Hava Durumu

Bursa'nın 3 termal bölgesine 3 ayrı model

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2019 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2019 09:06

Dünyada turizm alanında yükselen trend sağlık turizmi. Yıllık 500 milyar doları bulan pastadan herkes kendine pay almak istiyor.
Uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye'nin tanıtımını yapmak, sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek amacıyla geçen yıl Sağlık Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) kurulmuştu.
Bursa, bu önemli kurumun Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya'yı ağırladı. Ziyaretin gerçekleşmesinde Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanlığı'nı (BUSAT) yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in katkısı büyük. Dr. Esgin'in daveti üzerine genel müdür, termal kaynakları yerinde görmek için Bursa'ya geldi.
Kılıçkaya'nın iki gün süren Bursa ziyaretinde Dr. Esgin bir an olsun yanından ayrılmadı. İlk görüşme, genel müdür Bursa'ya ayak basar basmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile gerçekleştirildi. Çünkü Aktaş, Ankara'da yapılacak toplantıya katılacağı için bir gün sonraki ziyaretlerde yer alamayacaktı.
AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, BUSAT Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir'in de hazır bulunduğu toplantıda, kamu ve özel sektör tarafından yapılan sağlık yatırımları, mevcut termal kaynaklar, termal kaynakların sağlık turizmine entegrasyonu gibi konular masaya yatırıldı.
Asıl ziyaretler ertesi gün gerçekleştirildi. Önce yeni hizmete başlayan Şehir Hastanesi, ardından Büyükşehir Belediyesi'nin termal tesis yatırımı için kamulaştırma yaptığı Sıcaksu bölgesi, Mustafakemalpaşa Tümbüldek, Orhangazi Keramet kaplıcaları yerinde incelendi. Sabah başlayan gezi, gece saat 23.00'e kadar devam etti.
Genel müdürün ziyaretini değerlendiren Dr. Esgin, ziyaret edilen üç bölge için üç ayrı model üzerinde yatırım fizibilitesi yapılacağını açıkladı.

KERAMET'E MACARİSTAN PROJESİ

Bursa'da termal ve bununla bağlantılı sağlık turizmi konusunda çok iyi bir ivme yakalandı. Yurtdışında hastane yatırımı yapacak yetkilere sahip USHAŞ'ın Bursa'ya ilgisi bunu hayata geçirecek yatırımların başlamasının ilk adımı olacak.
Kaynakların yerinde incelenmesinin ardından Almanya ziyaret edilerek, termal tesisler mercek altına alınacak. Ardından devreye uluslararası yatırım danışmanlığı çalışması girecek. Bu çalışmayla hem yatırım konsepti hem de uluslar- arası yatırımcı bulunacak.
Bursa'da artık harekete geçme zamanının geldiğini vurgulayan Dr. Esgin, bu aşamadan sonra projelerin başlamasını kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi.
Dr. Esgin'in verdiği bilgiye göre, incelemelerle ilk modeller de şekillenmeye başlandı. Sıcaksu için termal kür merkezi, Tümbüldek'te üçüncü yaş turizmi ve yaşam merkezi kurulması planlanıyor. Asıl ilgi çekecek yatırım ise İznik Gölü kıyısında bulunduğu için Keramet'te gerçekleştirilecek. Model ise Macaristan'ın Heviz tesisleri.
Dr. Esgin, söyleyince merak edip, internetten Heviz termal tesislerine baktım. Gerçekten göl içinde çevresi ormanlarla kaplı bir doğa harikası. İznik Gölü gibi bir başka doğa harikasında böyle bir tesis gerçekleştirilirse bölgenin İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla büyük ilgi görecek.

CUMHURBAŞKANI'NIN GEZİSİ BAYRAMDAN SONRA

Uzun süreden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya yapacağı gezi planlanıyor. Bu ziyaret, hem yerel seçimde elde edilen başarı dolayısıyla Bursalılara teşekkür, hem de yapımı tamamlanan büyük yatırımların açılışını gerçekleştirmek amacı taşıyor. Ankara'da yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha Bursa'ya davet etti.
Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Ayhan Salman'a neler konuşulduğunu sorduk.
Erdoğan'ın tüm Bursalılara selamlarını ilettiğini aktaran Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok yakında Bursa'ya geleceğini söyledi.
Görüşme sırasında, ziyaretin bayram öncesi yapılması konuşuldu. Ancak, Erdoğan'ın programı nedeniyle ziyaret Kurban Bayramı sonrasına kaldı. Alinur Aktaş'ın da Bursa ile ilgili beklentileri aktardığı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ı da çağırarak, bilgi aldı. Bakan Turan, dün de bayramdan önce 8 Ağustos'ta açılması planlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda incelemelerde bulundu.
Bayram sonrasına kalan ziyaret sırasında Erdoğan, hem otoyol, hem de hasta kabulüne başlayan Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.