Hava Durumu

Bursa'nın bir Acun'u yok mu?

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2019 09:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 09:30

Gazetecilik görevimde en heyecanlandığım günlerden biriydi; 16 Mayıs 2010.
Atatürk Stadyumu'nda maçın bitiş düdüğü çalmış, sahadaki futbolcular dahil herkes nefesini tutmuş, Fenerbahçe maçından gelecek sonucu bekliyordu. O birkaç dakika neredeyse geçmek bilmedi. Ardından gelen haberle Atatürk Stadyumu'ndaki coşku dalga dalga tüm kente yayıldı. Bursaspor, ikinci Anadolu devrimini gerçekleştirerek, bir mucizeye imza atmış ve şampiyon olmuştu.
Aradan geçen 9 yılda önce stadyum gitti, ardından Bursaspor küme düştü...

Sabah işe gelirken mutlaka radyo dinlerim. Meslek gereği işe başlamadan hem gündem hakkında bilgi sahibi olur, hem de yolun nasıl bittiğinin farkına dahi varmazsınız.
Ana haberlerin ardından spor bülteni başlayınca içim burkuldu. Süper Lig takımlarının transferleri, hafta sonu maç hazırlıkları anlatılıyordu ama Bursaspor yoktu. Derken TFF Birinci Ligi'nden haberler bölümüne geçildi. Haftayı yenilgiyle kapatan Bursaspor'un transfer tahtasının açılmasıyla ilgili bilgi verildi.

Bilgisayarın başına oturunca siyaset ve ekonomi yerine spor yazılarıyla başladım.
Birinci sıradaki haber Erzurumlu programcısı Acun Ilıcalı'nın önceki gece yaptığı canlı yayınla BB Erzurumspor'a destek yağmasıyla ilgiliydi. SMS kampanyasının yanı sıra 125 bin 600 forma satılmıştı.
Acun Ilıcalı, daha önce benzer kampanyayı Fenerbahçe için yapmış, Sarı Lacivertli kulüp SMS ve forma satışından 57 milyon lira kazanmıştı.

Merak edip, Bursaspor'un SMS kampanyasını gazetemiz Bursa Hakimiyet'in Spor Müdürü Süha Gürsoy'a sordum. Kulübün sitesine girerek baktı: Her biri 16 liralık 24 bin SMS, banka hesabına yatırılan bağış ise 26 bin lira.
Rakamları öğrenince içim bir kez daha burkuldu.

Türkiye'nin sanayisinin kalbinin attığı, 6 milyar dolar ihracat fazlasının olduğu bir kentin sevdası ve simgesi olan takım bu halde olmamalıydı.
Benim gibi Bursaspor'un bu durumuna içerleyen Yeşil Beyazlı ekibin efsane futbolcusu 'Çeki' lakaplı Mehmet Vakap Çeki'nin sosyal medya paylaşımı da manidardı. O da Erzurumspor'un topladığı yardımlara içerlemiş ve 'Bursa'nın bir Acun'u yok mu?' yorumunu yapmıştı.

DAHA ÖNCE YAPTIK, BİR KEZ DAHA BAŞARABİLİRİZ

Hatırlatmakta fayda var. Bursa, aslında takımına sahip çıkma konusunu daha önce başarmıştı. Kulübün borç batağından kurtulması için Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden Faruk Çelik, iş dünyası temsilcilerini bir otele davet ederek tek tek görüşmüş ve istenilen bağış toplanmıştı.

O günkü destek ve silkinme Bursaspor'a şampiyonluk yolunu açmıştı.
Bursa iş dünyası eğitimde, sağlıkta açılan kampanyalara desteğini esirgemiyor. Hatta bu konuda BTSO TBMM'den ödül bile aldı. Buradaki püf noktası; uygulanacak projelerin güvenilir ve hayata geçirilebilir olması ve en önemlisi kimin tarafından yönetileceği...
Şundan eminim ki siyasetten iş dünyasına Bursa'nın güveneceği isimlerin başlatacağı kampanyanın başarı şansı yüksek olacaktır.
Bursa isterse ne Acun'lar çıkarır....

İHSANOĞLU'NUN DİKTİĞİ FİDAN ZEYTİN VERECEK HALE GELDİ

Milli Mücadele'nin Galip Hocası ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 33'üncü yıldönümünde Gemlik'in Umurbey Mahallesi'ndeki Anıtmezarı başında anıldı.
Bursa protokolünün yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın da katıldığı tören sonrası yaşanan ilginç bir ayrıntıyı ise Gemlikli gazeteci Hurşit Topal yakaladı.


CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, 13 Temmuz 2014'te Celal Bayar'ın Anıtmezarı'nı ziyaret etmiş ve o dönemin CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan ve MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ile birlikte zeytin fidanı dikmişti.

Dikilen fidan 4 yılda büyüyerek insan boyunu aştı. Aradan geçen zaman içinde Uğur Sertaslan belediye başkanı Osman Durdu da meclis üyesi oldu. İki başkan önümüzdeki yıl zeytin vermesi beklenen fidanın önünde poz vererek o günü andılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.