürütecek olan 'I mean it' adlı firma daha önce ABD'de Hawaii ve Avrupa'nın bazı kentleri için bu tür çalışmalar yapmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verileri, BEBKA'nın projeleri ve resmi istatistiklerin kaynak taramasıyla başlayan çalışmada 17 ilde ve Bursa'da anketler yapılarak algı ölçümleri gerçekleştirildi. Eski bakanlar, milletvekilleri ve kanaat önderleri, sektör temsilcileri ve paydaşlardan görüş alındı. Önceki gün de koronavirüs nedeniyle online çalıştay gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'in yaptığı çalıştayda, geliştirilen strateji ve görsel kimlik, proje koordinatörleri Emrah Yücel ve Nazlı Kayı tarafından katılımcılara sunuldu, onlardan da görüşleri alındı.

Projenin temmuz ayında tamamlanmasının planlandığını ifade eden BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, pandemi nedeniyle bir aylık gecikme yaşandığını ve ağustos ayında stratejik planın tamamlanarak lansmanının yapılacağı söyledi.

LALELİ LOGODAN KURTULMA UMUDU

Bursa Marka Şehir Stratejisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde İznik'teki açılışlara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından bilgi verildiğini de kaydeden Gerim, bu görüşmede bakanlığın kurduğu tanıtma ajansının da Bursa stratejik planına destek konusunun da ele alındığını söyledi.

Stratejik planda sürpriz birkaç konunun da yer aldığını ifade eden Gerim'e 'Bursa'nın yeni logosu olacak mı, laleli logodan kurtulacak mıyız' sorusunu da yönelttim. O da gülümseyerek yanıtladı: 'Bununla ilgili de çalışmamız var'

Bursa'nın ardından önce Antalya'ya ardından Diyarbakır'a atanan Vali Münir Karaloğlu döneminde yapılan laleli logoyu kimse benimsememişti. Çünkü lale denilince akla İstanbul geliyordu.

Umarım, marka şehir Bursa, yeni logosuyla gelir.

SINIRDAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ DÜNYA DUYACAK

Avrupa Birliği'nin sığınmacılarla ilgili yapılan anlaşmanın sorumluluklarını yerine getirmemesi üzerine Suriye'den gelecek yeni bir göç dalgası tehdidi karşısında, mart ayında Türkiye, Yunanistan sınırlarını açmıştı. Binlerce Suriyeli sığınmacının kapısına dayandığı Yunanistan ise her türlü insan hakkını hiçe sayarak, çok sert müdahalede bulunmuştu.

Sınırda yaşanan dramı görmek üzere bölgeye giden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve komisyon üyesi 10 milletvekili ile Pazarkule sınır kapısında inceleme yaparken Yunanistan'ın gerçek mermilerle sığınmacıları hedef almasına tanıklık etmişti.

Sınırdaki insanlık dramına tanıklık eden Göç ve Uyum Alt Komisyonu 146 sayfalık raporu, önceki gün İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve komisyon üyeleri tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunuldu.

Sınırda bulundukları sırada yaşananları ve sonrasındaki gelişmeleri an be an takip eden Meclis Başkanı Şentop'un görüşmede, AB üyesi olan Yunanistan'ın uyguladığı şiddet ve hak ihlallerini bütün dünyaya duyurulması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, raporun en kısa sürede çok sayıda dile çevirilerinin yapılarak, parlamento başkanları, komisyon üyeleri ve milletvekillerini gönderileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.