Hava Durumu

Bursa markası için seferberlik

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 08:13

Bazı konularda sadece kamu veya sadece özel sektörün öncülük yapması yeterli olmuyor. Başarı için kamu ve özel sektöre bir de sivil toplum kuruluşlarının da eklenmesi gerekiyor. Bu birlikteliğin meyvesi de başarı oluyor tabii...
Var mı örnek diye sorar gibisiniz?
Evet var... Hem de Bursa'da...
Tarım, sanayi derken son yıllarda rotasını turizme çeviren Bursa'da geçen yıl temmuz ayında turizmin tüm bileşenleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Bünyesinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi gibi kamu, TÜRSAB, Skal Kulüp gibi de özel sektörün STK'larının yer aldığı platform bir yıl gibi kısa sürede çok önemli başarılara imza attı.
Geçen ay düzenlenen Turizm Zirvesi ve fuarı platformun başarısını taçlandırdığı etkinlik oldu. Bu etkinlikler törenlere katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın da övgüsünü alarak Türkiye'deki diğer illere örnek gösterildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile de görüşerek Bursa'nın turizm raporunu sunan platform, yeni atanan Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de bir araya geldi.
Alinur Aktaş, uzun süredir Bursa'nın bundan sonraki rotasının turizm olduğunu her platformda dile getiriyor. Hasan Eker koordinatörlüğündeki platform üyeleriyle bir araya gelen Aktaş, sanayisiyle güçlü Bursa'nın turizm hedeflerine emin adımlarla yürümesi için istişarede bulunduklarını ve bu birlikteliğin daha da genişletilmesi gerektiğini heyet üyelerine söyledi.
Bursa markası oluşturmak için Vali Canbolat, BTSO ve BEBKA ile görüştüklerini anlatan Aktaş, 'Önümüzdeki günlerde bir çalıştay düzenleyerek, ortak çalışma başlatacağız. Tüm taraflar görüşlerini açıklayacak ve burada oluşacak yol haritası tüm kurumlar için geçerli olacak' dedi.
Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Hasan Eker de, Başkan Aktaş'ın başlattığı girişimin platformu daha iyi noktalara taşıyacağını ve birlikteliğin yine başarıyı getireceğini söyledi.
Bu arada, Haliç'teki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart seçimleri için adaylığı kesinleşen Alinur Aktaş'ın üzerinde çalışma yaptığı Kent Manifestosu'nu da önümüzdeki hafta açıklayacağı öğrenildi. Manifestoda turizm hedefi önemli bir yer tutuyor.

ANADOLUJET'TEN İKİ YENİ HAT VE ANKARA'YA HER GÜN SEFER İÇİN YEŞİL IŞIK

Yenişehir Uluslararası Havalimanı'nın, (pardon, düzeltme yapayım artık Bursa Airport olarak adlandırılması isteniyor) daha verimli kullanılması için başlatılan çalışmalar ilk meyvelerini vermeye başladı.
Sosyal medyadan 'Ben varım' kampanyası ile konunun tüm taraflarını bir araya getiren ve bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, konunun Ankara cephesinde de görüşme trafiğini başlattı.
Dr. Esgin, uzun süredir randevu almaya çalıştığı ancak sürekli yurtdışında olduğu için bir türlü görüşme imkanı bulamadığı Anadolujet Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Karakaş ile bir araya gelerek Bursa Airport ile ilgili talepleri iletti. Bursa Milletvekili Refik Özen'in de bulunduğu görüşmede, iki vekil, Bursa Airport'tan haftada 5 gün yapılan Ankara seferlerinin 7'ye çıkarılmasını, mevcut Erzurum, Trabzon ve Diyarbakır'ın yanı sıra direkt uçuşlara Adana ve Gaziantep'in eklenmesini de istediler.
Yeni açılan ve dünyanın en büyük havaalanı olan İstanbul Airport ile bağlantılı uçuş entegrasyonlarının yapılmasını talep eden vekiller, Ankara ve yurtdışı bağlantılı seferlerin azlığının uçak saatlerinden kaynaklandığını ve bunun yolcu taleplerine göre düzenlenmesini dile getirdiler.
Dr. Mustafa Esgin, Şamil Karakaş'ın taleplerini olumlu karşıladığını belirterek, 'Anadolujet Bursa'ya güveniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Karakaş da, Bursa'nın her eklenen destinasyonda doluluk oranlarıyla bunu ispat etmiş bir kent olduğunu söyledi' diye konuştu.
Görüşme sonunda Bursa'nın taleplerine yeşil ışık yakıldığını vurgulayan Dr. Esgin, 'Anadolujet'in uçak sayısı konusunda sıkıntıları var. Bir-iki noktada beklentileri var. Bu konular aşılırsa Bursa'nın talepleri karşılanacak' dedi.

FETTAH CAN'DAN MECLİS ZİYARETİ

Pop müziğinin son yıllardaki önemli isimlerinden Fettah Can ile sinema ve tiyatro oyuncusu Burak Satıbol, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'i TBMM'deki çalışma ofisinde ziyaret ederek, görüştüler.
İkisi de Bursalı olan Can ve Satıbol, daha sonra Refik Özen aracılığıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal ile de bir araya geldiler.
Fettah Can'ın Zafer Mahallesi'nden arkadaşı olduğunu belirten Refik Özen, 'Hem nezaket ziyareti yaptılar hem de bir film projeleri vardı onu anlattılar. Fikir alma ve istişare amacıyla da genel başkan yardımcımızla görüştüler' dedi.
Fettah Can ve Satıbol'un Türkiye'nin son 20 yılını anlatacak bir komedi filmi çekecekleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.