Hava Durumu

Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Cumhurbaşkanına ne önerdi?

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2022 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 08:19

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Doğu ve Güneydoğu’da da tanınan ve siyaseten etkili politikacılardan biri.  Bu özelliği ise Muş’tan Bitlis’e Siirt’ten Ağrı ve Van’a kadar yayılan geniş ve saygın bir aileden gelmesinden kaynaklanıyor.

Aydın, seçim bölgesi olan Bursa kadar, sık sık bu illeri de ziyaret ederek, AK Parti adına siyaset üretiyor.

Müfit Aydın’ın bu özelliğine,  öncülük yapıp Osmangazi Belediyesi ile birlikte organize ettiği Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bingöl, Van ve Muş’u kapsayan gezi sırasında tanıklık etmiştik.

Bu gezinin diğer bir özelliği de doğu ve güneydoğu ile ilgili algıların değişmesiydi. AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Muhammet Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Refik Özen ve Zafer Işık ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldığı gezi uzun süre konuşulmaya devam etti. Hatta Çavuşoğlu’nun hemen bir hafta sonra eşiyle birlikte Mardin’e gittiğini öğrenmiştik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimi zaman AK Parti Genel merkezinde veya külliyede 50’şerli gruplar halinde AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelerek, bazen 4-5 saat süren toplantılar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıya katılan Müfit Aydın, bu gezi ve daha sonra Kars ve Ağrı ziyaretlerindeki izlenimlerini anlattı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilen fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Aydın’a görüşmenin içeriğini sorduk. 

Bu tür sohbetlerin mahrem olarak kabul etse de önemli olduğu için anlatmak isteğini söyleyen Aydın, ‘İçim yanıyor, içimin yanma nedeni ise bu ülke’ dedi ve şöyle devam etti: 

‘Doğu ve Güneydoğu’ya yaptığımız bu geziler hala konuşulmaya devam ediyor. Geçenlerde AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, ‘Bursa rüzgarı Bingöl’den geçti ve hala Bingöllüler bu geziyi konuşuyor’ dedi.

Cumhurbaşkanımıza bu gezilerdeki izlenimlerimi anlattım ve öneride bulundum. Mümkün mertebe bu bölgelere ziyaretler yapılmasını gerektiğini söyledim.  Çünkü orada şöyle bir durum var. Bölge insanı yıllarca terör örgütü PKK ve devletin içinde yer alan FETÖ’den çok çekti. Bunlar çok ciddi tahribata neden oldu. Bunu telafi etmemiz için bizim o alanda olmamız lazım’

Bu konuşmanın ardından toplantının sonunda AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım,  Müfit Aydın’ı tutarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu masaya götürerek, ‘ Sayın Cumhurbaşkanım Müfit beyi ben İstanbul’da gördüm doğu ve güneydoğunun her kesimin sempatiyle baktığı saygın bir aileye mensup’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ‘biliyorum’ karşılığını verdi.

Aydın, toplantıda yaptığı konuşmayı burada da tekrarlayarak, ‘Milletvekillerimiz o bölgelere gitmeyi görev addetsinler. Kamu görevlilerinin yanı sıra mutlaka insanların kucaklanması ve onore edilmesi gerekiyor.  Vatandaşları küstürmeden başka bir yöne yönlendirmeden gidip kucaklamakta yarar var’ dedi.

DİYARBAKIR SEFERİ İÇİN İKİ KOLDAN SEFERBERLİK

Pandeminin başlamasıyla birlikte 28 Mart 2020’de Bursa Yenişehir’den yapılan uçak seferleri durdurulmuştu. Bu yıl Mayıs ayında siyasilerin girişimleri sonucu Muş, Erzurum ve Trabzon seferleri başladı. Diyarbakır ve Gaziantep’e seferlerin başlamaması bu iki ilden Bursa’ya göç eden ve hala bağlarını sürdürenler tarafından tepkiyle karşılandı.

Seferlerin başlaması için önce Bursa’da yaşayan önce Gaziantepliler, önceki gün de Diyarbakırlılar Ankara’ya çıkarma yaptı. Bursa Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi olan AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, Dicle Vakfı Başkanı Kadri Yıldız, İş insanları Şahin Meşe, Yusuf Çal, Hamit Tutuş, Mehmet Karakoyun, Remzi Şiper ve Avukat Zehranur Dalgıç seferlerin konulması için TBMM’de iki kentin milletvekilleriyle bir araya geldiler.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Zafer Işık, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç ve Osman Mesten ile görüşen heyet, sefer taleplerini yinelediler.

Görüşme ve seferlerin başlamasıyla ilgili son durumu sorduğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, daha önce Mehdi Eker ile bu iş için birlikte çalıştıklarını belirterek, ‘Mehdi bey benim yanımda hem THY’nin yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü aradı. Siirt gezisinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte görüştük’ dedi.

Eker’in Bakan Karaismailoğlu’na iki kadim kentin arasındaki hava yolu ulaşımının mutlaka kurulması gerektiğini aktardı. Bakan da elimden ne geliyorsa yapacağım yanıtını verdiğini kaydeden Aydın,  seferlerin en kısa sürede başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

GELECEK PARTİ'NİN BURSA HEDEFİ: YIL SONUNA KADAR 16 BİN ÜYE

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, dün beraberindeki iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Osman Deniz, Yönetim Kurulu üyesi ve yerel yönetimler başkan yardımcısı Durmuş Önvermez, İl başkan yardımcısı Engin Şahin, yönetim kurulu üyesi ve STK’lar birim başkanı Şükran Özer ve insan haklarından sorumlu il başkan yardımcı Bahar Taş ile birlikte Sönmez Medya’yı ziyaret etti.

Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ile görüşen heyetle biz de siyasi sohbet gerçekleştirdik.

Alpaslan Yıldız, Gelecek Partisi’nin Bursa’daki teşkilat çalışmalarının 15 ilçede tamamlandığını, Keles ve Harmancık örgütlerinin de en kısa zamanda oluşturulacağını söyledi. Bursa için 2022 yılında halen bin 200 olan üye sayısını 16 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Yıldız, vatandaşlarla yaptıkları görüşmeleri de anlattı.

Çarşıda pazarda insanların hayat pahalılığı ve enflasyondan şikayetçi olduklarını vurgulayan Yıldız’a erken seçim beklentisini sorduk. Yıldız, parti olarak baskın seçim dahil her türlü duruma hazır olduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.